3 lucruri de care să ții cont atunci când vrei să te angajezi ca bucătar

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cochetezi cu bucătăria? Te încântă să gătești anumite alimente și toți cei apropiați ție ți-au spus că ai un talent desăvârșit în arta culinară? Te-ai gândit vreodată că ai putea transforma această pasiune într-o adevărată meserie, din care să poți câștiga bani și faimă, fiind apreciat de cele mai bune restaurante din țară?

bucatarMeseria de bucătar devine pe zi ce trece mai solicitată la noi în țară și dovadă în acest sens stau marile lanțuri de restaurante. Pornind de la restaurantele clasice, mai puțin pretențioase și până la restaurantele de lux, acestea sunt susținute de îndeletnicirea bucătarilor, de talentul chefilor și de bunătatea rețetelor culinare. Pretențiile devin pe zi ce trece mai mari atunci când mergem într-un restaurant, ne dorim să încercăm rețete din ce în ce mai sofisticate și meniuri din bucătăria internațională. De aceea, atunci când te gândești să te angajezi ca bucătar într-un restaurant, iată mai jos 5 lucruri de care să ții cont:

1. Talentul nu este singura solicitare din partea angajatorilor! Vei avea nevoie de aceste cursuri de bucătar pentru a face dovada profesiei tale. Talentul tău este, desigur, cel mai important lucru, însă aceste cursuri de bucătar te vor ajuta să pornești la drum mult mai de sus. În funcție de nivelul ierarhic pe care îl urmărești, vei avea nevoie de anumite cursuri de specializare. De exemplu, dacă îți dorești să rămâi doar la stadiul de ajutor de bucătar, aici vei avea nevoie de absolvirea gimnaziului sau a anilor de liceu. Dacă vrei să urci mai sus, către treapta de bucătar sau chiar către cea de bucătar șef, vei avea nevoie de liceu absolvit, dar și de cursuri de specializare, acolo unde vei învăța cum să tai alimentele, dar și rețete din ce în ce mai sofisticate. Pentru a fi chef vei avea nevoie de specializări chiar și în bucătăria internațională, de unde să poți veni către restaurant cu rețete deosebite, reușind astfel să atragă cât mai mulți clienți.

2. Scrie corect un cv! Nu există angajare fără un cv formulat cât mai corect. Desigur, vei mai avea nevoie de o scrisoare de intenție bucătar prin care să îți poți exprima dorința de lucra în restaurantul respectiv, comunicând o parte din abilitățile tale. Din cv și din scrisoarea de intenție angajatorul trebuie să afle cât mai multe lucruri despre tine, pornind de la date personale și până la studii și experiență. Cv-ul va fi trimis acolo unde se precizează în anunțul de angajare și toate aceste date vor putea fi prezentate față în față atunci când ai ocazia de te prezenta la interviu.

3. Participă la workshop-uri pentru completarea specializării tale! Acesta este un alt lucru pe care ai putea să îl ai în vedere dacă îți dorești să ajungi un bucătar cunoscut. Ar fi bine să participi la cât mai multe workshop-uri ale unor bucătari cunoscuți și masterclass-uri pentru că meseria de bucătar are nevoie întotdeauna de abilități noi, de rețete noi, de trucuri noi, pe care nu le poți învăța decât astfel. Cu cât vei participa la mai multe astfel de activități, cu atât cv-ul și experiența ta vor fi îmbunătățite și vei avea toate șansele de a fi cel mai iscusit bucătar sau ai putea urca încet către treapta de chef al unui restaurant cu renume.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *