Cum alegi ghiozdanul potrivit?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Iată că vine școala și odată cu ea și primele emoții, uniforme și cumpărături. Cărți, caiete, hăinuțe cochete…toate pot fi alese cu grijă de către părinți. Dar cum alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tău, care sunt criteriile de care trebuie să ții cont pentru ca sănătatea micuțului tău să nu fie în pericol, iată o serie de întrebări pe care orice părinte ar trebui să și le pună.

Cum alegi ghiozdanul potrivitGhiozdanul, mai înainte de a fi cel mai îndrăgit obiect al micului școlar, dincolo de a trece de criteriile de design și calitate, va trebui să întrunească câteva condiții, să fie comod de purtat, practic și să nu îngreuneze spatele copilului, generând probleme de sănătate și afectându-i coloana vertebrală.

Întrucât este un accesoriu indispensabil, iată mai jos câteva criterii de care trebuie să ții cont, știind astfel cum alegi ghiozdanul potrivit pentru școlarul tău.

Design și materiale de bună calitate

Cum alegi ghiozdanul potrivit depinde de multe criterii. Desigur, atunci când mergi la cumpărături alături de copilul tău, acesta va fi încântat de culori aprinse ori de desene cu personajele preferate ale desenelor animate. Părinții, desigur, vor fi încântați de materiale de bună calitate, rezistența acestuia fiind hotărâtoare pentru alegerea acestui obiect. Fâșul va trebui să fie impermeabil, în așa fel încât cărțile ori caietele să nu se ude atunci când afară plouă sau ninge. În plus, ghiozdanul va trebui să aibă două bretele de susținere, dar și un cadru metalic pentru ca spatele copilului să rămână întotdeauna drept.

Indiferent de ceea ce ți se pare că i-ar trebui copilului tău, încearcă întotdeauna să ții cont și de cerințele lui întrucât micuțul nu va înțelege că Minnie nu este mai importantă decât materialul din care este confecționat. Tu ai datoria de a-l face să meargă cu drag la școală, atât prin discuții purtate pe această temă, cât și prin alegerea obiectelor școlare preferate.

Compartimentare și grupă de vârstă

În primii ani ai vieții, atunci când ai în vedere cum alegi ghiozdanul potrivit pentru școlarul tău, poți avea în vedere grupa de vârstă a copilului tău. Atunci când sunt prea mici, copiii nu au nevoie de ghiozdane prea încăpătoare, fiind suficiente ghiozdane mai mici, numărul cărților și caietelor nefiind atât de mare. Atunci când copilul crește, ghiozdanul trebuie să aibă mai multe compartimente și să fie încăpător. Întrucât copiii trebuie să facă teme acasă, numărul rechizitelor și caietelor va fi mai mare. Pentru a nu le fi greu atunci când îl transportă, se recomandă ca ghiozdanul să aibă două bretele, repartizându-se în acest mod greutatea pe ambii umeri.

Astăzi, ghiozdanele au din ce în ce mai multe buzunare și compartimente. Sacul pentru echipamentul de sport, buzunarul exterior pentru sticla de apă, locul special pentru penar sunt câteva lucruri la care trebuie să privești atent.

Bretele, rucsac sau role

Modul cum alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tău îi va influența starea de sănătate. Niciodată nu opta pentru ghiozdane ce pot fi purtate pe un singur umăr întrucât îi va putea afecta coloana vertebrală. Bretelele așezate corect pe ambii umeri sunt soluția pentru ca spatele copilului să nu fie afectat. În cazul în care greutatea ghiozdanului este mult prea mare, numărul cărților și caietelor este ridicat, încercați să îi achiziționați ghiozdan cu role, copilul putându-l trage mult mai ușor după el, fără să fie nevoie să îl țină în spate.

Preț

În ultima perioadă, tot mai mulți părinți ajung să se întrebe dacă rechizitele își merită costul. Fiind un bun pe care îl va purta aproape un an întreg, ghiozdanul nu se încadrează în categoria rechizitelor și obiectelor școlare prea ieftine, așa că prețul pare justificat. Pentru a fi siguri că ați făcut cea mai bună alegere, încercați să faceți un raport preț/calitate, iar atunci când totul pare să merite, plătiți-l!

Indiferent de orice, în primii ani, atunci când copilul tău este în creștere, oferă-i acestuia susținerea, mergi împreună cu el până la școală și ajută-l să își ducă ghiozdanul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *