5 idei de activități în natură potrivite pentru întreaga familie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Adesea, poate fi o provocare pentru părinți să își implice copiii în tot felul de activități fizice în afara casei. Totuși, este important ca cei mici să fie activi și să evite statul în fața calculatorului sau televizorului. De asemenea, activitățile fizice și petrecerea timpului în aer liber îi ajută pe copii să dobândească o multitudine de abilități academice, sociale și emoționale.

20902-idei-de-activități-în-natură-potrivite-pentru-întreaga-familie

Iată câteva exemple de activități care vă pot servi drept inspirație:

  1. Planificați o drumeție. Această idee este cu atât mai ușor de pus în practică dacă locuiți în apropiere de păduri, parcuri sau alte zone naturale care pot fi cercetate. Echipați cu îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate, faceți ca drumeția să nu fie doar un prilej de activitate fizică, dar și o oportunitate de a învăța lucruri noi sau de a pune în aplicare abilitățile deja dobândite. Pe parcursul drumeției, puteți să organizați o vânătoare de comori, să vă învățați copilul să urmeze un traseu local sau să adunați conuri, ghinde, castane sau flori care vor face parte mai târziu dintr-un proiect artistic.
  2. Ciclism. Această activitate crește ritmul cardiac, îmbunătățește condiția fizică, rezistența la efort, plus că este una dintre cele mai rapide modalități de a vizita obiectivele turistice sau de a ajunge la locul de joacă preferat. Trebuie doar să alegeți echipamente potrivite pentru copil, inclusiv adidași copii, bicicletă sau o tricicletă, o cască de protecție, dar și o loțiune de protecție solară, mai ales dacă planificați să petreceți mai mult timp afară.
  3. Învățați-l pe copil să înoate. Dacă dețineți abilitățile necesare pentru a vă învăța copilul să înoate, atunci puteți merge împreună la piscină, la un ștrand, la un parc acvatic sau la orice altă sursă de apă sigură din apropiere. În schimb, dacă nu vă încredeți în propriile abilități de „predare”, înscrieți copilul la o piscină locală acolo unde un instructor cu experiență îl va învăța pe cel mic să înoate. Este deosebit de important să îi învățăm pe copii să înoate, deoarece este un exercițiu sănătos pentru persoanele de toate vârstele.
  4. Faceți ca lumea să fie un loc mai curat. Echipați cu mănuși și saci menajeri, propuneți-vă ca împreună cu copilul să curățați o anumită zonă. Poate fi un mic parc din apropierea casei, o zonă din cartier, o mică parte din pădure sau o plajă. Învățați copilul cum să arunce deșeurile în mod corespunzător, în timp ce lăsați locurile pe care le iubiți mai curate și mai frumoase. Puteți chiar să organizați un efort de grup și să vă implicați întreaga familie, prietenii și vecinii.
  5. Deveniți fotografi de natură. Telefonul sau un aparat cât mai simplu este tot ce aveți nevoie. Plimbările în natură vor deveni cu atât mai plăcute și mai relaxante dacă vă veți acorda timp să fotografiați ceea ce vă impresionează mai mult și mai mult. Curtea casei este un loc minunat unde puteți iniția această pasiune, urmând apoi să frecventați locuri cu priveliști încântătoare. Această activitate este cu atât mai recomandată dacă cel mic nu se poate desprinde de dispozitivele sale electronice și doriți să îl învățați partea funcțională a tehnologiei moderne.

În timp ce multe dintre aceste activități sunt potrivite pentru mijlocul zilei, puteți profita și de frumusețea serii. Ieșiți afară la lăsarea întunericului într-o noapte senină pentru a vă învăța copilul despre stele, constelații și spațiu. Nu uitați să luați o pătură, o băutură caldă și o lanternă pentru ca primele lecții despre astronomie să fie cât mai plăcute.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *