Grădiniţa, ce să ai în vedere ca să faci cea mai potrivită alegere?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Orice copil mic are nevoie de multă grijă pentru a crește frumos și sigur. Așa se întâmplă că orice părinte care lucrează va trebui să fie atent și să facă cele mai bune alegeri. Și cu atât de multe opţiuni, de la cele de acasă până la cele de tipul grădiniţelor, nu este de mirare că părinţii au din ce în ce mai multe probleme în a se hotărî.

gradinita-cea mai potrivita alegere (2).jpg

Picture 2 of 2

Iar atunci când ai în vedere programele de educație potrivite preşcolarului sau copilului mai mic va trebui să cunoști că tot ceea ce contează este calitatea. O regulă importantă este cea de a identifica un program cu personal calificat, personal care se concentrează pe dezvoltarea copilului tău prin ambiente de învățare bogate. Fie că îți cauți opțiunile pe internet sau ai primit sfaturi de la un prieten, ar trebui să îți programezi o vizită sau mai multe pentru a pune întrebări și să compari ce vezi și auzi.

Aici sunt câteva puncte cheie pe care să le iei în considerare în alegerea unui program de calitate:

Profesorii cu experiență și supraveghere atentă

Petrece timp cu profesorii și cu directorii centrului de educație și asigură-te că sunt calificați, dedicați și că pot să îți asigure o experiență de învățare bogată pentru copilul tău, experiențe de care va avea nevoie în școală și după. De asemenea, caută o proporționalitate scăzută între profesor și elevi, pentru concentrarea pe stiluri de învățare individuale și nevoile fiecărui copil. La creșagrădinița Busy Bees Academy copiii sunt educați și supravegheați de personal calificat, educatori cu studii de specialitate, medici, asistenți medicali. În același timp, se acordă atenție atunci când vine vorba de supravegherea copiilor, astfel că, cu cât copilul va fi mai mic, cu atât o persoană va avea în grijă mai puțini copii.

Un curiculum care susține dezvoltarea copilului

Caută un curiculum propice și un mediu cu un vocabular bogat, care susține dezvoltarea socială, emoțională, fizică și cognitivă într-un mod distractiv. Pentru un copil, caută interacțiune personală, atenție, prezența cântecelor, prezența poveștilor, dar și șanse pentru acesta de a-și explora și dezvolta mobilitatea. Pentru preșcolari, asigură-te să primească o combinație de lecții profesor-elev, explorare independentă și activități distractive care să îi dezvolte dragostea pentru literatură, matematică, abilități sociale și capacitatea motorie fină și brută. La creșa – grădinița Busy Bees Academy se lucrează după un curriculum internațional, chiar și pentru vârstele foarte mici (9-12 luni și 12-18 luni). Copiii vor învăța să se joace, să interacționeze și să se poarte cu ceilalți, totul într-un climat de siguranță și armonie. În plus, vor beneficia de programe suplimentare (subvenționate BBA) pentru stimulare senzorială și motorie: cum ar fi gimnastica, învățarea limbii engleze prin muzică, teatru prin joc, fiind, astfel, susținuți în dezvoltarea fizică și intelectuală ulterioară.

Acomodarea și supravegherea

Despărțirea de bebeluș poate fi extrem de dureroasă pentru orice mămică aflată la începutul acestui drum. Tocmai de aceea, pentru a-ți ușura alegerea, creșa – grădinița Busy Bees Academy optează pentru o acomodare lentă, făcută pas cu pas. Mai exact, în prima zi, copilul este însoțit de mama sa, stând împreună în grupă 15-20 minute, ca într-o scurtă vizită, pentru a stabili primul contact cu mediul și noile persoane.

A doua zi, personalul creșei – grădiniței Busy Bees Academy optează pentru ca micuțul să rămână singur în grupă, însă nu mai mult de o oră, timp în care mama va participa la o discuție cu medicul și asistenta despre alimentația și obiceiurile de acasă .

Începând din a treia zi, copilul va rămâne la creșă, iar mama va pleca, însă va fi disponibilă în orice moment să revină dacă micuțul nu poate fi liniștit de către personalul de specialitate. Astfel, se va produce o tranziție foarte lentă și naturală de la programul de acasă la cel de creșă.

Siguranța și sănătatea ar trebui să fie cele mai importante criterii de selecție

Un mediu sigur contează foarte mult, așa ca verifică dacă sălile sunt aranjate în așa fel încât fiecare copil să se manifeste individual. De asemenea, ai în vedere dacă echipamentele sunt dedicate vârstei respective.

Verifică dacă staff-ul este calificat din punct de vedere al acordării primului ajutor.

De asemenea, asigură-te că exteriorul este sigur și îngrădit. La creșa – grădinița Busy Bees Academy, medicii și asistentele medicale calificate sunt gata oricând să acorde primul ajutor, copiii fiind în afara oricărui pericol.

Programe care își demonstrează dedicarea regulilor riguroase

Verifică dacă programul merge mult mai departe decât cerințele minime și atingerea riguroasă a standardelor în sănătate, siguranță, administrare, calificarea profesorilor, curiculum și dedicarea personalului.

În adiție, vrei să te asiguri că programul atinge nevoile familiale personale vizând locația, orele, costul și nutriția.

Dezvoltarea copilului tău va fi formată în acești ani, deci este important să iei decizia corectă.

CONTACT GĂDINIȚA BUSY BEES:

Mobil: +40 727 789 768

Email: cresabusybees@yahoo.ro

Email: office@busybees.ro

www.busybees.ro

www.cresabusybees.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *