4 metode de relaxare atunci când ești părinte!

A fi părinte nu este un lucru tocmai ușor, iar acest fapt poate fi confirmat de către majoritatea persoanelor cu acest statut. Totul, de la cele mai mărunte lucruri până la cele mai importante, se desfășoară cu încetinitorul, drept pentru care uneori frustrările și oboseala își fac loc în viață noastră de zi cu zi. Și atunci ce e de făcut? Cum putem combate stresul și cum ne putem relaxa că părinți, însă fără a fi nevoie să abandonăm motivul pentru care ne aflăm în acest “impas”?

Bucură-te de un masaj profesionist! Ai o multitudine de opțiuni. Poți căuta pe internet un fotoliu de masaj preț avantajos pe care să îl achiziționezi special pentru casa ta. Avantajele sunt majore, iar starea ta de bine se va îmbunătăți fără îndoială. Nu mai pierzi timp mergând la saloane profesioniste de masaj și nici nu trebuie să stai cu grijă programărilor, atunci când ai dori să beneficiezi de un masaj în confortul propriei case. E simplu. Când ai nevoie, te bucuri de masaj. Eficient. Rapid. Revigorant. Terapeutic.

Asculta muzică favorită! Știm că printre “rățuștele mele” nu prea mai ai timp să asculți ceea ce îți place. Însă poți să îți începi ziua ascultând melodiile favorite, fie și pentru un sfert de oră. Îți va prinde tare bine să îți delectezi auzul cu ceea ce îți place, deoarece uneori, frustrările noastre își au rădăcina în perioada de dinaintea nașterii, atunci când aveam la discreție această resursă inestimabilă, pe care o numim generic timp. Poți asculta muzică favorită în timp ce te joci cu cel mic, sau chiar în timp ce, cu delicatețea-ți cunoscută, așezi la loc lucrurile împrăștiate de micuț.

Dansează! Nu ai talent? Nicio problemă, este un spectacol fără public. Dansezi tu, pentru tine, pentru a te simți bine. Nu vrei să dansezi? Poți face la fel de bine sport. Câteva exerciții gențile vor elibera endorfinele care te vor urmări toată ziua. Vei fi mult mai bine dispus(ă) și vei putea trece altfel peste provocările zilei. Sportul îți va asigura nu doar o stare de bucurie, dar te va face să te simți bine și fizic, oferindu-ți mobilitate și eficiență. Știm că un părinte are nevoie de aceste lucruri și mai știm că un copil are nevoie de părinți fericiți. În consecință, fă ceea ce te face fericit.

Citeste! Știm, este greu să faci față task-urilor zilnice, iar cartea de care te apucasei zace pe noptieră acum. Ai și uitat pagină la care erai și te vezi nevoită să recitești paragrafe întregi ca să îți amintești ceva din subiectul cărții. Și totuși, poți alege o carte care să va placă amândurora. Și ție, dar și celui mic. Exercițiul este pentru amândoi. Tu te pierzi în poveștile citite, iar micuțul învață lucruri noi.

Un părinte relaxat trece altfel prin provocările unei zile în care grija față de copii își pune amprenta. Un copil simte atunci când părintele sau este relaxat sau morocănos din pricina grijilor. Firește, nu întotdeauna avem timp să ne acordăm timp, dacă ne este permis jocul de cuvinte. Însă este bine să ne aducem aminte, atunci când se poate, că nu suntem roboți și că dacă noi cedăm, atunci nu este nimeni care să ne poată ridica. Noi suntem singurii care ne putem purta de grijă, pentru a putea avea grijă de ceilalți. Așa că merită pe deplin să investești în propriul timp, să ți-l creezi și să te poți bucura de el. Nimic nu va mai fi la fel după ce vin copiii. Asta este și frumusețea de fapt. Însă pentru ca toată lumea să fie bine, trebuie să începi cu tine. Soluțiile există. Încearcă-le! Bucură-te! Trăiește!

Sursa foto: Pixabay.com


Lasă un Comentariu...

*