3 moduri de a planifica o vacanță în familie fără stres

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Vacanțele sunt absolut esențiale pentru armonia și buna dispoziție în familie. Sunt ocazii minunate pentru a fi alături de persoanele dragi, pentru a avea parte de aventuri grozave, pentru a vă relaxa și pentru a vă redescoperi familia.

Totuși, unele dintre cele mai recente sondaje arată că peste 30% dintre familii admit că nu se pot bucura pe deplin de vacanțe din cauza stresului, în timp ce alți 70% afirmă că nu ar renunța la vacanțele în familie pentru nimic în lume.

Cu toții avem nevoie de vacanțe, însă vacanța ar trebuie să fie ca o șansă sigură de a scăpa de stres, nicidecum o sursă de stres. Iată câteva modalități prin care puteți reduce stresul în vacanță când călătoriți alături de întreaga familie:

  1. Căutați o destinație de familie. În cele mai multe cazuri, alegerea destinației de vacanță este principala cauză a dezacordurilor în familie. Pentru a evita dezbaterile aprinse, luați în considere dorințele copiilor încă de la început și optați pentru destinații care abundă în lucruri de făcut și tot felul de activități pentru toată familia. Unele destinații preferate includ parcuri de aventură, plaje nisipoase, orașe renumite sau sate de munte. Nici vacanțele în camping nu sunt deloc mai prejos, ba chiar se numără printre favoritele copiilor.
  2. Stabiliți un buget realist. Tot potrivit celor mai recente sondaje, o mare parte din bugetul de vacanță al unei familii este îndreptat spre cazare. Totuși, puteți economisi sume substanțiale de bani dacă veți împărți costul unei cabane sau al unui apartament cu prieteni de familie. Distracția va fi deja asigurată. De asemenea, puteți economosi bani și pe hrană, mai ales dacă închiriați un apartament, o casă sau o cabană cu o mică bucătărie. Optați pentru mese ușoare, cum ar fi cereale pentru mic dejun, preparate pentru grătar și alte mâncăruri care se gătesc ușor și repede. Astfel, economiți bani și timp pe care altfel le-ați pierde în restaurante. Mai trebuie să știți că hrana și suvenirurile sunt mult în scumpe în zonele de distracție, în parcurile tematice și în zonele de stațiune. Adesea, aceleași mâncăruri și suveniruri sunt disponibile la doar câțiva kilometri distanță la prețuri mult mai acceptabile. Faceți un plan de cheltuieli înainte de a pleca în vacanță și optați pentru un card Revolut pentru a elimina stresul financiar din vacanța dumneavoastră în familie.
  3. Optați pentru cea mai potrivită formă de cazare. Majoritatea familiilor se gândesc automat la cazare la hotel atunci când își planifică vacanța, dar peste 80% dintre familii afirmă că studiourile, apartamentele sau cabanele închiriate reduc enorm de mult stresul în vacanță. Luați în considerare faptul că vacanțele în familie nu sunt aceleași ca vacanțele pe cont propriu sau în cuplu. Copiii mici au nevoie de somn, în timp ce adolescenții și părinții au nevoie de spațiu. După o zi plină de distracții, de vizite la tot felul de obiective turistice, de plimbări în parcurile de distracții sau de joacă pe plajă, atât copiii, cât și părinții își doresc să se întoarcă într-un loc simplu, curat și primitor, unde frigiderul este aprovizionat cu băuturile răcoritoare preferate și cu felurite gustări și unde există wi-fi gratuit pentru a petrece puțin timp pe rețelele de socializare.

Într-un final, cu toate informațiile care abundă pe internet, aveți posibilitatea de a planifica o vacanță până în cele mai mici detalii, cu activități programate în fiecare zi și în fiecare parte a zilei, dar permiteți totodată și puțină spontaneitate. Unele dintre cele mai amuzante și memorabile întâmplări au loc când vă așteptați mai puțin, jucând cărți de exemplu, povestind despre aventurile din timpul zilei în timp ce luați câteva gustări sau privind un minunat apus de soare. Este minunat să faceți planuri pentru tot ceea ce doriți să faceți și să vedeți în vacanță, dar puțină flexibilitate întotdeauna duce la amintiri grozave.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *