Cum poți verifica temele scrise de copilul tău la limba franceză?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Înscrierea copilului dumneavoastră la o grădiniță cu predare în limba franceză este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru educația lui, pentru personalitatea și pentru viitorul lui. În plus, o grădiniță cu predare în limba franceză va avea grijă ca cel mic să facă cunoștință cu această nouă limbă în cel mai blând și plăcut mod cu putință.

Se prea poate ca educatorii să îi ofere celui mic câteva teme pentru acasă, pentru a-l ajuta să își fixeze cunoștințele dobândite în acea zi, dar acestea nu vor reprezenta nicidecum un stres. Temele de la grădiniță îl vor pregăti pe cel mic pentru temele mai dificile pe care le va primi în curând la școală, iar puțină responsabilitate și organizare nu strică să fie deprinse de la o vârstă fragedă.

Dacă copilul dumneavoastră este expus la limba franceză încă de mic, cel mai probabil va avea de rezolvat mai târziu tot felul de teme. În rândurile următoare, vă vom explica cum anume puteți să vă ajutați copilul la teme și cum puteți să îl încurajați să scrie cât mai mult în limba franceză.

Cum să îți ajuți copilul să își facă temele la limba franceză?

Verificarea temelor la limba franceză nu este necesară pentru ca cel mic să ia note cât mai mari la școală, ci mai degrabă pentru a te asigura că învață corect regulile și structurile limbii franceze și că scrie ordonat și corect în general. De exemplu, dacă copilul tocmai a terminat de scris o compunere în limba franceză, aceasta va trebui revizuită.

Observați dacă cele scrise de copil îndeplinesc cerințele. Conținutul ar trebui să respecte tema dată și orice alte criterii, propozițiile sau frazele ar trebui să aibă sens, să nu lipsească nimic și, dacă este ceva în plus ori o informație inutilă, aceasta ar trebui ștearsă. Aceste criterii de verificare a unei teme la limba franceză sunt generale, așa că ar fi util pentru copilul dumneavoastră să aibă aceste criterii la îndemână ori de câte ori scrie o temă, pentru a se autoverifica în timp ce scrie.

De asemenea, poate fi util pentru copil să citească ceea ce a scris cu voce tare, iar dacă va decide că există o problemă în privința conținutului, puteți să îl ajutați să facă modificările necesare.

O temă de nota 10

La rândul său, utilizarea corectă a limbajului este de o mare importanță, așa că întotdeauna este necesară o examinare finală concentrată în mod special asupra detaliilor. Din nou, vă puteți ajuta copilul verificând o serie de aspecte.

De exemplu, verificați dacă au fost folosite corect cuvintele și expresiile franceze. Cu cât copilul dumneavoastră este mai expus la limba franceză, pe cale orală și prin lectură, cu atât mai puțin va amesteca limba maternă cu limba franceză. Mai apoi, după cum bine știți, chiar și atunci când scriem în propria noastră limbă, trebuie să căutăm adesea termenul corect.

În al doilea rând, foarte mult contează pentru cunoștințele copilului să verificați dacă verbele au fost scrise la timpul corect. Sunt numeroase instrumente care vă pot ajuta să găsiți întotdeauna varianta corectă a unui verb. Foarte mult contează ca pronumele „vous” și „tu” să fie scrise corect și consecvent. „Tu” este singularul pentru „tu” și „vous” este pluralul pentru „voi”. Cu toate acestea, „vous” este, de asemenea, forma formală a singularului, folosită tradițional atunci când o persoană mai tânără se adresează unei persoane mai în vârstă sau unei persoane cu funcție mai înaltă.

Verificați, de asemenea, dacă există în tema copilului dumneavoastră eventuale erori de ortografie. Încurajați-l să aibă la îndemână un dicționar francez și să îl folosească ori de câte ori are anumite îndoieli.

În cele din urmă, verificați punctuația. Observați dacă a scris cu literă mare la începutul fiecărei propoziții, dacă a scris cu literă mare numele de persoane sau de orașe, dacă a respectat alineatele, dacă a pus punct la sfârșitul unei propoziții. Verificați și dacă virgulele și ghilimelele au fost folosite corect.

Majoritatea regulilor sunt aceleași ca și în cazul limbii române, dar există totuși unele diferențe. Încurajați-vă copilul să își dezvolte propria fișă de evaluare bilingvă, unde va scrie care sunt regulile și structurile similare între limba română și limba franceză, care sunt regulile specifice limbii franceze și mai ales acele aspecte unde copilul greșește adesea.

Dacă un copil reușește să scrie cât mai corect în limba franceză, propria limbă nu îi va pune bețe în roate, iar învățarea altor limbi va fi cu atât mai facilă.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *