5 lucruri pe care să le cumperi pentru micul școlar

Venirea școlii reprezintă o grijă în plus pentru părinți. Și acest lucru pentru că cei mici nu cunosc tainele literelor și cifrelor încă de la început și cu siguranță le va fi destul de greu să se acomodeze. De asemenea, școala reprezintă atât pentru părinți, cât și pentru copii teama de separare, iar pentru acest lucru este nevoie de convingerea că totul va fi bine.

scolarIndiferent de orice, viața fără educație nu este posibilă și de aceea trebuie să ne concentrăm asupra acestui subiect. Depășite toate aceste lucruri, mai mult ca sigur totul va fi perfect. Și pentru desfășurarea lecțiilor este nevoie ca pe lângă multă muncă și sârguință și de rechizite, cărți și caiete.

Iată mai jos 5 lucruri pe care să le cumperi pentru micul școlar:

1. Acest laminator – cu siguranță te vei întreba la ce anume îți folosește un astfel de produs atunci când vine vorba de școală. Primii pași la școală creează amintiri destul de plăcute și de aceea, atunci când copilul realizează prima dictare, primul desen sau prima fișă de lucru de la matematică, ar fi bine să o laminați și astfel să o păstrați cât mai mult timp, până atunci când copilul se va face mare și i-o veți putea arăta. Aceste momente sunt foarte importante pentru oricine și mai ales foarte valoroase.

2. Ghiozdan – nu există prima zi de școală fără ghiozdan nou, pe care îl poți regăsi aici și fără rechizite. Orice copil îl va purta în spate cu multă dragoste, fiind ales întocmai precum preferințele lui. De aceea, ar fi bine să mergeți la cumpărături împreună și să alegeți un ghiozdan pe cât de practic și sănătos (cu o greutate foarte mică), pe atât de frumos colorat, inspirat din desenele animate preferate ale copilului. După ce vă decideți asupra modelului este bine să îi cereți părerea asupra elementelor de design pe care să le conțină. Este bine să fie destul de încăpător, având zilnic de „transportat” la școală numeroase cărți și caiete.

3. Rechizite – în funcție de indicațiile învățătoarei va trebuie să realizați lista cu rechizite. Nu cumpărați dinainte cărți, culegeri, ba nici măcar prea multe caiete. Este bine să așteptați lista cu rechizite de la școală și mai apoi să porniți la cumpărături. Cu siguranță lista este una destul de lungă, așa că veți avea cu ce să umpleți fiecare compartiment al ghiozdanului. Poți cumpăra mai înainte penarul, pe care să îl echipezi cu toate cele necesare de scris, de la culori și carioci și până la stilouri cu peniță sau gume de șters.

4. Calculator sau laptop – mai mult ca sigur copiii vor fi încurajați către descoperirea tainelor calculatorului încă de mici. Vor fi nevoiți să realizeze referate, proiecte pe calculator, atunci când vor fi mai mari, iar atunci când sunt mici vor putea încerca jocurile interactive sau asculta anumite cântecele educative pentru însușirea limbilor străine sau elementelor de bază ale cifrelor și literelor.

5. Imprimantă – pagini pe care vor fi imprimate exerciții la matematică sau limba română, fișe de lucru sau chiar proiecte – acestea vor trebui scoase în fiecare zi la imprimantă pentru micul școlar.


Lasă un Comentariu...

*