În grădina Karin’s Kids Academy există peșteră și lac, create din dragoste pentru copii!

Atunci când vine vorba de educația copiilor noștri, ne dorim tot ce e mai bun. Se observă o tendință de creștere a preferințelor părințelor pentru grădinițele particulare în detrimentul grădinițelor de stat, pentru că acestea le oferă copiilor un curriculum centrat pe nevoile lor, cadre didactice profesioniste și bine pregătite, dar și un mediu mult mai bun de dezvoltare, cu diverse oportunități. Un exemplu de grădiniță praticulară care a reușit să amenajeze un mediu educațional unic în România și Europa este Karin’s Kids Academy!

În grădina Karin’s Kids Academy există peșteră și lac, create din dragoste pentru copii!

Picture 1 of 6

Grădinița Karin’s Kids Academy se regăsește în mijlocul pădurii Băneasa, departe de poluarea și forfota zilnică a orașului, acolo unde copiii pot respira aer curat și se pot bucura în fiecare zi de trilul păsărelelor și de răcoarea pădurii. Spațiul interior al grădiniței a fost amenajată într-un fost conac vechi de aproape 90 de ani, recondiționat și compartimentat conform nevoilor celor mici. Însă, nu conacul uimește, ci curtea exterioară, care este de fapt și spațiul principal în care se desfășoară majoritatea activităților educative. Curtea este amenajată ca un întreg univers pentru copii, în care au fost strânse laolaltă toate minunile naturii. Ne uităm în stânga și vedem o cascadă, întoarcem privirea și zărim livada cu pomi fructiferi, mai facem câțiva pași și dăm peste răul și podețele sale colorate și tot așa descoperim pas la pas toate elementele care compun întreaga natură.

Există două elemente care atrag toate privirile în mod special și care sunt percepute de multe ori ca un adevărat miraj. Însă, ele chiar există și au fost amenajate cu mult drag pentru toți copiii care calcă pragul grădiniței Karin’s Kids Academy! Peștera a fost amenajată într-un deal artifical și simulează o peșteră reală, cu toate elementele sale, fiind folosită în majoritatea experimentelor de științe sau în cadrul atelierelor de descoperire și explorare a naturii. Peștera este folosită mai ales pentru dezvoltarea creativității celor mici, dar și a spiritului de observare, aceasta fiind un mediu natural plin de surprize. Dacă peștera stimula creativitatea copiilor și le provoca curiozitatea, lacul este mai mult un spațiu de relaxare, unde copiii își pot reîncărca bateriile după o oră intensă de educație fizică prin pădure. Imaginează-ți că cel mic își poate petrece în fiecare zi timp prețios pe iarbă, lângă lac, admirând peștii din lac sau pur și simplu mișcarea apei în bătaia vântului.

Totul a fost creat la Karin’s Kids Academy cu un scop, iar fiecare element al naturii este folosit în activitățile educative pentru a-i provoca pe copiii să descopere cât mai multe lucruri interesante pe care nu ar fi avut ocazia să le descopere într-o sală banală de interior sau într-un spațiu de joacă obișnuit.

Studiile susțin faptul că din ce în ce mai puțini copii au contact cu natura pură, cu toate elementele sale, ei fiind din ce în ce mai ocupați cu tehnologia. Karin’s Kids Academy și-a propus să îi lase pe cei mici să exploreze singuri natura, să îi descopere frumusețile, să învețe să admire și să prețuiască orice mic detaliu. Nu în ultimul rând, contactul permanent cu natura îi va ajuta să se concentreze mult la bine la activitățile educative și să dezvolte un respect aparte pentru mediul înconjurător.


Lasă un Comentariu...

*