Cum să alegi cea mai bună şcoală primară – gândeşte ca un copil

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sunt nenumărate criterii de care este indicat să țineți cont atunci când vă aflați în căutarea unei școli pentru copilul dumneavoastră. La urma urmei, ceea ce caută toți părinții este o școală unde copilul beneficiază de un program educațional complet, dar și de îngrijire, dragoste, susținere și încurajare. Cu alte cuvinte, părinții caută calitate.

Dar cum oare definim calitatea? Să însemne oare o școală curată, dotată cu toate echipamentele moderne care facilitează procesul de învățare al copilului? Să fie o școală care respectă un curriculum modern? Să fie o școală unde profesorii tratează fiecare copil în parte cu dragoste și cu respect, iar părinții sunt considerați colaboratori de nădejde și întotdeauna sunt înștiințați de cum evoluează copilul? O școală de calitate presupune ca toate aceste criterii și nu numai să fie îndeplinite.

Pentru a vă face o listă cât mai succintă cu potențiale școli compatibile cu copilul dumneavoastră, cel mai indicat ar fi să aruncați o privire pe site-ul școlii, acolo unde ar trebui să fie prezentate facilitățile, structura personalului, orarul, costurile, programele și, cel mai important, cum promite acea școală că va avea grijă de elevi. Într-adevăr, o școală care nu își declară în mod explicit filosofia și modalitatea în care abordează educația copiilor nu prezintă prea mare încredere. O organizație care își clădește reputația în ceea ce privește educația copiilor își va exprima fără echivoc filosofia pe site-ul web, precum și în alte materiale de comunicare. Totuși, o anchetă serioasă în ceea ce privește calitatea serviciilor oferite de o școală nu ar trebui să se oprească la o căutare web.

Este absolut esențial ca părinții să viziteze potențialele școli, știind în prealabil ce anume caută în timpul vizitei, dar și ce întrebări să adreseze. Iată în rândurile de mai jos cinci aspecte importante pe care este bine să le aveți în vedere atunci când vă aflați în căutarea școlii potrivire pentru copilul dumneavoastră.

  1. Ce răspunsuri primesc copiii? Dacă veți reuși să vizitați mai multe școli, poate veți ajunge în pauze și veți observa comportamentul dintre cadre didactice și copii. Cum obișnuiesc profesorii să răspundă la problemele copiilor? Sunt autoritari, aroganți, impunători sau agresivi? Sau sunt responsabili în mod corespunzător, așa cum ar trebui să fie?
  2. Cum are loc comunicarea dintre profesori și copii? Ideal ar fi ca învățătorii și toate cadrele didactice să încerce să ajungă la nivelul copilului și să asculte cu adevărat nevoile și cererile sale. Atunci când vor vorbi, trebuie să reflecte în mod clar nevoile exprimate de copil, invitând răspunsuri active sau adresând întrebări deschise. Ceea ce nu doriți să vedeți este un profesor autoritar care ignoră nevoile copilului.
  3. Atitudini pozitive. De câte ori auziți cuvântul „nu”? Sunt regulile exprimate în termeni negativi sau sunt ajutați copiii să înțeleagă modul în care comportamentul lor poate contribui pozitiv la o comunitate mai fericită?
  4. Oportunități bune de joc. Copiii iubesc să se joace, dar au nevoie de varietate, de activități și de oportunități, de medii și materiale adecvate nivelului lor de dezvoltare. Din acest motiv, Școala Kinderstar anagajează copiii în trei ore de educație fizică și sport pe săptămână, oferind și nenumărate alte oportunități de joc în echipă și mișcare.
  5. Care este atitudinea profesorilor? Este foarte important să observați care este atitudinea profesorilor și a tuturor celorlalte cadre didactice față de copii. Îi simțiți ca fiind supraveghetori care la prima abatere vor impune sancțiuni grave? Sunt profesorii orientați doar spre comportamente inadecvate și spre nerespectarea regulilor sau îi învață pe copii care sunt interesele lor și de ce este necesară o planificare adecvată a activităților?

Ținând cont de aceste cinci aspecte atunci când vă aflați în căutarea unei școli pentru copilul dumneavoastră, veți reuși rapid să găsiți acea școală care, pe lângă educația academică, va avea grijă de copilul dumneavoastră, îl va iubi, îl va încuraja și îl va pregăti pentru viață.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com