5 moduri prin care îţi poţi ajuta copilul să înveţe mai bine

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prea puţine şcoli îi pot ajuta pe copii să îşi cunoască şi să îşi folosească adevăratul potenţial, motiv pentru care părinţii trebuie să participe activ la procesul de învăţare al copiilor tocmai pentru ca aceştia să se bucure de succes la şcoală şi în viaţă.

Date fiind solicitările actuale din partea liceelor, universităţilor, dar şi a angajatorilor, mulţi părinţi se întreabă cum îşi pot ajuta copiii să exceleze la şcoală, de preferat în cât mai multe domenii. Întâi de toate, implicarea constantă este cea mai importantă, pentru că doar aşa părinţii pot observa dacă cel mic se străduieşte la şcoală, la teme şi la celelalte activităţi extra-curriculare. Dacă un copil nu îşi dă interesul, este clar că nu învaţă aşa cum poate cu adevărat, motiv pentru care nu se descurcă nici la şcoală, dar nici nu dobândeşte obiceiuri bune.

Mulţi părinţi aflaţi într-o asemenea situaţie sunt cuprinşi de un sentiment profund de frustare şi nu ştiu ce anume ar putea să facă. Trebuie să ştiţi că există alternative pozitive şi eficiente prin care puteţi opri acest comportament delăsător sau nepăsător din cauza căruia şcoala şi temele pentru acasă au devenit o sursă imensă de fricţiune în familie.

Iată în rândurile următoare câteva tehnici prin care puteţi să vă implicaţi în educaţia copilului şi să culegeţi cât mai curând roade minunate

  1. Asiguraţi-vă că puneţi la dispoziţia copilului o zonă liniştită din casă, bine luminată, unde puteţi instala un birou complet echipat. Pe officedirect.ro găsiţi o multitudine de accesorii necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor, inclusiv table magnetice, markere, produse din hârtie, instrumente de scris şi altele asemenea.
  2. Furnizaţi copilului toate rechizitele şcolare de care are nevoie, ghiozdane şi alte echipamente necesare, pe care le găsiţi aici. În plus, pentru a încuraja copilul şi pentru a-i dovedi că aveţi deplină încredere în capacităţile sale, puteţi să îi oferiţi materiale de referinţă şi dicţionare suplimentare.
  3. Afişaţi interes. De exemplu, temele pentru acasă reprezintă acel aspect al şcolarizării asupra căruia părinţii au cea mai mare influenţă. Prin urmare, fiţi cât se poate de proactivi şi valorificaţi potenţialul imens al temelor pentru a îmbunătăţi învăţarea academică, dar şi obiceiurile de lucru ale copilului.
  4. Impuneţi teme pentru acasă. Dacă copiii dumneavoastră frecventează şcoli unde nu se dau teme pentru acasă, este recomandat să se facă zilnic o educaţie oficială la domiciliu, care să vizeze nevoile specifice ale copilului. Cu atât mai mult, copiii trebuie să efectueze câteva teme acasă – indiferent cât de simple sau complicate sunt – tocmai pentru a învăţa să dea dovadă de interes şi să îşi facă temele la timp. Indiferent de capacitate, toţi copiii trebuie să rezolve teme pentru acasă deoarece toţi copiii au zone slabe care trebuie consolidate şi toţi copiii pot fi provocaţi intelectual şi doar părinţii pot face acest lucru pentru că îşi cunosc cel mai bine copiii. De asemenea, toţi copiii trebuie să dezvolte obiceiuri de lucru bune şi să devină din ce în ce mai dependenţi de sine. Participarea părinţilor la teme va fi necesară timp de aproximativ o oră în fiecare zi. Pentru copiii de vârstă mai mică, ora poate fi împărţită în două jumătăţi de oră separate sau chiar trei sesiuni a câte douăzeci de minute fiecare.
  5. Asiguraţi-vă că vă vede că citiţi. Părinţii sunt un model şi un exemplu pentru copiii lor, aşa că dacă dumneavoastră veţi citi, veţi urma cursuri, veţi participa la conferinţe sau poate veţi frecventa cursurile unei facultăţi, atunci copilul se va ambiţiona şi mai mult.

Este esenţial să vă ocupaţi de obiceiurile de lucru ale copiilor dumneavoastră deoarece acestea se transformă în abilităţi care vor spori învăţarea, vor spori încrederea şi motivaţia şi vor permite copiilor să profite la maximum de şcoală şi de toate celelalte zone din viaţa lor. Obiceiurile de lucru de acasă conduc la obiceiuri şcolare care, la rândul lor, duc la obiceiuri de viaţă.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *