Cum poți crește IQ-ul copilului?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

  1. Mai înainte de a-i crește IQ-ul poate ar fi mai bine să afli care este actualul său coeficient de inteligență. Se pot realiza astfel de teste începând cu vârsta de trei ani, iar rezultatul ar trebui să fie undeva între 85 și 115. În cazul în care rezultatul este de 130 atunci este clar, copilul tău este supradotat, chiar dacă din comportamentul său nu îți poți da seama. Mai mult, sunt situații în care copii supradotați sunt suspectați de sindromu ADHD. Faptul că nu reacționează corespunzător la anumite activități, este retras, extrem de absorbit de altele, uneori ignorându-te cu desăvârșire, sunt semene ale unei inteligențe peste medie.
  2. Jocul, cea mai apreciată activitate. Un copil, pornind de la vârsta în care merge în picioare și până târziu când ajunge la școală, este preocupat de un singur lucru, să se joace. Acesta poate fi cea mai bună armă a ta în stimularea inteligenței. De altfel, această preocupare este cel mai bun semn că ai un copil sănătos și fericit. Prin joacă el își dezvoltă creierul, își dezvoltă creativitatea, imaginație. Prin încurajarea acestor activități vei contribui la dezvoltarea atenției, precum și a logicii. În funcție de grupa de vârstă poți începe cu jocuri de memorie, puzzle-uri, lego și până la jocuri mai complicate precum table, remi, ba chiar și șah.
  3. Somnul are un rol extrem de important în viața copilului, tocmai de aceea este important să aibă un program bine pus la punct. Un copil are nevoie de minimum 9 ore de somn pe noapte, plus încă câteva ore la prânz. Când doarme, creierul copilului nu-și oprește din activitate, el este în continuare alert, îmbunătățindu-și funcțiile.
  4. Mâncarea pe care o consumă este de asemenea un factor care contribuie la stimularea inteligenței. Laptele de mamă, consumat în primele 6 luni sau chiar mai mult, și-a dovedit eficacitatea în această problemă. Rezultatele sale sunt pe termen lung. Astfel, copii hrăniți la sân s-au dovedi, în urma unor teste, mult mai ageri atunci când au fost puși să rezolve niște exerciții de matematică, de pildă. Laptele de mamă, bogată în acizi grași și nutrienți pe care cu greu ar putea să-i ia din alte alimente, devine astfel aliatul numărul unul al mămicilor care-și doresc copii sănătoși și inteligenți. Pe lângă hrana naturală primită din partea mamei mai sunt câteva alimente cu rol asemănător: peștele, în special somonul, ouăle, produsele lactate, nucile și ovăzul sunt doar o parte din ingredientele ce vor favoriza stimularea inteligenței.
  5. Hrănește-i curiozitățile, lasă-l să exploreze atâta timp cât este în siguranță. Comunicarea și activitățile în comun vor contribui la acest capitol din viața copilului tău. Cu siguranță ai remarcat faptul că tot mai puțini copii sunt afară, în fața blocului, cu mingea. Majoritatea își canalizează întreaga energie asupra unui singur obiect, televizorul sau calculatorul. Pe cât de utile ne sunt nouă, adulților, pe atât de nocive le sunt lor, din mai multe puncte de vedere, nu numai din prisma unui IQ uriaș.
  6. Ultimul, dar cel mai important aspect, care te v-a ajuta să stimulezi inteligența copilului tău este dragostea, afecțiunea pe care i-o porți și i-o arăți în fiecare zi. Interacționează cu el, implica-te în jocurile lui, oferă-te să-i deai explicații acolo unde ridică semene de întrebare și vei avea un copil fericit din toate punctele de vedere.

iq-ul copilului (2).jpg

Picture 2 of 2

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *