Cum îl ajuți pe cel mic să scrie mai frumos?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu poți citi scrisul de mână al copilului tău? Nu ești singurul părinte care se află în această situație. Deși scrisul este o parte importantă din viața noastră de zi cu zi, ca părinte, trebuie să înțelegem că este o abilitate dificil de învățat și de stăpânit de cei mici.

Deoarece pare o problemă tot mai frecventă în rândul părinților și profesorilor care se confruntă zi de zi cu stresul cauzat de multiplele încercări de a descifra scrisul copiilor, am decis să venim în sprijinul tău cu câteva sfaturi pe care să le pui în practică pentru a-l ajuta pe cel mic să-și îmbunătățească calitatea scrisului de mâna.

  1. Observă modul în care ține instrumentul de scris

Primul lucru important pentru a obține un scris frumos și îngrijit este ca micuțul tău să țină corect instrumentul de redactat. Este necesar să fie ținut între degetul mare, arătător și cel mijlociu. Când copilul intră la grădiniță, ar trebui să știe deja cum să țină creionul. Ați putea modela cu ușurință acest aspect astfel încât atunci când este pus în față provocării de a scrie, să nu aibă emoții.

Deși copiii adoră creioanele și cariocile, pentru a-i ajuta să-și exerseze scrisul de mână, asigurați-vă întotdeauna că folosesc instrumente de bună calitate. Alegeți o macră cunoscută pentru calitatea produselor de pe piață și selectați instrumentul de scris dintr-o diversitate de 60 de modele de stilouri Koh I Noor.

2. Ajută-l să se relaxeze

Monitorizați cu atenție scrisul copilului. Dacă există o amprentă puternică pe pagina următoare, înseamnă că cel mic aplică o presiune prea mare asupra stiloului. Acest lucru s-ar putea datora stresului. În timp ce scrisul s-ar putea dovedi îngrijit, această presiune nejustificată este nesănătoasă pentru copil. Ajută-ți micuțul să elimine stresul și să revină din nou asupra activității.

3. Alegeți obiectele potrivite de birotică și papetărie

Pentru a îmbunătăți scrisul de mână al copilului și pentru a evita urmele inestetice de cerneală, este foarte important că fiecare copil să folosească instrumentele potrivite. Un stilou bun va ajuta copilul să-și îmbunătățească aderența, să aplice cea mai mică presiune, să nu se streseze și să obțină scrieri îngrijite. O bună ustensilă de șters trebuie să poată curăța erorile chiar de la prima utilizare. A petrece mult timp pentru a regla și a repara greșelile poate fi foarte stresant pentru un copil care se confruntă cu dificultăți în modul de scriere. De asemenea, ar putea duce la pierderea interesului pentru întregul proces.

4. Abordează o atitudine pozitivă

Un mediu fericit și pozitiv joacă un rol imens în creșterea și dezvoltarea copilului. Copiii se simt încurajați și încântați să încerce lucruri noi. Nu se descurajează când greșesc și sunt gata să încerce din nou. Scrisul de mână este, de asemenea, o astfel de abilitate.

Copiii au nevoie de un mediu pozitiv în orice moment, iar acest lucru include timpul destinat scrisului. Dacă doriți să transformați acest timp într-o experiență distractivă și interesantă, asigurați-vă că atmosfera este perfectă și stimulează pozitiv copilul.

Postura și unghiul joacă și ele un rol esențial. Pune-le dispoziție o masă convenabilă înălțimii lor, un scaun cu spătar care să le dicteze postura corectă și o lampă de birou.

5. Identificați sursa problemei

 Adesea copiii scriu în mod ilizibil pentru a-și acoperi greșelile de natură ortografică sau gramaticală. O încredere scăzută în sine ar putea, de asemenea, să-l împingă pe copil să scrie într-o formă de neînțeles.

În loc să-l forțezi pe copil să-și îmbunătățească abilitățile de scriere, cel mai bine ar fi să găsiți împreună soluții la aceste probleme care stau, de fapt, la baza scrisului defectuos.

6. Răbdare, răbdare și iar răbdare

Fiecare copil învață în propriul sau ritm, de aceea răbdarea joacă un rol uriaș în acest proces de formare a scrisului de mână. Copiii au un interval scăzut de atenție și se distrag ușor, însă, ca părinți, trebuie să găsim modalități alternative de a-i menține interesați.

Fie că este vorba de un joc sau de o activitate, unui copil trebuie să i se ofere un nou stimul adesea pentru a-l încuraja să încerce din nou. Copiii imită comportamentul nostru, prin urmare, în timp ce scriem în fața lor, trebuie să ne asigurăm că vom scrie încet, îngrijit și lizibil.

7. Practica face scrisul perfect

Scrisul de mână este o artă. Este o competență care poate fi dobândită cu multă practică. A face interesantă această activitate nu este foarte greu. Există multe jocuri și foi de lucru distractive pentru practica scrisului de mână disponibile online.

Sursa foto: pexels.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *