4 moduri prin care îţi poţi linişti copilul atunci când s-a îmbolnăvit

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când copilul se îmbolnăveşte, se simte rău şi foarte obosit, nici mămica nu are cum să se simtă mai bine. Tusea, febra sau durerile de burtă nu sunt mai uşoare sau mai puţin inconfortabile nici în cazul adulţilor. În cazul copiilor însă, toate aceste simptome sunt puţin mai severe.

Deşi mămicile nu au o baghetă magică prin care pot face ca toate aceste simptome să dispară, există o multitudine de modalităţi prin care puteţi să vă liniştiţi copilul care s-a îmbolnăvit. Iată în rândurile de mai jos ce puteţi face pentru a scăpa de propriile griji privind starea de rău a copilului şi pentru a vă ajuta copilul să se simtă mai bine.

  1. Petreceţi timp împreună. Râsul este cel mai bun medicament – şi acest lucru este valabil mai ales pentru copiii de vârstă mica şi pentru preşcolari -, care adesea tolerează mai bine disconfortul dacă li se distrage atenţia. Luaţi în considerare opţiunea de a vă lua un concediu medical, despre care găsiţi mai multe informaţii aici. În funcţie de boala copilului, este posibil să fiţi nevoită să staţi mai multe zile acasă, uneori chiar şi 2 săptămâni. În tot acest timp, vă puteţi uita la desene, puteţi citi împreună, puteţi efectua tot felul de activităţi simple care nu necesită o tonă de energie şi, dacă dă semne că se simte puţin mai bine, încercaţi câteva jocuri, cum ar fi un puzzle simplu sau un joc de memorie.
  2. Acordaţi-i cât mai multă atenţie. Nu există tratament mai bun şi mai eficient ca atenţia totală a mamei. Dacă este posibil, reglaţi-vă programul cât de mult puteţi pentru a satisface nevoia micului pacient de atenţie, de sărutări, de încurajat şi îmbrăţişat. Pe calculatorvenituri.ro veţi găsi toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a vă putea lua zile libere de la servici când copilul este bolnav. Astfel, vă veţi bucura atât de apropierea de copil, cât şi de faptul că îi sunteţi alături pe drumul său spre recuperare după boală.
  3. Lăsaţi copilul să stabilească propriile reguli. Nu este nevoie să vă trimiteţi copilul în pat la culcare, în ideea că dacă va dormi se va simţi mai bine. Cel mai bine este să îl urmăriţi să vedeţi ce face. Copiii ştiu instinctiv ce este bine şi ce este rău, aşa că dacă într-adevăr este foarte bolnav, va renunţa la majoritatea activităţilor obişnuite şi îşi va încetini ritmul. Prin urmare, dacă se joacă, înseamnă că simptomele de boală nu sunt aşa grave. Dacă se simte prea letargic pentru a se juca, cel mai probabil va prefera să stea pe canapea, să se uite la desene sau să asculte o poveste. Dacă vreţi să ieşiţi la o plimbare liniştită, asiguraţi-vă că nu are febră.
  4. Pregătiţi mese hrănitoare. În general, bolile din copilărie necesită o dietă echilibrată, dar dacă nu doreşte să mănânce cât ar trebui în mod normal, nu îl forţaţi. De asemenea, dacă doreşte clătite la cină, pregătiţi clătite. Orice, numai să mănânce ceva. Foarte important este şi să consume lichide cât mai multe, mai ales dacă are febră, frisoane, gripă sau bronşită. Pregătiţi alimente cu un conţinut ridicat de apă, cum ar fi supă de pui sau supă de legume cu găluşte. Bucăţile mici de pepene galben sau verde sunt minunate ca gustări. Dacă suferă de diaree persistentă, va avea nevoie de o soluţie orală de rehidratare. Discutaţi urgent cu medicul dacă copilul refuză să mănânce sau să bea ceva timp de 24 de ore.
  5.  

În cele din urmă, respectaţi recomandările medicului. Dacă mediul pediatru recomandă acetaminofen sau ibuprofen pentru calmarea febrei sau prescrie antibiotice pentru a trata o boală mai severă, trebuie să faceţi în aşa fel încât copilul să nu refuze medicamentele. Asta înseamnă că trebuie să faceţi tot ce puteţi pentru a masca gustul neplăcut. Deseori, copiii preferă lichidele, cum ar fi sucurile de fructe. De asemenea, puteți încerca să amestecați medicamentele într-o cantitate mică de alimente moi, cum ar fi iaurtul sau budinca, iar o budincă de vanilie sau fructe este un alt răsfăţ grozav pentru un copil bolnav.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *