Ce învață un copil la grădiniță?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Grădinița poate fi o perioadă minunată în viața copiilor. Pe de o parte, cei mici sunt înconjurați de copii de aceeași vârstă, iar pe de altă parte, beneficiază de suportul, de atenția și de aprecierea educatorilor.

Mulți părinți consideră că grădinița este un loc unde copii se joacă, neavând mare încredere în cunoștințele exacte pe care un copil le poate deprinde aici. Dar, pe lângă joacă, un copil chiar poate învăța în cadrul unei grădinițe de calitate foarte bună. Partea și mai frumoasă este că până și învățatul unor lucruri precise este adesea deghizat în joc.

Majoritatea părinților se întreabă ce anume ar trebui să știe copiii lor după ce vor părăsi grădinița, tocmai pentru a oferi un sprijin mai bun celor mici, dar și educatorilor. Iată mai jos câteva concepte-cheie pe care o grădiniță calitativă le poate preda.

Citirea

Mulți copiii intră la grădiniță cu unele abilități fundamentale pe care le stăpânesc deja foarte bine. Unii știu alfabetul, în timp ce alții au deprins tot felul de cunoștințe în urma vizionării programelor de televiziune educaționale.

Indiferent de cunoștințele pe care copilul le are în momentul în care vine la grădiniță, el își va aprofunda cunoștințele despre fonică, ce înseamnă scrierea cu litere mari și cu litere mici și cum să identifice sunetul pe care îl produc unele litere. Părinții pot contribui la consolidarea acestor concepte de bază acasă prin proiecte distractive, cerând copilului să identifice litere din cărți sau de pe etichete. Cuvintele comune pe care un copil le învață în grădiniță includ și, în, și în.

Matematică

Numărarea este abilitatea de matematică primară predată în grădiniță. Copiii vor folosi obiecte din sala de clasă pentru a începe să vizualizeze ce înseamnă să numere. Ei pot folosi cuburi, bomboane, agrafe de hârtie sau orice alte materiale care se pot numără până la zece sau până la 100. Unii copiii învață încă de la grădiniță adunarea și scăderea. Unii educatori introduc în lecțiile predate și conceptul de timp. Poate că nu vă vor învăța neapărat copilul cum să citească un ceas analogic, dar îl vor ajuta să înțeleagă cum funcționează timpul. Ceasurile și calendarele sunt obiecte obișnuite în clasă.

Ştiinţă

Poate că grădinăritul nu este o activitate potrivită încă pentru cei mici, dar orele de știință de la grădiniță se concentrează pe acordarea libertății pentru ca toți copiii să formuleze fel de fel de întrebări. Astfel, vor învăța despre simțurile lor, despre vreme și despre corpurile lor. În cazul în care o grădiniță dispune de grădină, acel spațiu va permite copiilor să exploreze lumea din jurul lor, le va stimula curiozitatea și îi va determina să adreseze cât mai multe întrebări.

Studii sociale

În timpul orelor de studii sociale, copiii nu învață prea multe despre istorie, însă educatorii se concentrează pe cei mici pentru a-i ajuta să interacționeze unii cu alții și îi vor ajuta să memoreze informațiile personale importante. Pe măsură ce înțelegerea copilului privind conceptele personale se extinde, el va începe să se uite la toți oamenii din jurul său și așa află mai multe despre unele dintre cele mai comune profesii, inclusiv pompieri, ofițeri de poliție și medici. De asemenea, copiii încep să învețe despre reguli și despre importanța respectării acestora, despre ce este corect și ce nu este corect.

De exemplu, programul educațional al grădiniței Kinderstar cuprinde limbă și comunicare, științe, om și societate, estetică și creativitate, domeniul psihomotric, limba engleză intensiv, cursuri de cultură generală și curs de bune maniere. De asemenea, copiii care frecventează grădinița Kinderstar beneficiază de consiliere psihologică și asistență medicală.

Grădinița este o parte esențială din viața copiilor, întrucât îi ajute să învețe și să înțeleagă elementele de bază ale lumii din jurul lor. Vor începe să citească, să numere, să pună întrebări și chiar să înțeleagă mai bine ce anume se întâmplă în întreaga lume.

Părinții se pot implica în educația copilului lor în această perioadă. Cel mai bine ar fi să nu vă forțați copiii să învețe tot felul de noțiuni matematice, ci mai degrabă încurajați-vă copilul să nutrească dragoste pentru carte, pentru învățat și să își exploreze interesele cât mai profund.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *