La Karin’s Kids Academy ne jucăm și învățăm – iată metodologia grădiniței!

La Karin’s Kids Academy ne-am propus să îi ajutăm pe cei mici să facă primii pași către o viață de adult responsabil, liber și creativ. Tocmai de aceea, toate activitățile educaționale pe care le desfășurăm au ca punct central nevoile copiilor și ritmul lor propriu de dezvoltare.

Fiecare copil se naște cu toate tipurile de inteligențe multiple (lingvistică, logico-matematică, spațial-vizuală, corporal-chinestezică, naturalistă, muzicală, interpersonală și intrapersonală), iar la Karin’s Kids Academy ne concentrăm pe identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple în cazul fiecărui copil. Întregul proces educațional este unul personalizat pentru fiecare copil, fiecare joc și fiecare activitate educațională este adaptată la nevoile celui mic și la ritmul său de dezvoltare. În acest fel, ajutăm la formarea unei imagini pozitive de sine, la creșterea încrederii în propriile abilități și la trecerea de la o gândire de tip ”ce trebuie să fac”, la una mult mai productivă și mai eficientă de tip ”ce pot să fac”. În plus, faptul că jocurile și activitățile desfășurate sunt adaptate la abilitățile și la ritmul său de dezvoltare va contribui la dezvoltarea abilității de a lua propriile decizii și de a-și asuma responsabilitatea pentru ele.

La Karin’s Kids Academy, copiii vor simți cum e să fii liber și vor îndrăzni să viseze și să înceapă să lucreze la propriul vis. Mai mult decât atât, activitățile desfășurate vor contribui decisiv la formarea unei personalități puternice și a unui caracter de lider, de învingător. Jocul va fi punctul central al oricărei activități desfășurate pentru că cei mici se implică activ într-o activitate distractivă, care le face plăcere. Vei observa evoluția copilului tău în fiecare zi, vei observa că el va începe să își dezvolte nevoi pe care va dori să și le satisfacă, va începe să aibă opinii și va ști cum să își argumenteze punctul de vedere încă de la o vârstă fragedă.

În cadrul activităților desfășurate în aer liber, în curtea grădiniței, cei mici vor avea ocazia să socializeze foarte mult, să dezvolte relații atât cu cei de vârsta lor, cât și cu adulții, vor învăța să negocieze și să se auto-controleze. Dezvoltarea socio-emoțională joacă un rol important în dezvoltarea copiilor, de aceea, este important să învețe încă de mici să își cunoască emoțiile, să își însușească sentimentele și să și le exteriorizeze atunci când este cazul. Comunicarea deschisă și permanentă dintre copii și cadrele didactice le va întări încrederea în sine și îi va învăța faptul că toate problemele pot fi rezolvate cu ajutorul comunicării.

După cum spuneam, încercăm să integrăm jocul în fiecare activitate educativă pe care o desfășurăm, iar în acest sens am amenajat o curte exterioară structurată pe diverse zone de dezvoltare care vor ajuta la identificarea și exploatarea abilităților celor mici: zona pentru dezvoltarea limbajului și a comunicării, zona de științe, zona de activități sportive, zona de creație, zona de muzică, zona de cunoaștere a mediului înconjurător și zona de dezvoltare personală și socializare. În plus, curtea ascunde și multe elemente atractive pentru cei mici, special concepute pentru stimularea tipurilor de inteligență: casacadă, lac, castel, poduri colorate, dealuri artificiale, câmpie cu flori, casa tip hobbit, peșteră, tunetul misterios, etc. La Karin’s Kids Academy învățăm, dar avem grijă să ne și distrăm!


Lasă un Comentariu...

*