4 lucruri de care să ții cont atunci când ai un animal de companie

Un animal de companie este cel mai frumos cadou pentru copilul tău. Atunci când te-ai decis să îi faci acestuia o mare bucurie, este indicat să încerci să te îngrijești de binele său, astfel încât să nu se îmbolnăvească, să nu transmită niciun fel de afecțiune copilului tău și să îi fie bine.

catelAnimalul de companie pe care i-l dăruiești copilului tău este pentru acesta cel mai bun prieten al său, cu el reușește să împartă bucuriile sale și tot cu ajutorul său reușește să își exprime mai bine emoțiile, transformându-se încet încet dintr-un copil introvertit într-unul extrovertit. De aceea, nu este bucurie mai mare pentru acesta decât să îi dăruiești un animal și nu unul de pluș, ci unul adevărat care reușește să îi vegheze fiecare pas.

Iată mai jos 4 lucruri de care să ții cont atunci când ai un animal de companie:

1. Ai în vedere asigurarea celor mai bune servicii medicale, pe care le poți regăsi aici. Atunci când cumperi un cățel sau o pisică este bine să ceri informații asupra celor mai bune servicii medicale, astfel încât să poți ajunge la medicul veterinar ori de câte ori acestuia îi este rău sau atunci când are nevoie de îngrijire, vaccinuri de specialitate sau chiar un consult obișnuit. Dacă îți este mai comod să optezi pentru vizitele la domiciliul ale medicului veterinar, precum sunt acestea, poți fi sigur că este o variantă la fel de bună pentru noul membru al familiei.

2. Oferă-i o hrană corespunzătoare – un cățel sau o pisică ori un alt animal de companie ales de tine sau de copilul tău are nevoie de cea mai bună hrană, care să îi ofere toate nevoile nutriționale pentru a se dezvolta armonios pe tot parcursul vieții. Este bine să îi oferi animalului de companie hrana specifică rasei sale, dar și în funcție de categoria de vârstă. Aceste lucruri îl vor ajuta să crească mare și mai ales să fie cât se poate de sănătos.

3. Ai grijă să îi oferi animalului porția sa de libertate! Orice animal se simte bine în natură, acolo este mediul său de viață, acolo simte că trăiește. De aceea, fie că locuiești la casă, fie locuiești la bloc este bine să ai în vedere ca zi de zi să te plimbi cu el, să îl lași să alerge, să se bucure de fiecare strop de aer proaspăt pe care îl găsește doar afară. Nu îți uita așadar cățelul în casă întrucât mai mult ca sigur va fi extrem de supărat.

4. Îngrijește-l corect! Atunci când nu cunoști cum anume să îl îngrijești corect este bine să îi ceri sfatul medicului veterinar. Acesta îți va spune de câte ori să îl speli, cu ce șampon să folosești, cum să îl piepteni, dar și cum anume să îl scapi de paraziții intestinali sau de cei de pe blăniță. Este foarte bine să respecți regulile de îngrijire ale medicului veterinar, fiindu-i de mare folos cățelului tău.


Lasă un Comentariu...

*