Gata, am cumpărat un scaun auto!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Până să ajung să spun că am cumpărat un scaun auto, trebuie să vă împărtășesc faptul că ne-a luat ceva timp să ne decidem asupra unui model.

am cumparat un scaun auto (5)

Picture 5 of 5


Eram încă însărcinată când a început să mă intereseze subiectul. Faptul că reprezintă o modalitate sigură de a transporta copilul dintr-un loc A în altul B era un punct de vedere care oricum nu-mi dădea pace, căci știam că mai am încă un lucru pe listă de care trebuia să mă ocup, însă ceea ce-mi disturba liniștea cel mai tare era și faptul că acestea sunt obligatorii. Nu-i ca și cum nu m-ar fi interesat sau nu mă interesează protecția copilului meu, însă presiunea este cu atât mai mare, cel puțin în cazul meu, când știu că trebuie să răspund în fața legii. Nu-mi place să fiu mustrată și cu atât mai mult să fiu taxată cu o amendă.

Așadar, pentru a preveni ambele situații neplăcute am decis că până în ziua în care voi pleca de la maternitate voi putea spune: Gata, am cumpărat scaunul auto, totul este în regulă!

Ei bine, așa a început toată nebunia. Mă gândeam că va fi mult mai simplu, până am dat un search pe Google și am văzut câte modele sunt disponibile și, de asemenea, câte variante de preț poți descoperi. Dacă ar fi fost după mine l-aș fi luat pe primul care-mi ieșea în cale, cel mai ieftin scaun auto, de culoare albastră, pentru că urma să avem un băiețel. Probabil aș fi zis “am cumpărat un scaun auto” cu cel puțin 3 săptămâni înainte să nasc. Noroc cu soțul meu, care este extrem de meticulos. Și când merge să cumpere un borcan de murături trebuie să stea 10 minute în fața raftului pentru a fi sigur că a luat ce-i mai bun. Pentru el contează ambalajul, calitatea produsului, raportul calitate-preț, nu-i scapă nimic.

Astfel, ceea ce avea să însemne o achiziție în câteva ore maxim s-a prelungit fix până la o zi înainte de a pleca din maternitate. Deja începusem să-mi fac scenarii, cum nu vom avea scaunul auto, îl voi ține în brațe pe Matei și din cauza aceasta se va găsi vreun polițai să ne oprească și să ne țină morală. Nu vă spun și scenariul mult mai întunecat decât acesta. Însă, soțul meu m-a asigurat că nu va fi așa, se va ocupa să plecăm echipați la drum.

Am stat cu suspans până a venit să ne ia și… atunci m-am relaxat, pe bancheta din spate era el, scaunul auto și nu era cu albastru :(.

A fost o ușurare pentru mine, însă, cunoscându-mi soțul, a trebuit să-l iau la interogatoriu, de unde l-a luat, cât a dat pe el etc. Știți voi, toate întrebările pe care noi suntem în stare să le punem.

Am fost extrem de intrigată să aflu că a avut curaj să facă comandă online, el care trebuie să vadă obiectul, să-l atingă, să-i verifice cusăturile. A primit o recomandare, din partea unui prieten, care cumpărase recent și el un scaun auto pentru fetița lui, să intre pe site-ul www.nichiduta.ro.

Nu vreau să știu cât a stat și s-a documentat cu privire la aceste modele înainte să apese butonul comandă finalizată. Cum s-o fi uitat el la garanție, la durata de viață, greutatea pe care scaunul auto poate să o susțină, până când va putea folosi scaunul, ce apărători are și cum se comportă la impact, câte centuri de siguranță are și multe altele. Toate acestea le știu de la el, bineînțeles. A fost atât de entuziasmat de acest scaun, încât până acasă a vorbit numai despre dotările pe care le are, ca și cum ar fi cumpărat un OZN și nu un scaun auto, și de ce afacere bună a făcut și cât de repede i-a fost livrat.
Acesta este scaunul nostru. V-am lăsat și caracteristicile, să-mi spuneți ce părere aveți.

Scaun auto Saville Baby Auto grupa 0-36 kg
De la 0 kg la 9 kg, scaunul auto se folosește cu spatele către direcția de mers, împreuna cu sistemul său de centuri în 5 puncte.

Scaunul crește împreuna cu copilul, putând fi utilizat până la 12 ani.

Sistem de centuri în 5 puncte pentru grupa 0-18 kg, care se poate regla dintr-o mișcare. După 18 kg, copilul se prinde în scaun cu ajutorul centurii automobilului.

Tetiera este reglabilă pe înălțime, spătarul pe lățime. Sistemul de centuri este reglabil în funcție de înălțimea copilului.

Poziție de somn datorită înclinării spătarului.

Husa scaunului are un strat extra de burete pentru un confort sporit; se poate scoate de pe scaun pentru a fi spălată.

Protecții laterale anti-impact Side Impact Protection (SIP)

Posibilitatea de a fi instalat pe bază isofix. OPȚIONAL: se poate achiziționa baza isofix cu prindere în banchetă.

Pernă reductor interioară pentru mai multă protecție și confort.

Instrucțiuni de întreținere: husa scaunului se poate spală la 30 grade manual sau la mașină de spălat, fără centrifugare și uscare automată, nu se calcă și nu se foloșeste clor.

ATENȚIE: lungimea efectivă a centurii de siguranță a automobilului trebuie să fie de minim 2,7 m, pentru ca dvs. să puteți instala scaunul auto cu spatele către sensul de mers, poziție necesară grupei 0+

Garanție: 24 luni

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *