De ce părinții iubitori își bat copiii uneori? Rugăciune ajutătoare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când un părinte își bate copilul, multă lume din jur sare să îl judece. Unii își exprimă în față, alții în spate, revolta. Cum se poate? Cum să dai naștere copilului, să îl iubești, să îl îngrijești cu așa mare devotament. Și să ajungi în punctul de a-l lovi și nu doar o singură dată? Pentru cei din jur care fie nu au copii, fie nu au trăit niciodată asemenea situații, este de neconceput.

Nu este nimeni de judecat sau de analizat.
Cine este fără de păcat să ridice primul piatra. Experiența de a fi părinte nu este una ușoară, mai ales dacă îți propui să faci treabă bună cu și din copilul tău.
Aici intervine conflictul și drama din inima unui părinte care deși își iubește mult copilul, recurge la a-l lovi din când în când.
Dacă ești un asemenea părinte, dar nu consideri că e ceva în neregulă cu metoda ta de a-ți crește copilul și cu câte o bătăița “rupta din Rai”, atunci articolul acesta nu este pentru tine.
Dacă însă te surprinzi că te ia valul furiei înaintea rațiunii și după ce îți altoiești copilul ești sufocat de neputință, tristețe, durere, vinovăție, înseamnă că ești la fel ca mulți părinți care trec prin situații similare.
Tu știi că nu ai nevoie nici de sfaturi suplimentare, nici de lupi moraliști care să îți scoată în evidență că nu e bine, nu e frumos.
Tu știi ce e în inima ta când vezi lacrimile copilului care tocmai a fost bătut de tine. Acea privire… care fie este de vinovăție, că iar a greșit ceva și te-a supărat, fie este plină de reproș la adresa ta și care pare a spune “Parca spuneai că mă iubesti… De ce m-ai mai născut dacă îmi lovești corpul și mă doare? Eu nu înțeleg de ce mă bați.”.
Pentru că așa și este… De cele mai multe ori, copiii chiar nu înțeleg de ce sunt bătuți. Ei nu vor să te supere, ei doar vor să își trăiască propria voința în diverse situații, iar nevoia de a-și dovedi că pot e mai mare uneori decât cea de a te ascultă pe tine. La urma urmei, instinctul de supraviețuire functioneaza…. Ei vor fi singuri fără tine cei mai mulți ani din viața lor și trebuie să descopere că pot.
Însă ei, după ce sunt loviți de către cei care îi iubesc și de care depind afectiv, deduc că trăiesc într-un mediu instabil, în care ba sunt iubiți și îmbrățișați ba sunt certați și bătuți, de multe ori fără preaviz. Ei au nevoie de timp să înțeleagă regulile de viață ale adulților și ale lumii în care au venit, după care de un alt timp să fie capabili să le aplice.
Ia vezi, dacă tu ai ajunge pe o planetă total necunoscută în grija unor extratereștri și nu ai ști nimic din cum funcționează lucrurile pe acolo, tot ce te-ar hrăni ar fi iubirea lor, cum te-ai simți când ai vedea că abia dacă înțelegi regulile lor că deja ei te bat pentru că nu le aplici?
Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *