15 activități în aer liber alături de copilul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Copiii sunt minunile din viața noastră, iar timpul petrecut alături de ei este mereu o adevărată gură de aer proaspăt pentru minte și suflet.  Este foarte important pentru ei să știe că la ești necondiționat alături, că empatizezi cu trăirile și gândurile lor, că vibrezi la visele și dorințele lor, că-i iubești mai mult decât orice pe lumea asta indiferent de alegerile sale.

Adaptează clipele petrecute la nevoile și dorințele copilului tău, ajutându-l astfel să se dezvolte armonios! Iată câteva activități pe care le puteți face împreună, în aer liber, menite să vă ofere timp de calitate împreună.

1. Plimbările în parc

Agitația de zi cu zi te obosește psihic. O plimbare relaxantă în parc  alături de copilul tău e tot ce îți trebuie pentru a te deconecta de grijile cotidiene. Îmbrăcați-vă lejer și dați câteva ture de parc! Calmul și liniștea naturii transmit energie și vitalitate, ingredientele perfecte pentru încărcarea bateriilor. Optează pentru o ținută potrivită precum un trening de femei, ideal pentru o plimbare în aer liber.

2. Vizitarea muzeelor

Muzeele oferă ocazia de a afla detalii importante despre cultură și civilizație, aducând în atenție pagini de istorie, religie, artă sau literatură. Vizitarea unui muzeu poate fi o reală aventură pentru copilul tău și asta datorită faptului că află noțiuni importante despre rădăcinile civilizației.

3. Plimbarea cu bicicleta

Bicicleta și implicit, pedalatul, aduc o multitudine de beneficii. Plimbările regulate îmbunătățesc considerabil funcțiile cardiovasculare, dezvoltă plămânii, întăresc sistemul imunitar și corectează postura. Câteva ture prin cartier cu bicicleta, diminuează stresul, stimulează creierul, reduc depresia și anxietatea.  

4. Culesul fructelor

Fructele sunt preferate de copiii, de aceea culesul acestora este o activitate mult îndrăgită de aceștia. Fie că adună strugurii, merele, zmeura sau nucile, copiii se vor distra copios și vor participa activ la realizarea compoturilor, a dulcețurilor sau a altor preparate gustoase.

5. Plantarea copacilor

Într-o perioadă în care defrișările sunt în toi, sădirea de noi copaci este o acțiune demnă de laude. Plantarea în sine este o operațiune amplă, meticuloasă, iar puieții necesită multă atenție și îngrijire pentru  a crește și a rodi. Înarmați cu ustensile potrivite, plantarea se face toamna, în perioada de repaos vegetativ, cu precădere în luna octombrie.

6. Cumpărăturile

Fie că mergeți la piață ori la un supermarket, e bine ca cel mic să fie implicat activ în procesul de achiziție. Alege produsele, le testează, le plătește și le transportă, iar astfel micii cumpărători se pregătesc cu pași mici, dar siguri, pentru viața de adult.

7. Parcurile de distracții

În copilărie, adrenalina este la cote maxime, așa că o ieșire într-un parc de distracții este o distracție garantată. În funcție de vârstă, alege locurile dotate cu tehnologii avansate, astfel încât experiența să fie de neuitat.

8. Înotul

În mare sau la piscină, înotul îmbunătățește rezistența fizică, întărește sistemul cardiovascular și contribuie la dezvoltarea echilibrată atât fizică, cât și psihică a copilului. Practicând acest sport, le va crește încrederea în forțele proprii. Vor reuși să-și învingă teama de apă și vor putea face față cu brio situațiilor de înec.

9. Mersul la grădiniță/școală

Uneori rutina le oferă copiilor confort psihic și siguranță. Activitățile zilnice uzuale îi fac să se obișnuiască cu un program și cu limitele lui. Drumul spre grădiniță sau spre școală poate fi un bun prilej de discuții, de analize sau propuneri.

10. Concertele

Muzica este pe placul tuturor. Indiferent de vârstă, participarea la un concert este de neratat. Atmosfera întâlnită la spectacole este una pozitivă, plină de emoție, chiar euforică pe alocuri. Este o bună modalitate de delectare și o sursă infinită de energie.

11. Masa în oraș

Fie că este vorba de un picnic sau de o ieșire la restaurant, masa servită departe de bucătărie este încărcată de savoare și de sfaturi culinare. Împreună puteți testa preparate noi sau vă puteți înfrupta din mâncărurile preferate.

12. Sportul preferat

Practicarea unui sport aduce distracție și relaxare, dar pune și bazele abilităților sociale. Sportul îi învață să fie competitivi, dar în egală măsură fairplay. Le permite să lege ușor prietenii, să socializeze și îi menține sănătoși și activi.

13. Desene cu creta pe asfalt

Imaginația copiilor trebuie dezvoltată și încurajată. Desenele pe asfalt pot reprezenta adevărate momente de creație ce au ca scopuri principale bucuria și distracția deplină a micuților artiști. 

14. Îngrijirea mediului înconjurător

Încă de când este mic, copilul ar trebui să fie învățat cum să protejeze natura și cum o poate salva. Participarea la diversele acțiuni ecologice care au ca scop diminuarea poluării, prin strângerea gunoaielor sau reciclare, îl vor învăța importanța păstrării unui mediu curat atât pentru el, cât și pentru generațiile viitoare.

15. Excursiile

Ieșirea din zona de confort le testează limitele și îi pune în situații noi, menite să le sporească încrederea de sine. Pe lângă numeroasele cunoștințe de ordin cultural, drumețiile îi vor reliefa caracteristici și calități personale pe care nu știau că le posedă.

Indiferent de activitatea pe care alegi să o împarți cu copilul tău, bucuria și plăcerea lui de a petrece timp cu tine este nemăsurată. Alături de tine se simte protejat pe deplin, prezența ta dându-i mare curaj pentru a-și depăși limitelele. Oferă zilnic atenție copilului tău și acordă-i momente doar pentru voi. Nimic nu îl va face mai fericit!

Sursa photo: unsplash.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *