România – locul 1 în Europa, în topul copiilor decedați în accidente rutiere

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Țara noastră se află pe un cutremurător loc 1 în clasamentul numărului de accidente rutiere suferite de copii pe teritoriul Uniunii Europene, realizat de Consiliul European pentru Siguranța Transportului (ETSC). Etsc.eu scrie că, în perioada 2014 – 2016, pe drumurile țării noastre au avut loc cele mai multe decese infantile (copii de până la 14 ani), în urma accidentelor: aproape 27 la fiecare milion de copii (de 3 ori mai mult decât media europeană și de 7 ori mai mult decât în Norvegia, Suedia și Marea Britanie)! 

Alte cifre cutremurătoare din analiza ETSC:

  • în fiecare zi, peste 30 de copii sunt răniți grav și 2 își pierd viața în accidente
  • 100 de copii au murit pe drumurile Europei în ultimii 10 ani
  • 48% dintre ei se aflau într-o mașină, 30% erau pietoni și 13% erau pe biciclete
  • 1 din 13 copii moare în urma accidentelor rutiere
  • în România, peste 1.035 de copii și-au pierdut viața în accidente, în ultimii 10 ani
  • România și Malta sunt singurele țări europene în care numărul de copii răniți este în creștere, în țara noastră procentul fiind cu 2% mai mare față de anul trecut
  • 74% dintre accidentele rutiere din România au avut loc pe drumuri urbane

Pentru a evita noi victime, ETSC recomandă în primul rând folosirea scaunelor auto (în care cei mici să fie prinși corect) și a centurii de siguranță. Este responsabilitatea adulților să își țină copiii în siguranță, iar pentru asta scaunul/înălțătorul trebuie utilizat la fiecare ieșire cu mașina, indiferent cât de lung/scurt este drumul!

Pentru siguranța micuților voștri, alegeți scaunele Juju Baby, companie europeană fondată în 2010 de doi părinți români, care își doreau pentru prima lor fetiță produse sigure, de calitate, confortabile și cu un preț echitabil, accesibil unei familii tinere. Cum nu au găsit articole care să aibă toate aceste caracteristici, au creat ei un brand nou! Juju știe că a fi un părinte modern e complicat, fiecare zi aducând noi provocări, stres, incertitudini, dar și multă bucurie. A avea parte de cât mai multe momente fericite alături de familie, în mișcare sau acasă, înseamnă a alege produse sigure și confortabile pentru bebelușul tău. Un copil care se simte bine = un copil fericit, iar un copil fericit = un părinte fericit.

Toate produsele Juju sunt testate și certificate conform normelor de siguranță din Uniunea Europeană și sunt certificate EN. Prețul lor este unul corect, accesibil, iar pe site-ul www.jujubaby.ro poți găsi în fiecare zi oferte și reduceri la toate produsele (scaune de masă și auto, cărucioare, pătuțuri, țarcuri de joacă, balansoare și accesorii). Pentru a încuraja siguranța copiilor în mașină, până pe 20 iulie inclusiv, Juju oferă tuturor cititoarelor mamadeprofesie.ro un voucher de 10% reducere la toate scaunele/înălțătoarele auto de pe site. Foarte important: reducerea se cumulează cu cele existente deja pe site. Folosiți codul de reducere DISCOUNT10ScauneAuto la finalul comenzii pe www.jujubaby.ro și păstrați-vă copiii în siguranță la orice drum cu mașina!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *