Întărește imunitatea copilului tău cu ajutorul produselor apicole!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știai că un copil răcește în medie de 8-10 ori pe an? Se spune că în urma acestor răceli, cei mici își întăresc imunitatea, dezvoltând un fel de paravan împotriva virusurilor și a microbilor. Dar ce facem cu medicamentele, în special antibioticele, care tratează răceala, dar în același timp slăbesc organismul fragil al copiilor și distrug flora intestinală? 

Cu siguranță te-ai întrebat deja ce ai putea face pentru a crește imunitatea copilului tău și ai primit diverse răspunsuri de la cei din jurul tău, de la adoptarea unei alimentații sănătoase și echilibrate, până la păstrarea unei igiene corecte, obiceiuri ce ar trebui de fapt să se regăsească în rutina zilnică a celor mici, nu doar în perioadele cu imunitate scăzută. Pentru aceste perioade în care copilul este slăbit și moleșit, avem noi o altă propunere: produsele apicole! De altfel, mierea este considerată unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale și în același timp, cel mai bun stimulator al imunității. Probabil mai ții minte cum din când în când, părinții sau bunicii îți mai dădeau câte o linguriță de miere dimineața, pe stomacul gol, pentru a te ține departe de răceli. Și așa-i că răceai mult mai rar?

Există pe piață numeroase produse apicole care pot fi integrate foarte ușor în alimentația copiilor pentru a le întări imunitatea. Spre exemplu, lăptișorul de matcă este considerat unul dintre cele mai eficiente produse apicole pentru imunitate scăzută. Datorită conținutului mare de vitamine, aminoacizi, minerale și oligoelemente, lăptișorul de matcă este considerat un ”hiperaliment” care îl ajută pe cel mic să aibă un organism puternic. Tot din categoria produselor apicole care fac minuni în cazul imunității scăzute la copii face parte și polenul. Însă nimic nu se compară cu mierea de Manuka, cel mai puternic aliat al copiilor pentru o imunitate de fier!

Mierea de Manuka este mierea obținută de albine din nectarul florilor arbustului de Manuka din Noua Zeelandă. Numeroase studii au confirmat proprietățile sale antibacteriene, antimicrobiene și antivirale, mierea de Manuka fiind considerată la momentul actual cel mai puternic antibiotic natural. Mai mult decât atât, anumite cercetări au arătat faptul că toate tipurile de miere de Manuka sunt eficiente în inhibarea virusului gripal, dar și în tratarea infecțiilor tractului respirator, atât de des întâlnite în cazul celor mici. 1-2 lingurințe de miere de Manuka cu jumătate de oră înainte de masă pot face minuni în cazul copiilor cu imunitate scăzută. Sezonul gripelor nu va mai fi atât de îngrijorător pentru tine ca părinte pentru că știi că cel mic este protejat! O linguriță de miere de Manuka poate ține la distanță sinuzitele, amigdalitele și virusul gripal!

Mierea de Manuka nu are doar un rol preventiv, ci te ajută să ameliorezi și simptomele unei răceli în cazul celui mic datorită conținutului mare de vitamine și minerale. Există mai multe tipuri de miere de Manuka, cu concentrații diferite de polen, dar toate acționează în două direcții: ajută la tratarea mai rapide a unei răceli sau gripe și în același timp susține și întărește organismul în lupta împotriva virusurilor și a bacteriilor.

Mierea de Manuka, la fel ca restul produselor apicole, nu ar trebui să lipsească din casa ta! Este ajutorul de nădejde nu doar al copilului tău, ci a întregii familii! Încearcă și tu mierea de Manuka și vei uita de gripă și de stările de oboseală și moleșeală, iar organismul tău îți va mulțumi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com