Cum să organizezi o petrecere pentru copii la care să se distreze și adulții?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Toți copiii se bucură când își sărbătoresc ziua de naștere printr-o petrecere formidabilă, cu mulți invitați, jucării, activități felurite, mâncare delicioasă, muzică și dulciuri. Organizarea unei petreceri care să fie distractivă și pentru copii, dar și pentru adulți nu este chiar cel mai simplu lucru din lume. Există totuși câteva modalități pe care, dacă le veți adopta, aveți toate șansele să organizați o petrecere de succes, unde cei mici se vor distra de minune, iar părinții vor avea parte de relaxare și voie bună.

Iată deci care sunt cele mai utile sugestii pentru planificarea unei petreceri:

Nu organizați activități pentru copii care necesită mult ajutor din partea părinților

Sunt foarte multe idei de activități pentru petrecerile copiilor, dar trebuie să vă gândiți într-un mod cât mai realist. De exemplu, dacă doriți să faceți picturi pe față – ceea ce sună grozav pentru copii – unul sau mai mulți adulți trebuie să fie responsabili pentru realizarea picturilor. Mai apoi, se prea poate ca cei mici să ceară lucruri pe care nu știți să le pictați, așa că riscați să dezamăgiți. Din nou, dacă organizați jocuri elaborate, adulții vor trebui să explice și să arbitreze.

Organizați activități care necesită implicarea tuturor copiilor

Foarte mulți copii nu sunt chiar cei mai generoși când vine vorba de jucării, așa că pentru a elimina supărările și frustrările, organizați activități sau oferiți jucării care cheamă toți copiii la distracție. Mingile, de exemplu, sunt fantastice, așa că oferiți tot felul de mingi de fotbal, de baschet sau de volei. Bicicletele și tricicletele sunt din nou grozave pentru joaca celor mici.

Scoateți jucăriile afară

O bucătărie de jucărie, legume și fructe de jucărie sau corturile și cele mai multe jucării cu care cei mici se joacă de regulă în casă capătă o nouă viață când sunt scoase afară. Brusc, apar noi idei de jocuri și cei mici încep să se implice și să se joace împreună. Jucăriile de interior sunt distractive și îi țin pe copii ocupați. Totuși, dacă știți că cel mic are o jucărie preferată pe care nu dorește să o împartă cu nimeni, cel mai bine ar fi să o ascundeți în timpul petrecerii pentru a evita neplăcerile.

Evitați activitățile dezordonate

O petrecere cu pictură, cu plastilină, cu lut sau cu acuarele poate suna fantastic pentru cei mici, însă pentru părinți va fi foarte stresant. Petrecerile cu activități care sfârșesc cu multă murdărie sună distractiv doar în terie. În realitate, părinții se stresează, deoarece trebuie să îi supravegheze pe cei mici, trebuie să le aducă un schimb de haine și trebuie să aibă grijă să nu se murdărească ei înșiși.

Serviți alimentele preferate ale copiilor

Când planificați meniul, asigurați-vă că sunt incluse alimente pentru copii. Foarte mulți sunt copii mofturoși, așa că trebuie să mizați doar pe preparatele care plac tuturor, indiferent de valoarea lor nutrițională. Hot dogs, sendvișurile calde sau reci, tartinele cu pateuri și brânzeturi, chifteluțele de pui, crochetele de cartofi și buletele de cașcaval sunt doar câteva dintre preparatele favorite ale copiilor. Puteți chiar să organizați un bufet cu alimente și băuturi de unde cei mici să se servească singuri. Folosiți doar veselă de unică folosință pentru a evita accidentele. Va fi mai distractiv pentru copii și mai ușor pentru părinți.

Stați departe de detaliile mărunte

Motivul pentru care petrecerile pentru copii pot fi adevărate dureri de cap pentru gazde este dat de detaliile mărunte. Cu siguranță cei mici s-ar bucura să mănânce brioșe, însă asta înseamnă să pregătiți foarte multe și să stați ore în șir în bucătărie. Din nou, elementele decorative, elaborate minuțios cu siguranță sunt foarte frumoase, dar s-ar pierde neobservate în haosul petrecerii. În realitate, ceea ce doresc cei mici este un loc de joacă pentru copii cu cât mai multe jocuri și activități, mâncărea lor preferată și un tort imens. Iată de ce este mult mai convenabil să serbați ziua celui mic în oraș și să vă întoarceți apoi acasă, unde este curățenie, ordine și liniște.

Ideea principală este să mizați pe simplitate, astfel încât copiii să se poată distra fără să aibă nevoie de părinți. Gândiți-vă că cei mici vor să se joace și să exploreze, iar părinții vor doar să stea și să vorbească. Un loc de joacă sigur, activitățile simple, mâncarea prietenoasă cu copiii și dulciurile sunt singurele ingrediente de care aveți nevoie pentru o petrecere plăcută pentru adulți și distractivă pentru cei mici.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *