4 sfaturi pentru un școlar mai organizat

Dacă te numeri printre persoanele care doresc să facă puțină ordine în locuință și mai ales să creeze acele reguli pe care toată lumea să le respecte, mai mult ca sigur îți dorești să organizezi cât mai mult spațiul de lucru al școlarului din casă și să îi trasezi niște reguli precise, mai ales atunci când vine vorba de școala.

Cu siguranță, ai văzut un astfel de comportament: copilul vine de la școală, se dezbracă în grabă și nicidecum în camera sa, aruncă totul pe ici pe colo, își scoate caietele din ghizdan și se apucă de lecții pe covor, în living, la masa din bucătărie sau într-un alt loc pe care îl consideră comod. Trebuie să știi că aceste comportamente trebuiesc corectate încă de la început și o astfel de atitudine se va reflecta în viața sa de adult.

Iată mai jos 4 sfaturi pentru un școlar mai organizat:

1. Impune reguli acasă!

Mai înainte de a-i cere să fie altfel la școală ar trebui să încerci să îl determini să fie ordonat acasă. De aceea, în fiecare zi după școală încearcă să îl ajuți să își strângă cărțile și caietele, să așeze aceste pixuri în sertarul biroului său, să își ordoneze manualele, cărțile și caietele, astfel încât să fie destul de ușor de găsit. De asemenea, este bine să îi oferi școlarului toate acele ustensile de scris și învățat acasă.

Ai putea de exemplu să te folosești de această tablă pentru scris ce este așezată în camera sa pentru a-și face lecții pentru a-i trasa copilului noi sarcini de lucru. Îi poți spune acolo ce are de făcut când vine acasă de la școală sau ai putea să îi atragi cumva atenția în scris că biroul său este dezordonat. Cu siguranță, o astfel de soluție ar putea fi pe placul copilul tău, determinându-l astfel să facă mai ușor lucrurile solicitate.

2. Ordine la școală!

Dacă învățătoarea îți atrage atenția la fiecare ședință cu părinții și precizează că propriul tău copil este un pic cam dezordonat trebuie să găsești și de această dată o soluție. Ai putea încerca să îl ajuți să păstreze un ghiozdan mai ordonat, optând pentru un model cu mai multe sertare. Învață-l acasă cum să își caute un anumit produs din ghiozdan și mai ales cum să le așeze la loc, după ce lecțiile au fost făcute la școală. Folosește-te de etichete, pentru a-l ajuta să identifice mai ușor anumite lucruri de care are nevoie.

3. Faceți ghiozdanul împreună, cel puțin o perioadă!

În fiecare seară, înainte de culcare faceți ghiozdanul împreună. Așezați în ordine disciplinele de studiu pentru a doua zi, arătați-i cum să facă acest lucru și ordonați-le cât mai eficient. De asemenea, încercați să scoateți din ghiozdan lucrurile pe care nu le mai folosește, rămase uitate acolo de o vreme întrucât acestea vor păstra dezordinea și vor îngreuna și mai mult spatele școlarului.

4. Ordine pe biroul de scris!

Temele vor fi făcute de copil întotdeauna la biroul de scris. Aici, este nevoie ca spațiul să fie cât mai liber, astfel încât să se poată desfășura cât mai bine. De aceea, este bine să te folosești de anumite organizatoare de lucru, de bibliorafturi pentru a-și așeza fișele, de agrafe și capse pentru a păstra ordinea. De asemenea, este bine să așezi deasupra biroului o mică bibliotecă în care să poată regăsi cărțile de care are nevoie pentru studiu.


Lasă un Comentariu...

*