Limbile străine în școală – de ce sunt atât de importante?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alegerea școlii pe care o va frecventa copilul dumneavoastră reprezintă o decizie deosebit de importantă. Cu atât mai importantă este decizia dacă doriți ca limbile străine să fie incluse în programul de educație. Fără îndoială, există o suită de avantaje ale educației bilingve sau multilingve.

Dacă copilul dumneavoastră este deja bilingv în momentul în care va începe să meargă la școală, învățarea limbilor străine la școală îi va consolida cunoștințele. De exemplu, Școala Primară KinderStar include în programul educațional ore de limbă engleză și de limbă germană. Pe de altă parte, dacă copilul dumneavoastră vorbește doar limba maternă, o educație bilingvă îi va fi de mare ajutor pe tot parcursul vieții. Desigur, mulți părinți sunt încântați de ideea că micuțul lor va vorbi fluent într-o altă limbă, dar ceea ce contează și mai mult sunt oportunitățile care se vor ivi doar datorită cunoașterii altei limbi. Iată în rândurile de mai jos doar câteva dintre beneficiile uimitoare ale unei educații bilingve.

Beneficiile cognitive ale unei educații bilingve

O educație bilingvă poate întări funcția executivă a creierului. Copiii bilingvi fac în mod constant trecerea de la o limbă la alta pentru a fi capabili să folosească două sau mai multe limbi în același timp. Trecerea de la o limbă la alta dezvoltă o serie de abilități, inclusiv puterea de concentrare și memoria. Ca atare, elevii care beneficiază de o educație bilingvă sau multilingvă îndeplinesc adesea mai bine sarcinile care necesită multi-tasking, luarea deciziilor și rezolvarea problemelor, chiar dacă nu au nimic de-a face cu limba vorbită.

Mai multe opțiuni pentru programele ulterioare de educație

Atunci când un copil urmează cursurile unei școli cu program de educație bilingv sau multilingv, cel mai probabil va beneficia de o multitudine de opțiuni atunci când vine vorba de alegerea programelor viitoare de educație. Ei vor fi liberi să urmeze cursurile liceelor de prestigiu, să candideze la programele de schimb cultural, să urmeze cursurile de liceu în străinătate, să plece cu burse de studiu în altă țară și, desigur, să urmeze cursurile universității în străinătate, în funcție de limbile pe care le vorbesc.

O educație bilingvă extinde oportunitățile profesionale

Atunci când o persoană este fluentă într-o limbă suplimentară se poate evidenția când participă la un interviu. De asemenea, educația bilingvă atrage nenumărate alte oportunități profesionale. În cadrul economiei globale actuale, majoritatea companiilor internaționale sunt în căutare de angajați bilingvi sau multilingvi. Cei care au beneficiat de o educație bilingvă sunt, desigur, cei mai avantajați.

Copiii cu studii bilingve se adaptează mai ușor

Stăpânirea unei limbi străine nu este doar despre învățarea unor cuvinte noi, despre dezvoltarea vocabularului sau despre gramatică, ci despre învățarea unei alte culturi și a unui alt mod de viață. Copiii care beneficiază de o educație bilingvă au o viziune mai amplă asupra lumii, ceea ce îi aduce mai aproape de naționalități diferite. Într-o lume care se schimbă în mod constant, comunicarea devine din ce în ce mai importantă. Copiii care sunt capabili să comunice cu o varietate de culturi sunt cei care vor avea mai multe avantaje în viață.

În cele din urmă, o  educație bilingvă creează mai multe oportunități culturale. Școala Primară KinderStar îi încurajează pe copii să învețe atât o limbă străină, cât și cultura acelei țări, ceea ce îi ajută pe cei mici să înțeleagă lumea din jurul lor, să crească mai deschis și să accepte diferențe.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *