Cum să îl înveți pe cel mic să folosească olița?

Vine o vreme când vrei să scapi de scutece și atunci încerci să îl înveți pe cel mic cu olița, dar pare că oricât ai încerca, el refuză vehement să o folosească. Acest moment poate fi extrem de frustrant pentru părinți, dar nu trebuie să îți pierzi răbdarea, ci doar să aplici câteva trucuri care cu siguranță vor avea succes.

Important de menționat este faptul că nu există o vârstă standard de la care ar trebui să se înceapă antrenamentul pentru oliță, acest lucru depinzând în mod special de gradul de dezvoltare al copilului și de voința lui. Sunt copii care refuză să facă la oliță oricât de mult ai încerca să îi înveți și copii care spun dintr-o dată că vor să folosească olița și chiar o folosesc. Îți pot da seama că cel mic este pregătit să folosească olița atunci când el îți va spune sau îți va arăta (se lasă pe vine, are o mimică a feței specifică, etc.) tot timpul că urmează să își facă nevoile și te va atenționa ori de câte ori vrea să îi fie schimbat scutecul pentru că nu îi mai place să se simtă ud sau murdar. De asemenea, vei observa că cel mic nu va mai murdări scutecele atât de des, ci doar de câteva ori pe zi. Un alt semn al faptului că cel mic este pregătit să folosească olița este atunci când el începe să își dea singur jos pantalonii sau scutecul.

Dacă observi unul dintre aceste semne, ar fi bine să începeți antenamentul pentru oliță, iar primul pas pe care trebuie să îl faci este să cumperi o oliță atrăgătoare, cât mai colorată. Eu am găsit niște olițe frumoase pe nichiduta.ro și care m-au ajutat mult într-un astfel de moment. Mi-au atras atenția în mod special olițele muzicale, cele multifuncționale, dar și cele simple, colorate. Olița muzicală este extrem de folositoare mai ales la primele încercări, pentru că are o varietate de melodii distractive și îl va stimula pe cel mic să o folosească dacă vrea să se bucure de aceste melodii. Vei vedea că după primele 2-3 încercări, cel mic va fugi imediat la oliță atunci când are nevoie și chiar va începe să fredoneze melodiile.

O altă oliță frumoasă și utilă pe care am găsit-o pe nichiduta.ro este cea multifuncțională, mai exact 3 în 1 care se poate transforma în oliță, adaptor pentru WC și înălțător. Olița este de fapt o toaletă în miniatură care îl va ajuta pe cel mic să accepte mult mai repede să folosească toaleta atunci când va mai crește. Colacul oliței este dintr-un material moale, dar rezistent, sporind confortul celui mic. În plus, culorile vii și modelele distractive îl vor atrage ca un magnet pe cel mic. Această oliță multifuncțională te scutește de anumiți bani pe care trebuie să îi dai odată cu creșterea copilului pe adaptor pentru WC sau pentru înălțător. Așa că, de ce să nu investești de prima dată într-un produs de calitate pe care îl poți folosi până la vârsta de 5 ani?

Ultima, dar nu cea din urmă, este olița simplă. Dacă vrei să îl înveți pe cel mic să folosească această oliță, ar fi bine să alegi o culoare cât mai vie sau un desen atrăgător. Spre exemplu, copilul meu a fost foarte atras de olița verde care arată ca un adevărat tron, dar poți opta și pentru o oliță ce seamănă cu un avion sau chiar cu o caracatiță. Eu am găsit niște olițe frumoase pe nichiduta.ro și te invit și pe tine pe site-ul lor pentru a alege o oliță potrivită pentru copilul tău și să începi să îl înveți să o folosească!


Lasă un Comentariu...

*