La Karin’s Kids Academy natura face diferența! Ce pot face copiii aici și cum arată o săptămână din viața unui preșcolar?

Îmi doresc de multe ori să mă reîntorc în copilărie, în momentele în care mergeam de mână cu părinții la grădiniță unde toată ziua mă jucam cu prietenii mei în curtea grădiniței și apoi în parcurile din cartier. Din păcate, copiii din ziua de astăzi văd grădinița ca pe o închisoare unde trebuie să stea până când vine ”mami” sau ”tati” de la lucru să îi ia acasă. Nu și la grădinița Karin’s Kids Academy,  o grădiniță care oferă copiilor mai mult decât un mediu în care se pot dezvolta, ci o adevărată aventură în mijlocul pădurii Băneasa.

FATADA_PRINCIPALA

Picture 1 of 6

Copiii se vor putea juca și în același timp vor putea explora natura în cele mai mici detalii ale ei, de la dealurile artificiale până la iazul cu pești sau ferma de animale. Însă, să nu crezi că această grădiniță pune accentul doar pe distracție. Fiecare zonă a fost amenajată pentru a putea fi exploatată în vederea dezvoltării fizice, cognitive sau sociale ale fiecărui copil. Astfel, copiii au ocazia de a face mișcare zilnică în zonele special amenajate pentru sport, vor putea observa îndeaproape cum este îngrijită o grădină de legume sau vor putea mirosi florile proaspete de câmp. Fiecare activitate desfășurată în natură va contribui la dezvoltarea armonioasă a celui mic, dar și la menținerea unei stări bune de sănătate.

Poate te întrebi cum decurge o zi din viața unui preșcolar care merge la Karin’s Kids Academy. Ziua începe în forță cu un mic dejun sănătos, servit între orele 8 și 9. Cei mici vor putea servi micul dejun în zona de picnic, alături de părinții lor. Din experiența personală, pot spune că acest lucru este extrem de folositor mai ales în cazul copiilor care nu vor să se despartă de părinții lor atât de repede. Acea oră le oferă părinților ocazia de a mai petrece puțin timp alături de cei mici și de a se bucura și ei de aerul proaspăt din curtea grădiniței. Mai mult decât atât, în tot acest timp, copiii pot socializa și se pot pregăti corespunzător pentru o nouă zi de grădiniță. De la ora 9 la 9:30, urmează o întâlnire liberă în care se stabilesc activitățile pentru ziua respectivă (activitățile sunt diferite în fiecare zi a săptămâni tocmai pentru a preveni monotonia). Tot în această jumătate de oră copiii sunt încurajați să povestească ce au mai făcut și să se împrietenească mai bine.

Urmează apoi desfășurarea activităților în sălile interioare sau în zonele exterioare. Un lucru important pe care aș dori să îl menționez este faptul că în cadrul acestei grădinițe se pune foarte mult accentul pe educația personalizată și pe învățarea prin explorare sau prin joc. Cu alte cuvinte, fiecare activitate la care va participa cel mic, va fi personalizată în funcție de nevoile sale. Pe tot parcursul acestor activități copiii sunt monitorizați cu foarte mare atenție de profesori, dar și de psiholog. Toate aceste activități sunt privite ca niște jocuri de către copii, însă scopul lor este acela de a dezvolta diverse aptitudini și tipuri de inteligență ale celor mici.

Partea preferată a preșcolarilor este gustarea, care constă de cele mai multe ori într-un fruct pe care copiii îl pot culege direct din livadă și îl pot mânca în căsuțele din copaci. De asemenea, masa de prânz este preparată din legume proaspete, culese chiar din curtea grădiniței. Meniul este conceput de către un nutriționist cate știe exact de ce nutrienți au nevoie copiii pentru a se dezvolta sănătos. Și orice dezvoltare armonioasă include și somnul de prânz. Însă, dacă de obicei copiii plâng atunci când vine vorba de somnul de prânz, la Karin’s Kids Academy ei adorm imediat, fără probleme, având în vedere că au un program activ, desfășurat în aer liber. După somnul de prânz, copiii pot participa la diverse opționale precum cursuri de dans, de pictură, muzică, limbi străine, etc.

Acum, după ce ai văzut cum arată o zi din viața unui preșcolar la Karin’s Kids Academy, nu-i așa că ți-ai dori să fii și tu în locul lor?


Lasă un Comentariu...

*