Cele mai bune motive pentru care părinții și școlile să aleagă limba franceză

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În lumea de astăzi, vorbirea unei singure limbi străine nu este suficientă. Persoanele care vorbesc mai multe limbi au șanse mai mari de a-și găsi un loc de muncă, fie în țara lor, fie în străinătate. Învățarea unei alte limbi îmbogățește mintea și deschide noi orizonturi, atât personale, cât și profesionale.

Dacă nu sunteți siguri încă dacă limba franceză este potrivită pentru copilul dumneavoastră, iată mai jos câteva dintre cele mai bune motive pentru care părinții și toate școlile ar trebui să voteze pentru predarea limbii franceze.

Franceza este, împreună cu limba engleză, singura limbă vorbită pe toate cele cinci continente

Peste 220 de milioane de persoane vorbesc limba franceză pe toate cele cinci continente. Franceza este o limbă majoră a comunicării internaționale și a șasea cea mai răspândită limbă din lume.

Cunoașterea limbii franceze promite o carieră de succes

Abilitatea de a vorbi atât în ​​limba franceză cât și în limba engleză reprezintă un avantaj pentru găsirea unui loc de muncă în multe companii multinaționale care folosesc limba franceză ca limbă de lucru, într-o gamă largă de sectoare, precum comerțul cu amănuntul, autovehicule, bunuri de lux sau aeronautică. Franța, ca a cincea economie mondială, atrage antreprenorii, cercetatorii și cei mai competenți studenți străini.

Introducere într-un univers cultural incomparabil

Franța este adesea considerată limba culturii. O lecție în limba franceză este o călătorie culturală în lumea modei, a gastronomiei, artelor, arhitecturii și științei. Învățarea limbii franceze oferă, de asemenea, acces la lucrările marilor scriitori francezi, cum ar fi Victor Hugo sau Marcel Proust, și poeți celebri precum Charles Baudelaire sau Jacques Prévert.

Un avantaj pentru studierea în Franța

Abilitatea de a vorbi în limba franceză deschide oportunități pentru învățământul superior la unele dintre cele mai renumite universități din Franța, precum Universitatea Sorbona sau Pierre Marie Curie sau la unele dintre școlile cu o reputație fantastică, precum HEC, Polytechnique sau ESSEC, adesea în condiții financiare foarte favorabile.

Franceza este o limbă de raționament și de dezbatere

Franceza este o limbă analitică care structurează gândirea și dezvoltă gândirea critică. Este limba marilor filosofi, printre care îi amintim pe Descartes, Sartre și Derrida, și a oamenilor de știință eminenți, precum Pierre și Marie Curie, Pasteur și Georges Charpak. Învățând limba franceză, copiii învață totodată cum să argumenteze un caz și să prezinte puncte de vedere diferite, abilități valoroase pentru discuții și negocieri.

Franceza este limba iluminismului

Franceza este limba idealurilor universale susținute de filosofii Iluminismului din secolul al XVIII-lea, care au ajutat la răspândirea ideii drepturilor omului în întreaga lume.

Contrar credinței populare, limba franceză nu este un limbă dificil de învățat. Este o limbă care necesită o anumită precizie, dar este și capabilă să exprime o mare subtilitate. Dacă veți opta pentru o grădiniță cu predare în limba franceză, copilul dumneavoastră va fi introdus în minunata lume a limbii franceze de la o vârstă fragedă, așa ca va reuși rapid și ușor să absoarbă noua limbă și, foarte curând, vă va uimi cu un accent impecabil.

Mai apoi, când deja copilul dumneavoastră va merge la școală, îi va fi ușor să lege prietenii cu vorbitori de limbă franceză de vârsta sa. Există multe programe de schimb în Franța care oferă experiențe pline de satisfacții. Mii de școli franceze sunt înfrățite cu omologi din întreaga lume, creând legături cu cea mai mare rețea educațională din lume.

În cele din urmă, aproximativ 350.000 de elevi sunt înscriși la 493 de școli franceze în 137 de țări. Jumătate dintre aceștia sunt cetățeni străini, ceea ce face rețeaua de școli internaționale franceze cu adevărat unică.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *