Cum să îți pregătești copilul pentru mersul la școală?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Școala primară reprezintă un pas mare pentru copilul dumneavoastră, așa că prima zi de școală poate fi incitantă și emoționantă, nu numai pentru copii, ci și pentru părinți. Pentru ca tranziția să aibă loc cât mai lin cu putință, este recomandat să pregătiți copilul pentru această schimbare și să transformați mersul la școală într-o experiență pozitivă, palpitantă și plină de bucurie.

Elementary school kids running into school, back view

Pentru ca primele săptămâni de școală să fie cât mai plăcute, puteți pune în aplicare câteva gesturi și lucruri mărunte care pot face o mare diferență. Iată în rândurile de mai jos simple modalități prin care vă puteți pregăti copilul pentru mersul la școală.

Independența este esențială

Ideal ar fi ca părinții să se asigure că micii învățăcei sunt cât se poate de independenți. Prin urmare, cel mai bine este să practicați acele comportamente și gesturi care contribuie la dezvoltarea abilităților de care vor avea nevoie în mediul școlar. Abilitățile simple cum ar fi să se îmbrace sau să se dezbrace pe cont propiu ori mersul la toaletă și spălatul mâinilor vor fi de mare folos pentru copii și îi vor face să se simtă mai încrezători și în control.

Pregătiți pachețele pe placul copilului

Când vine vorba de masa de prânz, nu trebuie să trimitem copiii la școală cu pachete imense, pline de proteine, potrivite mai degrabă pentru adulți. Câteva gustări sunt absolut suficiente pentru pauzele de masă. Puteți opta pentru sandvișuri, brioșe sărate sau dulci, fructe, felii de tartă sau plăcinte. Mai ales dacă școala pune la dispoziția elevilor masa de prânz, o mică gustare este mai mult decât suficientă. Încercați să îi dați copilului un recipient cu apă sau cu ceai pe care îl poate deschide fără ajutor, fructe gata decojite și gustări pe care sunteți sigură că le va mânca cu poftă. Chiar dacă doriți nespus de mult să adăugați mai multe legume în regimul său alimentar, primele săptămâni de școală nu reprezintă chiar cel mai potrivit moment pentru a încerca noi alimente.

Încercați să conturați o imagine pozitivă despre școală

Cel mai indicat este să nu menționați și să nu vorbiți prea mult despre școală și despre acest eveniment atât de important în săptămânile și zilele de dinaintea începerii școlii. Este bine de știut că majoritatea copiilor nu vor înțelege cu adevărat conceptul de școală, iar imaginația lor este foarte vie și receptivă, așa că nu aveți de unde ști ce imagini vor izvorî de acolo. Prin urmare, părinții trebuie să fie cei pozitivi și curajoși și să îi molipsească pe cei mici cu o atitudine de învingători.

Pregătirea este cea mai importantă

Va fi o dimineață ocupată, încărcată de emoții și poate și de puțină neliniște specifică primei zile de școală, așa că trebuie să aducem cât mai mult calm cu putință. Încercați să vă asigurați că totul este pregătit cu o zi înainte. Poate că ar fi bine să vă treziți cu o oră mai devreme pentru a avea timp suficient și pentru a putea face ajustările necesare în cazul în care ceva nu decurge conform planului. La urma urmei, cel mai important este ca cel mic să fie relaxat și să aibă parte doar de emoții pozitive, nicidecum de anxietate sau frică.

La final, tot ceea ce vă mai rămâne de făcut este să aveți încredere în învățători și să vă amintiți că în fiecare an primesc noi și noi copii, așa că știu toate trucurile pentru a calma un copil. Încrederea în învățători poate înseamna și să plecați din sala de clasă atunci când sunteți sfătuiți să faceți așa, deși copilul pare supărat. Această supărare nu va dura mult și va fi înlocuită în curând de zâmbete, fericire și râsete. Cel mai adesea, copiii sunt cei care își revin cel mai repede, părinții continuând să fie stresați și emoționați.

Deși poate fi o zi foarte emoționantă pentru părinți, începerea școlii reprezintă o etapă plină de aventuri pentru copii. Acum, ei încep un nou capitol în viața lor, învață o varietate de lucruri noi, cunosc tot felul de persoane și leagă prietenii care pot dura o viață întreagă. Dacă vă veți concentra pe aceste aspecte pozitive, întreaga experiență va fi mai ușoară și mai plăcută pentru toată lumea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com