5 cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru siguranța și sănătatea copilului tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Să crești copii este una dintre cele mai dificile și mai satisfăcătoare slujbe din lume, dar și cea pentru care ne simțim cel mai puțin pregătiți. Uneori, nu ne simțim tocmai pregătiți din punct de vedere psihic sau emoțional, iar alteori nu știm nici cum să ne gestionăm cel mai eficient finanțele.

Iată în rândurile următoare cinci sfaturi pentru creșterea copiilor care vă pot ajuta să vă simțiți mai împliniți ca părinți:

  1. Asigurare de sănătate. În ziua de azi, cu toții avem nevoie de asigurare de sănătate. Așa cum noi avem asigurare de sănătate, și copiii ar trebuie să aibă. Dacă înainte consideram că ar fi bine să avem o asigurare de sănătate, astăzi este obligatoriu. În absența unei asigurări de sănătate, dacă cineva se îmbolnăvește sau este rănit, ar însemna că restul familiei ar trebui să plătească toate facturile asociate cu îngrijirile primite. De cele mai multe ori, aceste costuri vor depăși costul asigurării.
  2. Asigurări de viață. În prezent, sunt nenumărate tipuri de asigurări de viață. De exemplu, o asigurare de bază este concepută pentru a proteja o persoană altfel sănătoasă în caz de vătămare sau boală majoră și poate acoperi, în general, mai puțin de 60% din costurile pentru îngrijirea sănătății. Cele mai multe asigurări de viață diferă de la un plan la altul, așa că va trebui să aflați ce oferă fiecare plan. Puteți să vă gândiți și la ce este important pentru toți membrii familiei și să vă decideți asupra acelui plan care vă satisface cel mai bine nevoile.
  3. Depozitați celulele stem la naștere. Celulele stem recoltate din cordonul ombilical la naștere reprezintă o resursă prețiosă care are potențialul de a vindeca peste 80 de boli, multe dintre ele fiind considerate incurabile. Pentru a depozita celulele stem ombilicale ale bebelușului, va trebui să colaborați cu o bancă de celule stem care vă va oferi, în urma semnării unui contract, kitul de recoltare al celulelor stem, urmând ca după naștere, sângele recoltat din cordonul ombilical să fie prelucrat conform celor mai înalte standarde și apoi depozitat.
  4. Îmbunătățiți stima de sine a copilului. Copiii încep să își dezvolte sentimentul de sine de la cea mai fragedă vârstă, în special atunci când se văd prin ochii părinților. Tonul vocii, limbajul corpului și fiecare expresie sunt absorbite de copii. Cuvintele și acțiunile voastre ca părinți îi afectează mai mult decât orice altceva. Dacă le veți lăuda realizările, oricât ar fi de mici, îi veți face să se simtă mândri. Dacă îi veți lăsa să facă lucrurile în mod independent, îi veți face să se simtă capabili și puternici. În schimb, dacă îi veți compara cu alți copii, îi veți face să se simtă lipsiți de valoare. Evitați să folosiți cuvintele ca arme. De fiecare dată când le veți spune „Ce prostie ai făcut!” sau „Uite ce cuminte este copilul vecinului” le veți provoca daune la fel cum provoacă și loviturile fizice. Alegeți cuvintele cu mare atenție și fiți blânzi. Spuneți copiilor că toată lumea face greșeli și că îi iubiți în mod necondiționat, chiar și atunci când nu le agreați comportamentul.
  5. Ca părinți, sunteți responsabili pentru corectarea și îndrumarea copiilor. Dar modul în care vă exprimați îndrumările corective fac toată diferența în modul în care copiii primesc critica. Ori de câte ori trebuie să vă corectați copiii, evitați să dați vina, să criticați sau să găsiți greșeli. Altfel, nu veți face decât să le subminați respectul de sine, ceea ce poate duce la resentimente. În schimb, străduiți-vă să încurajați copiii chiar și atunci când îi disciplinați. Ei trebuie să știe că îi iubiți indiferent de ceea ce au făcut, deși știu și că vă așteptați la mai bine data viitoare.

Într-un final, este bine să vă cunoașteți propriile nevoi și limitări. Nu există părinte perfect, ci toți părinții au puncte tari și puncte slabe. Este minunat să vă recunoașteți abilitățile și să lucrați totodată la punctele slabe. Poate că sunteți iubitori și dedicați și poate că totodată trebuie să fiți mai consecvent în ceea ce privește disciplinarea copilului. Încercați să aveți așteptări realiste și nu uitați că nu trebuie să aveți întotdeauna toate răspunsurile. Concentrați-vă asupra problemelor care au nevoie de cea mai mare atenție, în loc să încercați să abordați toate problemele simultan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *