Grădiniţa Bambi Step by Step

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Studiile arată că învăţarea începe dinainte de naştere, iar valorificarea potenţialului de dezvoltare al fiecărui copil depinde de calitatea serviciilor din această perioadă. Părinţii de azi sunt conştienţi de faptul că stimularea timpurie a copiilor creşte şansele pentru reuşită în viitor.

Material realizat de Cristiana Boca
Credit foto: Gradința Bambi

gradinita-bambi-2.jpg

Picture 1 of 6

Creşa/grădiniţa sunt alese din ce în ce mai mult pentru serviciile de educaţie pe care le oferă decât pentru asigurarea
supravegherii, îngrijirii sau proximitatea faţă de casă.
Grădiniţa Bambi Step by Step Este o instituţie de educaţie timpurie pentru copiii de la 18 luni la 6 ani, care aplică curriculumul naţional printr-o metodă alternativă – metodologia Step by Step.
Plasând în centrul întregului program de predare-învăţare-evaluare copilul, grădinița Babmbi Step by Step înseamnă cunoaşterea acestuia şi adaptarea programului la abilităţile, interesele, nevoile, ritmul şi stilul copilului, totul desfăşurându-se în grupuri mici, în compania a două cadre didactice. La Bambi Step by Step familia este recunoscută
drept partenerul cheie în educaţia copilului şi această relaţie are efecte şi asupra îmbogăţirii permanente a paletei
de activităţi care să stimuleze abilităţile şi aptitudinile celor mici.
Dezvoltarea fizică şi nevoia de mişcare structurată a copiilor mici, indiferent de anotimp, a adus în oferta grădiniţei de-a lungul timpului opţionale precum: dans şi mişcare, aikido, balet, minibaschet şi tenis. Mulţi dintre copiii de 3 ani, fete sau băieţi, deschid seria activităţilor opţionale cu un curs de dans şi mişcare, în timp ce fetiţele de 4 ani îşi desăvârşesc graţia la cursul de balet sau sunt atrase de armonia unui curs precum aikido!
Băieţii, dar şi din ce în ce mai multe fete sunt bucuroşi să exerseze jocul în echipă la minibaschet sau să simtă forța loviturilor la tenis.
Nici muzica nu lipsește din programa Grădiniţei Bambi Step by Step.
Cursul de pian atrage în fiecare semestru noi şi noi înscrieri, acest instrument muzical reprezentând o atracţie imensă pentru cei mici. Cursul de teatru este o altă modalitate care îi aduce mai aproape pe copii de acest domeniu sensibil, de artă.
Exerciţiile de improvizaţie, dezvoltare personală sau exprimarea emoţiilor îşi găsesc locul sub ochii profesionişti ai
instructorilor noștri.
Pentru că perioada preşcolară este cea a perfecţionării limbajului, cursul de logopedie este şi el prezent pentru a-i sprijini pe cei mici să înveţe modele corecte de pronunţie a sunetelor deficitare.
De câţiva ani interesul părinţilor preşcolarilor mari pentru şah a crescut, iar acest opţional şi-a făcut loc printre preferinţele copiilor. Exerciţiul de concentrare şi strategie, jocul cu instructorul, dar şi în perechi, cu colegii, micile turnee, reprezintă un exerciţiu fundamental de interacţiune şi respectare a regulilor pentru copii.
FasTracKids Este un progam complementar binecunoscut în Bucureşti, el regăsindu-se între activităţile opţionale ale Grădiniţei Bambi Step by Step încă din 2007. Centrat pe exersarea abilităţilor pentru şcoală şi viaţă, prin programele sale pentru copii de la 2 până la 8 ani, FasTracKids Explorers, FasTracKids Tots, FasTracKids Core, contribuie la dezvoltarea unor competenţe cheie necesare în viaţă: comunicare, creativitate, gândire critică, spirit de colaborare şi încredere în forţele proprii.
Programul Neuron English Interesul crescut al părinţilor copiilor preşcolari pentru limbile moderne, ne motivează să oferim permanent cele mai noi şi eficiente programe de învăţare a limbilor străine. Dacă până în prezent am introdus copiilor limba engleză, limba germană şi limba franceză prin metode interactive, folosindu-ne de diferite resurse, evoluţia cercetărilor şi a tehnologiei aduce un nou suflu pentru predarea limbii engleze. Din ianuarie 2015, Grădiniţa Bambi Step by Step va aduce în Bucureşti un program inovator -de limba engleză, Neuron English, atât pentru copiii înscrişi în gradiniţă, dar şi pentru cei care vor să vină la sfârşitul programului sau în weekend, doar pentru a parcurge acest curs.
Este un program inovator care aplică principiile neuroştiinţei pentru a îmbunătăţi abilităţile copiilor de la 4 la 12 ani
de a procesa informaţiile într-o manieră eficace şi eficientă. Tehnologia ocupă o importanţă aparte în derularea acestui program. Copiii lucrează cu softul de învăţare atât acasă (zilnic, 5 zile pe săptămână, timp de 30 de minute), cât şi în sala de clasă, în grupuri mici (de 8-10 copii) timp de 90 de minute pe săptămână, sub îndrumarea profesorului. Valoarea crescută pe care o aduce acest program ţine de capacitatea de diagnosticare exactă a competenţelor copiilor care au cunoştinţe de limbă din alte contexte, ceea ce permite profesorilor să adapteze
procesul de învăţare la ritmul şi stilul propriu al fiecăruia, dar şi un diagnostic precis şi complet pe tot parcursul
programului. Fiecare dintre aceste activităţi răspunde celor 4 nevoi psihologice ale copiilor pe care adulţii, părinţi sau educatori, trebuie să le cunoască şi să le respecte:

  1. nevoia de dragoste şi securitate (dacă această nevoie este satisfăcută copilul va avea încredere în ceilalţi şi va avea
    încredere în sine),
  2. nevoia de noi experienţe (ceea ce propulsează dezvoltarea cognitivă),
  3. nevoia de recunoaştere a capacităţilor şi nevoia de a fi apreciat (răsplata şi încurajarea fiind energia depăşirii dificultăţilor şi conflictelor vârstei),
  4. nevoia de responsabilităţi (semn al creşterii şi competenţei recunoscute).

Valorizarea eforturilor personale și respectarea individualității copilului reprezintă elemente esențiale pentru împlinirea potențialului de dezvoltare și de învățare al fiecărui copil – misiunea Grădiniţei Bambi Step by Step.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *