5 idei pentru a petrece vacanța mare cât mai eficient

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Vacanța mare este preferata celor mici, însă de cele mai multe ori chiar și părinții ajung să o iubească la fel de mult. Și dacă ascultăm îndemnul cadrelor didactice mai mult ca sigur va fi nevoie de multă atenție, muncă, ba chiar și de teme efectuate în tot acest timp pentru ca în această perioadă copilul să nu uite nimic din ceea ce s-a străduit să învețe în timpul anului școlar.

vacantaDeși este vacanță, copiii trebuie să fie organizați destul de bine astfel încât cunoștințele dobândite în timpul perioadei de școală să nu fie uitate. Cu toate că unii sunt de părere că vacanța este făcută doar pentru recreere, în realitate, în vacanța aceasta atât de lungă ai putea realiza anumite lucruri împreună cu copilul, astfel încât dragostea de școală să rămână în sufletul său la fel de vie.

Iată mai jos 5 idei pentru a petrece vacanța mare cât mai eficient:

1. Organizează-i cu atenție spațiul de lucru de acasă – aici, totul trebuie să fie atât de bine așezat încât să îl îndemne pe copil să studieze. Ai putea alege să reamenajezi un colț din dormitorul său sau ai putea alege o altă cameră din casă unde să aranjezi și o mică bibliotecă, fiind astfel un loc de refugiu pentru cel mic. Fie că vei așeza o imprimantă, precum este aceasta, fie un laptop sau tabletă, în cameră totul trebuie să fie bine ordonat, îndemnând astfel la studiu.

2. Cumpără din timp lista de rechizite. Poate că ți se pare că este prea devreme să faci acest lucru, însă cu cât te vei apropia mai mult de școală cu atât vei constata fie că nu vei mai găsi ceea ce îți dorești sau ceea ce ai nevoie, fie că se scumpesc. De aceea, dacă ai câteva zile libere, mergi la cumpărături sau caută-le în mediul online și mai mult ca sigur vei reuși să le identifici pe toate. Fie că este vorba despre aceste ghiozdane fete, fie despre cele pentru băieți, totul trebuie să fie cumpărat cu atenție și mai ales cu participarea copilului tău.

3. Îndeamnă-l să citească – vacanța mare este într-adevăr o perioadă în care trebuie să se relaxeze după două semestre pline de teme și lecții. Cu toate acestea este bine să îți îndemni copilul să citească măcar o oră în fiecare zi. Interesul pentru lectură îl va ajuta să se dezvolte destul de mult și să învețe foarte multe lucruri folositoare.

4. Caietul de vacanță, completat cu atenție – mai ales în clasele mici, copiii primesc teme pentru acasă pe care trebuie să le realizeze pe parcursul celor 3 luni de vacanță. Ar fi bine să începi să faci puțin câte puțin dintre acestea și cu siguranță totul va fi mult mai eficient.

5. Activități de cunoaștere a mediului înconjurător – din dragoste pentru mediu trebuie să faci cât mai multe lucruri. De aceea, fie că vei pleca împreună cu copilul într-o mică expediție montană, fie vei acționa pentru strângerea gunoaielor menajere sau chiar pentru împădurire, acest gen de activități mai mult ca sigur îi vor stârni destul de mult interesul și îi va plăcea să le practice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *