3 soluții ca să slăbești după naștere

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În timpul celor nouă luni de sarcină corpul tău se schimbă. Aduni un număr mare de kilograme și acest lucru ajunge să te descurajeze ori de câte ori privești în oglindă. Cu toate acestea, bucuria venirii pe lume a bebelușului lasă deoparte acest gen de probleme, mama fiind preocupată de îngrijirea celui mic.

După o vreme numărul de kilograme acumulat în sarcină s-ar putea să te deranjeze iarăși și să te tenteze să ții o cură de slăbire cu care medicii nu sunt de acord mai ales în prima perioadă de după naștere, atunci când îți alăptezi bebelușul. Nu este nimic mai greșit decât să faci acest lucru, procesul de alăptare necesitând un regim alimentar sănătos și echilibrat.

Iată mai jos 3 soluții ca să slăbești după naștere:

1. Încearcă să faci mișcare – mai ales atunci când nu ai o restricție în acest sens, ar fi bine să încerci să faci cât mai multă mișcare. Nu încerca să te obosești prea tare, însă încet încet vei ajunge să pierzi caloriile acumulate peste zi și astfel te vei simți mai bine și vei reuși să dai jos din kilogramele acumulate în sarcină. La sala de fitness, ai putea încerca sa mergi pe bandă, să faci aerobic sau pilates, acestea fiind lucruri ușoare și potrivite mai ales pentru perioada de după naștere, atunci când organismul este destul de plăpând. După orele petrecute la sală ar fi bine să iei aceste vitamine sau aceste proteine și astfel te vei simți minunat. Și tot un remediu bun pentru slăbit este plimbarea de seară. Ai putea să te plimbi alături de bebeluș, agale prin locuri mai puțin aglomerate, în fiecare zi și mai mult ca sigur te vei simți minunat. Cu cât vei face acest lucru în mod frecvent, cu atât vei observa la tine numeroase schimbări.

2. Mănâncă echilibrat – iată un alt lucru pe care să îl ai în vedere. Mai ales atunci când alăptezi ar trebui să fii foarte atentă la tot ceea ce mănânci. Vei avea nevoie de multe vitamine și minerale, de un regim alimentar pe care să îl respecți. Va trebui să mănânci la ore fixe, să te hidratezi cu minim doi litri de apă pe zi și să încerci să consumi cât mai multe fructe și legume. De asemenea, din dieta ta nu trebuie să mai facă parte zahărul și grăsimile, fiind nocive pentru sănătate, determinând creșterea în greutate.

3. Cere sfatul unui nutriționist – dacă numărul kilogramelor acumulat după naștere este foarte mare atunci ar fi bine să ceri sfatul unui nutriționist, care te va ajuta să găsești soluția pentru problemele tale și să mănânci ceea ce trebuie. Ar fi bine să alegi să mergi la nutriționist ori de câte ori simți că problemele scapă de sub control și să nu alege acele diete care te-ar putea afecta mai târziu. Un specialist în nutriție îți va recomanda să efectuezi o serie întreagă de analize hormonale, asigurându-se că totul decurge normal și că organismul nu suferă niciun fel de dereglare, iar mai apoi îți va prescrie o dietă echilibrată și sănătoasă specifică perioadei în care te afli, putându-ți alăpta în continuare bebelușul, fără ca organismul să treacă prin niciun fel de probleme.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com