3 aspecte financiare pe care trebuie să le știe o mamă singură

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știm cu toții, banii nu pot cumpăra fericirea, însă lipsa banilor sau deciziile financiare greșite provoacă stres, anxietate și alegeri limitate, iar toate aceste realități vă afectează capacitatea de a fi cea mai bună pe toate planurile – cea mai bună femeie, mamă și cea mai bună pe plan profesional.

Prin urmare, ca mamă singură aveți nevoie de un plan financiar solid, precum și de o serie de acțiuni necesare pentru atingerea obiectivelor financiare, în așa fel încât să vă bucurați de bunăstare alături de copii. Iată trei elemente fundamentale ale succesului financiar pentru mamele singure:

  1. Încercați să obțineți un salariu cât mai bun. Marea majoritate a mamelor singure își cresc copiii cu puțin sau deloc ajutor financiar sau logistic din partea taților. Studiile arată că doar 22% dintre tații care trăiesc separat de copiii lor îi văd mai mult de o dată pe săptămână, iar pensia alimentară medie este de mai puțin de 800 RON pe lună. Cu alte cuvinte, din postura de mamă singură, aveți o responsabilitate uriașă. Când vine vorba de cât anume câștigați la servici, încercați toate opțiunile disponibile pentru a câștiga cât mai mult. Nu luați decizii profesionale folosind mentalitatea unei mame singure. Fără ocolișuri, din punct de vedere statistic, mamele singure sunt sărace. Țintiți spre o mărire de salariu, chiar dacă asta înseamnă să lucrați câteva ore suplimentare în fiecare săptămână. Luați în considerere angajarea unei bone, cel puțin temporar, astfel încât să avansați profesional și să vă calificați pentru mai multe promovări în viitor. La fel de bine, este recomandat să vă asumați acel risc terifiant de a începe propria afacere, dacă asta visați și asta vă doriți cel mai mult.
  2. Fiți realistă în privința a ceea ce vă puteți permite. Deoarece există doar un singur câștig în familia dumneavoastră, iar aici puteți afla mai multe informații despre salariul de bază minim brut pe țară, aveți nevoie de rezerve financiare suplimentare. Asta înseamnă să vă rezumați doar la ceea ce vă puteți permite, să vă achitați datoriile și să economisiți pentru eventualele situații de urgență. Vi se poate părea firesc să vă uitați la acele familii cu doi părinți și să vă simțiți presată să vă asumați un anumit stil de viață. Nu este nicio problemă dacă acum nu vă puteți permite o locuință mai mare, vacanțe în destinații exotice sau tabere de vară scumpe. Poate că acum nu aveți posibilități financiare, dar obiectivele personale pot include oferirea tuturor acestor lucruri pe viitor. Ceea ce puteți face în prezent este să vă gestionați cheltuielile. Mamele singure de succes nu imită viața familiior cu doi părinți și nici viața vecinilor. Își construiesc de la zero propriile vieți uimitare, cu condițiile lor proprii și cu mijloacele de care dispun.
  3. Achitați-vă datoriile și stați departe de alte împrumuturi. Cu cât datorați mai puțin celorlalți, cu atât este mai ușor să economisiți și să vă atingeți toate obiectivele.  După achitarea tututor datoriilor, principala dumneavoastră grijă este să puteți fi capabilă să acoperiți cheltuielile principale, și anume mâncare, utilități și haine. Produsele electronice și călătoriile sunt situate pe un plan secundar. De asemenea, împrumuturile pentru studiile copiilor, pentru un autoturism sau pentru o casă trebuie efectuate doar în situația în care termenii de împrumut sunt favorabili și aveți siguranța că vă puteți permite să plătiți rate pe termen lung.

În cele din urmă, cel mai bun sfat pentru mămicile singure este să încerce din răsputeri să economisească. Cu toții experimentăm la un moment dat cheltuieli mari și neplanificate. Puteți trece prin tragedia pierderii locului de muncă, prin urgențe medicale sau alte cheltuieli majore subite, cum ar fi o reparație auto. În același timp, gândiți-vă serios la planificarea pensiei. Profitați de orice beneficii oferite de angajatorul dumneavoastră și solicitați consiliere profesională despre strategiile de investiții care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele.  Deoarece sunteți o mamă singură, presiunea de a economisi este cu atât mai importantă și, cu siguranță, nu doriți ca în viitor să deveniți o povară pentru copiii dumneavoastră.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *