Tricicletele de la BeKid, sport și sănătate pentru copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cei mai mulți dintre noi ne aducem aminte cu drag de primii ani ai copilăriei, când eram nerăbdători să încercăm tot felul de lucruri noi. Unul dintre ele este tricicleta, un minunat mijloc de distracție și sport. Pe vremea copilăriei noastre tricicletele erau realizate destul de simplu, acum însă trebuie să alegem după mai multe criterii și vom vedea în continuare care sunt acestea. Achiziția unei triciclete este un moment deosebit, pentru mulți părinți, momentul devenind special atunci când își văd copilul pedalând pentru prima dată. Achiziția însă nu este simplă, deoarece trebuie aleasă tricicleta cea mai potrivită, iar pentru părinții care nu au mai trecut prin această experiență poate fi o stare confuză, deoarece nu știu ce contează și ce nu în cadrul selecției.

alege triciclete pentru copii BeKid

Ce tricicletă să aleg pentru copilul meu? Cum trebuie să fie mânerul acesteia? Oare roțile sunt de calitate? Sunt câteva dintre cele mai frecvente întrebări pe care ni le adresăm în momentul în care vrem să cumpărăm produse pentru copii, iar aici poți comanda cele mai bune triciclete găsite la magazinul BeKid. Este perfect normal să încercăm să căutăm răspunsuri la aceste întrebări, având în vedere că nu orice produs pentru copii pe care îl regăsim pe piața la ora actuală respectă toate normele de siguranță impuse, iar de cele mai multe ori nici calitatea unor astfel de produse nu este tocmai punctul forte al acestora.

 

Siguranța, prioritatea numărul 1

Cel mai important pas pe care trebuie să îl facă orice părinte atunci când cumpără o tricicletă pentru copii este acela de a avea în vedere siguranța acestuia. Deși marii producători de produse pentru copii din întreaga lume au în vedere normele care se impun, nu de puține ori intrăm în contact cu diverse produse foarte slabe calitativ și care pot fi un real pericol pentru copii. Cea mai mare îngrijorare a unui părinte este fără îndoială gradul de siguranță oferit de o tricicletă, iar în acest sens am alcătuit o listă cu câteva dintre cele mai importante elemente componente ale unei triciclete și despre aspectele pe care trebuie să le urmărim la acestea.

1. Cadrul este unul dintre cele mai importante elemente ale unei triciclete pentru copii.

Marea majoritate a tricicletelor pentru copii au un cadru construit fie din oțel, fie din plastic. Un cadru din oțel este mult mai rezistent în timp la șocuri și oferă un echilibru mult mai bun, însă trebuie ținut cont de faptul că un astfel de cadru este ceva mai greu. Un cadru din plastic este o alegere ideală numai în ceea ce privește costul mult mai redus al tricicletei. Plasticul nu oferă un echilibru foarte bun și se zgârie foarte ușor.

2. Mânerul

Mânerul este un accesoriu foarte important al unei triciclete pentru copii, mai ales pentru copiii foarte mici. Mânerul unei triciclete este de fapt o tijă metalică fixă sau extensibilă, în funcție de modelul tricicletei care ne ajută să împingem și să dirijăm o tricicletă atunci când cel mic nu pedalează. Recomandarea noastră este aceea de a alege un mâner cât mai confortabil și care să vă ofere o manevrabilitate cât mai ridicată.

3. Roțile

Roțile tricicletei sunt un capitol căruia trebuie să îi acordăm mare atenție având în vedere importanța lor pentru un pedalat confortabil. În acest caz, roțile sunt construite fie din plastic, fie din cauciuc. Roțile din plastic sunt, în general, o alegere mai puțin costisitoare, însă dezavantajul major al acestor roți este că sunt foarte zgomotoase pe suprafețe mai puțin netede și se tocesc destul de ușor în timp. Roțile din cauciuc în schimb, am putea spune că reprezintă o opțiune ideală datorită faptului că nu produc zgomot și nu se tocesc precum plasticul. În plus, acestea dispun și de o rezistență mult mai îndelungată. Tot la acest capitol, pentru o manevrabilitate și mai bună avem posibilitatea de a alege o tricicletă cu roată pivotantă (se rotește cu ușurință la 360 grade).

4. Scaunul

Scaunul am putea spune ca este principala componentă responsabilă pentru confortul copilului. În general acesta este fix, cu excepția unor modele ceva mai noi care dispun de scaune reglabile. Este foarte important să verificați stabilitatea acestuia, precum și confortabilitatea copilului în scăunel. În aceste condiții, recomandarea noastră este să alegeți de la Bekid o tricicletă cu un scaun ceva mai lat.

5. Centurile de siguranță

Deși se regăsesc în general la modele de triciclete destinate copiilor cu vârste foarte mici, recomandarea noastră este aceea de a lua acest aspect în calcul în situația în care vreți să beneficiați de un plus de siguranță. Centurile se regăsesc fie cu 3 puncte de prindere, fie cu 5. Cele cu 5 puncte de prindere sunt destinate în special copiilor cu vârsta de până în 2 anișori. După această vârsta se pot utiliza cele cu 3 puncte de prindere pentru un grad de confort mai ridicat.

6. Pedalele sau suportul pentru picioare

alegere triciclete copii BeKid
Tricicletă copii – Bekid.ro

În cazul în care copilul nu ajunge încă la pedale, aveți posibilitatea de a alege triciclete care au în schimb un suport pentru picioare. În cazul alegerii unei triciclete cu pedale, este recomandat să alegem pedale cât mai late și construite din materiale aderente astfel încât să nu alunece piciorul copilului în timpul pedalării.

Alte aspecte importante pentru tricicletele de la BeKid

Pe lângă lucrurile care țin strict de siguranța unei triciclete pentru copii, există fără îndoială și numeroase alte aspecte importante pe care trebuie să le luăm în calcul pentru a face cea mai potrivită alegere. Următoarea recomandare este aceea de a achiziționa tricicleta în funcție de câteva criterii care țin de statura copilului, forța acestuia sau respectiv capacitatea acestuia de a-și coordona eficient mișcările corpului.

Înălțimea

Înălțimea este un factor foarte important în ceea ce privește alegerea potrivită unei triciclete pentru copii. Deși nu există un ghid exact în acest sens, este important ca acesta să fie suficient de înalt pentru a ajunge la ghidoane sau pedale. În plus, este esențial ca acesta să poată ajunge cu picioarele la sol atunci când se dă jos de pe tricicletă.

Forța

Forța pe care o are copilul este, de asemenea, un aspect pe care trebuie să îl luăm în considerare atunci când alegem o tricicletă pentru copii. În cazul în care copilul nu are forța necesară pentru a pedala, unica posibilitate este aceea de a alege o tricicletă cu suport pentru picioare pe care va trebui să o coordonăm prin intermediul mânerului special creat pentru părinți.

Alegeți o tricicletă atrăgătoare și utilă

La celalalt capăt se situează aspectele care țin strict de modul în care arată tricicleta și care probabil sunt lucrurile care îl interesează cel mai mult pe copil. După cum probabil știm, în materie de culori și design, tricicletele pentru copii se regăsesc într-o diversitate impresionantă, motiv pentru care de cele mai multe ori cea mai simplă soluție este aceea de a-l lua pe cel mic cu noi atunci când facem o astfel de achiziție. Dacă celui mic nu ii place, cu siguranță alegerea făcuta nu este tocmai una potrivită dacă refuză să se urce pe tricicletă.

Tot la acest capitol includem și accesoriile cu care sunt prevazute tricicletele. Recomandarea noastră este aceea de a alege triciclete care au inclusă o husă de ploaie sau o umbreluță care să îl protejeze de razele solare. În plus, acestea pot veni totodată dotate și cu o gentuță de depozitare în care puteți transporta diverse jucării pentru cel mic.

Recomandări pentru alegerea tricicletei potrivite:

  • Tricicleta pe care o achiziționați trebuie să fie adaptată vârstei și înălțimii copilului.
  • Alegeți triciclete construite din materiale de calitate care să le ofere siguranță și confort celor mici.
  • Optați pentru triciclete cu roți de cauciuc pentru o aderență mai bună și pentru un pedalat mai confortabil.
  • Alegeți întotdeauna triciclete care au mânere moi și confortabile pentru copil.

Nu în ultimul rând însă, este important de reținut faptul că pe lângă utilitatea ei în ceea ce privește coordonarea eficientă a simțurilor, o tricicletă pentru copii înseamna simultan nenumărate moduri constructive de a petrece timpul liber. În plus, tricicleta de la Bekid este jucăria care îi pregătește pe cei mici pentru tot ceea ce înseamnă mersul pe bicicletă.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com