5 idei pentru a petrece vacanța cu copilul tău într-un mod cât mai eficient

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Jocurile de la școală trebuiesc continuate și acasă, iar stimularea inteligenței copilului nu se poate face altcumva decât prin alegerea unor activități cât mai plăcute și mai ales destul de creative.

vacantaVacanța înseamnă multe jocuri, răsfăț, dar și derularea unor activități recreative. Lăsând deoparte activitatea didactică, prea cunoscutele teme pentru copii, părinții trebuie să se implice în toată această perioadă pentru a le găsi copiilor acele activități de care să se bucure. Și cum în timpul vacanței de iarnă timpul petrecut afară este destul de limitat, se poate spune că părinții trebuie să identifice acele jocuri care să îi stimuleze pe copii și care să îi facă să se bucure de toate descoperirile.

Iată mai jos 5 idei pentru a petrece vacanța cu copilul într-un mod cât mai eficient:

1. Alege acest lego Minecraft – este o idee perfectă pentru băiatul tău, mai ales atunci când acesta iubește acest joc. Eroii din Minecraft sunt foarte cunoscuți în rândul copiilor mici, așa că ar fi potrivit să alegi un joc lego care să îi determine să se implice cât mai mult și astfel să creeze personajele preferate. Jocul le va pune destul de mult imaginația în valoare, stimulându-le creativitatea.

2. Optează pentru acest puzzle – acest tip de joc este perfect atunci când afară vremea este geroasă, iar copilul nu are foarte multe activități de făcut. Dacă copilul este la școală ai putea alege un puzzle cu harta României, învățând în acest fel județele țării, dar și formele de relief. Un alt tip de puzzle este cel cu țările Europei, reușind astfel să îți ajuți copilul să descopere cât mai multe lucruri. Dacă copilul este mai mic, ai putea alege un puzzle pentru începători, cu piese mai puține și mai mari.

3. Întrecerile de lectură – se spune că orice copil empatizează cu tot ceea ce fac adulții. Poate că ar fi perfect dacă ai alege să citești o carte, alături de copil. Ați putea merge la bibliotecă și ai putea selecta o carte pentru tine și o carte pentru el. Mai apoi, v-ați putea așeza în pat și ați putea răsfoi paginile cărții, iar la final să povestiți unul altuia tot ceea ce s-a întâmplat, realizând un scurt rezumat.

4. Gătiți o prăjitură – orice copil iubește să se implice în activitățile culinare. Așa că poate că ar fi ideal pentru o zi friguroasă să încerci să gătești o prăjitură delicioasă împreună cu el și astfel să petreceți timp de calitate. În tot acest timp, povestiți, râdeți, fiți apropiați de copil. Tot acum, ai putea pune accent pe stilul de viață sănătos și pe tot ceea ce înseamnă o alimentație echilibrată.

5. Încercați experimentele – copiii iubesc experimentele, așa că fiți inspirați și alegeți un experiment pe care să îl încercați alături de copil. Fie că este vorba despre un slime sau chiar despre procesul de evaporare sau înghețare a apei, toate acestea le vor stârni la maxim curiozitatea copiilor și vor fi încântați că le pot face alături de voi, părinții.

Orice vei face alături de copil în timpul vacanței înseamnă un plus pentru relația dintre voi, fie că este vorba despre un joc sau chiar despre temele de vacanță.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *