Grădiniță cu predare în limba franceză, o sugestie pentru o educație de calitate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Din ce în ce mai mulți părinți optează pentru grădinițele cu predare într-o limbă străină, iar visul oricărui părinte este ca copilul său să facă primii pași în educație într-o atmosferă veselă și modernă. Învățarea într-o grădiniță cu predare în limba franceză îi poate aduce celui mic numeroase avantaje, despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Avantajele predării într-o limbă străină

Grădinițele care oferă programe educaționale într-o limbă străină nu au ca scop doar inițierea copiilor într-o anumită limbă sau cultură străină, ci și dezvoltarea creativității și a imaginației. S-a demonstrat faptul că un copil cu vârsta cuprinsă între 2 și 7 ani asimilează mult mai ușor informațiile și muzicalitatea unei limbi străine, iar capacitatea lor de a reproduce sunetele și cuvintele unei alte limbi decât cea maternă, trebuie valorificată la maximum.

Spre deosebire de adulți, care fac un efort considerabil pentru a învăța o limbă străină, un copil o face într-un mod natural și spontan, fără să conștientizeze etapele prin care trece. Asimilarea și aprofundarea cunoștințelor se face în urma activităților și jocurilor pregătite de personalul grădiniței, în care copilul se implică pas cu pas.

De ce să alegi o grădiniță cu predare în limba franceză?

Probabil te-ai întrebat deja ce limbă străină să alegi pentru copilul tău. Există grădinițe cu predare în limba engleză, franceză sau germană, fiecare având propriile avantaje. Limba franceză este o limbă extrem de importantă la nivel mondial, fiind limbă oficială în 29 de țări și având aproximativ 100 de milioane de vorbitori nativi. Majoritatea părinților care aleg grădinițele cu predare în limbă franceză o fac pentru că au în vedere viitorul copilului. Unii părinți se gândesc să se mute la un moment dat într-o țară vorbitoare de limba franceză sau își fac concediile des în astfel de țări și își doresc ca cel mic să se obișnuiască încă de la o vârstă fragedă cu limba. Alții gândesc în perspectivă sau pe termen lung și se gândesc că o universitate sau un program de studii în limba franceză reprezintă o oportunitate perfectă de dezvoltare profesională pentru copil. Indiferent de motivele care se află în spatele acestei decizii, o grădiniță cu predare în limba franceză va fi întotdeauna o idee bună.

Grădiniță cu/doar cursuri de limbă franceză sau (cu) predare în limba franceză? – cu cursuri este cacofonie

Este important să facem diferența între grădinițele care oferă doar cursuri de limba franceză și cele care predau în limba franceză. Grădinițele cu predare în limba franceză au avantajul de a organiza toate activitățile în limba franceză, iar acest lucru îi ajută pe cei mici să deprindă mult mai ușor și mai natural limba. Îmaginează-ți că încă de la ajungerea în sala de clasă, copiii sunt salutați în limba franceză, toate activitățile le sunt explicate în această limbă, comunicarea cu cadrele didactice se face în limba franceză. Dacă alegi o grădiniță care oferă cursuri de limba franceză, procesul de învățare al limbii va fi mai greoi, iar cunoștințele copilului în limba franceză vor fi limitate.

Noi îți recomandăm grădinița cu predare în limba franceză La Maison Bleue, o grădiniță ce și-a propus să sprijine dezvoltarea echilibrată a copiilor, într-un spațiu în care nevoile acestora sunt armonizate cu așteptările familiilor și competențele educatorilor. Aici copiii se joacă, învață, experimentează, cântă și dansează, pe ritmurile melodioase ale limbii franceze!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *