Ochelari de soare pentru copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știi ce poate face soarele pielii tale, nu? Mulţi părinţi au aflat asta în modul cel mai dur. Câteva ore la soare, fără nicio grijă, fără nicio protecţie pot deveni coșmarul oricărui copil și tortura oricărui părinte.

Ochelari de soare pentru copiiCu toate acestea nu doar pielea are de suferit când este soare afară, ci și ochii micuțului. Când vine vorba de soare, cu toții tindem să respectăm regula „cremei cu factor de protecție mare”, însă câți dintre noi țin seama de regula „protejarea ochilor” copiilor noștri?

Un studiu publicat în SUA arăta că 82% dintre părinți își dau copiii cu cremă ce conține factor de protecție împotriva soarelui și doar 32% le cumpără copiilor ochelari de soare.

Cu toate că mulți dintre părinți cunosc efectele nocive ale ultravioletelor asupra pielii, ei nu conștientizează efectele razelor soarelui asupra ochilor sensibili ai celor mici. Expunerea îndelungată la soare fără protecție duce la cataractă și degenerescență maculară (afectează abilitatea de a vedea la distanță sau aproape). Ambele diagnostice pot pune în pericol vederea micuțului sau pot conduce chiar la orbire. Deci, purtarea ochelarilor de soare nu este un moft, este o necesitate.

Cum trebuie să alegi ochelarii de soare pentru copii?

  • Uită-te la etichetă. Majoritatea ochelarilor de soare au trecută pe eticheta de cumpărare protecția împotriva razelor UV.
  • Evită ochelarii de jucărie. Astfel de obiecte nu sunt destul de bune, nu protejează ochii copilului, din contră, pot crea alte probleme de vedere. De aceea, trebuie să cumperi ochelari din magazinele specializate și avizate.
  • Ia-i pe cei mai închiși. Lentilele ar trebui să blocheze 75-90% din lumină. De aceea, înainte de a cumpăra o pereche de ochelari de soare este bine să te uiți tu prima dată prin ei. Dacă prin ei nu se vede foarte bine, la lumina camerei, atunci ai găsit ce trebuie!
  • Lentilele gri sunt cele mai bune, ele absorb toate nuanțele și culorile în mod egal, în așa fel încât copilul tău să vadă lumea prin culori blânde și prin compoziții corecte.
  • Ochelarii trebuie să blocheze viziunea laterală. Asigură-te că ochelarii sunt destul de mari, de cuprinzători în așa fel încât copilul să vadă tot doar prin ochelari, să nu existe părți descoperite.

Este foarte bine să îi cumperi copilului ochelari de soare, mai ales dacă aveți de gând să vă duceți în concediu la mare. Însă ia seama la modelul ochelarilor, la culoarea lentilelor, la protecția UV, dar și la calitatea lor. Astfel de produse ar trebui procurate din farmacii sau din magazine specializate în ochelari, în așa fel încât să ai garanția unui produs de calitate, care să protejeze ochii copilului tău și să nu îi supere ochii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *