Cum organizezi o petrecere amuzantă pentru micuțul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În fiecare an, petrecerea pentru ziua celui mic este o adevărată provocare pentru părinți. Dacă nu vrei să-l serbezi într-un cadru restrâns, în familie, atunci ai nevoie de câteva sfaturi ca să te poți organiza cât mai bine, fără timp pierdut și cheltuieli inutile. Nu de alta, dar cu cât sunt mai mici copiii, cu atât par să fie mai pretențioși și mai greu de mulțumit. Nu este însă chiar așa de complicat cum îți imaginezi.

Alege cu atenție locul și data

Pare o sarcină banală, dar alegerea locului și momentului potrivit sunt de fapt cele mai importante și dificile aspecte ale unei petreceri. Micuții au nevoie de somnul de la prânz, iar părinții sunt la serviciu, deci când ar fi mai bine să-i inviți? Alege o zi de weekend, seara, nu prea târziu, dar nici prea devreme, astfel încât copilașii care sunt obișnuiți să doarmă câteva ore după-amiază să se poată odihni. Și copilul tău va avea nevoie de puțină relaxare, ca să fie bine dispus și cu chef de petrecere. Sâmbăta sau duminică la ora 4 sau 5 ar fi un moment potrivit.

Locul este la fel de important, pentru că va fi nevoie de un spațiu și pentru părinții, bunicii sau bonele care vor veni la petrecere cu cei mici. Alege deci un loc unde există mai multe încăperi, astfel încât să poți amenaja o cameră pentru copii și una pentru adulți. Desigur, trebuie să le oferi un meniu diferit în funcție de vârstă și o altă ambianță, pentru ca fiecare să se simtă bine. Dacă petrecerea este vara, ar fi bine dacă ai putea să găsești un spațiu de petreceri unde există și o grădină, pentru ca micuții să se poată juca în voie și în aer liber.

Stabilește o tematică pentru petrecere

Un alt aspect la care trebuie să te gândești din timp, înainte să trimiți invitațiile, îl reprezintă tema petrecerii. Alegerea depinde de pasiunile celui mic: poate îi plac desenele cu pirați, cu prințese sau cu supereroi. Odată stabilită această temă, invitații vor fi anunțați că trebuie să vină la petrecere costumați într-un anumit fel.

Evident, va trebui să cumperi o ținută specială și pentru sărbătorit sau sărbătorită, pentru că va fi în centrul atenției. Din fericire, această importantă misiune este destul de simplă, pentru că există multe magazine de unde poți comanda costume de carnaval pentru bebeluși. Ai grijă să alegi măsura potrivită, iar ca să fii sigură că nu vor fi surprize neplăcute din acest punct de vedere ar fi bine să faci comanda din timp, ca să poți schimba costumul, la nevoie.

Concepe un meniu variat

Copiii sunt destul de mofturoși la mâncare, de aceea alegerea corectă a meniului este foarte importantă, ca să te asiguri că toți se vor simți foarte bine. Trebuie să comanzi porții mici și produse care nu trebuie tăiate (feliuțe mici de pizza, felii de fructe etc) și, evident, să ai grijă ca alimentele să fie cât mai sănătoase, proaspete și potrivite pentru copii. Discută cu părinții, ca să afli dacă vreunul dintre invitați este alergic la vreun aliment sau trebuie să urmeze o dietă specială. Adulții pot primi un meniu separat, diferit.

Poți comanda un tort, pentru că e amuzant ca micuțul tău să sufle în lumânări în timp ce prietenii îi cântă „La Mulți Ani!”, dar ar fi bine să ai și o soluție de rezervă: un platou cu diferite tipuri de prăjituri sau brioșe. E posibil ca unor copii să nu le placă tortul din ciocolată sau cel cu frișcă și atunci e bine să fii pregătită, să te asiguri că fiecare va găsi ceva pe gustul său.

Cere ajutorul unei firme specializate

Ca să te asiguri că petrecerea va fi reușită și fără incidente, alege o firmă de încredere pentru catering și o firmă specializată în organizarea de petreceri pentru copii. Specialiștii vor decora spațiul ales cu baloane, jucării și alte accesorii pe placul copiilor, pentru ca atmosfera să fie cât mai veselă și relaxantă.

Tot această firmă poate oferi, dacă dorești, un animator specializat, care se va juca tot timpul cu copiii. Va fi, desigur, un personaj de poveste, costumat în funcție de tema aleasă: Cenușăreasa, Superman sau Mickey Mouse. Dacă ți se pare că este o idee prea des folosită de părinți, poți înlocui clasicul animator cu un magician, care să-i amuze pe copii cu diferite trucuri și chiar să-i învețe câteva scamatorii.

Prin urmare, dacă te mobilizezi din timp și ții cont de toate aceste recomandări, petrecerea pe care o vei organiza pentru copilul tău o să fie de neuitat.

Sursa foto: pixabay.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *