Alertă! Începe grădinița!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Copilul meu a împlinit 3 ani, motiv pentru care, am decis că este momentul să începem grădinița. Gata cu bona și vizitele bunicii în fiecare zi!

Gradinita Alphabet House (1)

Picture 1 of 3

Am început să mă ”documentez” în privința celei mai bune opțiuni atât pentru mine, cât și pentru cel mic și am început să întreb în stânga și în dreapta unde este mai bine. Recunosc, numărul grădinițelor din București m-a copleșit, însă am început să le triez în funcție de necesitățile noastre: să fie ofertantă din punct de vedere educațional, să fie mai aproape de casă sau să aibă opțiunea de transport, să aibă program prelungit (pentru că părinții ocupați lucrează în fiecare zi până târziu), să ofere o masă gustoasă, să existe un personal drăguț, specializat, care să știe ce să facă atunci când cel mic va plânge după noi, părinții, și să existe un echilibru între preț și ofertă.

Ei bine, după lungi căutări și îndelungi sfătuiri, ne-am dat seama că o educație bună se cultivă de la vârste fragede. Așadar, din cele câteva opțiuni, ne-am oprit la Grădinița Alphabet House din Pipera (Str. Erou Iancu Nicoale, nr. 36), iar alegerea a fost cât se poate de obiectivă (vorbim totuși de copilul nostru, pentru care ne dorim tot ce este mai bun).

Așadar la întrebarea De ce? am o serie întreagă de răspunsuri. Pentru că am rămas impresionată de activitățile lor educative, proiectele educaționale desfășurate, spațiul grădiniței, sălile de grupă, sala de gimnastică, de artă, spațiile de joacă interioare, curtea grădiniței și modul în care personalul interacționa cu cei mici. Totodată, am fost atrasă de modul în care se derulau activitățile și faptul că educatoarele vorbeau o engleză perfectă. Am rămas surprinsă să aflu că este un „creative learning centre„ care merge pe veleitățile copiilor, încurajându-i să se dezvolte astfel, că tratează fiecare copil individual, aplică metode moderne de alphabet-300x250predare și vin în completarea curriculum-ului cu programe educaționale și cluburi gândite special pe fiecare nivel de vârstă: Move & Groove (gimnastica de înviorare), Edible Art Food, Do Re Mi (copiii au profesoară de muzică/pian), Public Speaking Skills, Team Building Class, Mind Lab, Little Doctor și Club de Bune Maniere. Un alt aspect care m-a încântat extrem, este Gym Class-ul, unde un kinototerapeut lucrează cu cei mici, individual, 15 min./săptămână, iar cu cei mari desfășoară gimnastică. Au activități și programe specifice copiilor cu vârsta cuprinsă între 1-6 ani, ceea ce mi se pare extraordinar, mai ales că sunt numeroase mămici care, oricât de mult și-ar dori să stea acasă cu cei mici, trebuie să se întoarcă după un an la serviciu. Am apreciat faptul că micuții de la fiecare grupă au atât educatoare, cât și asistentă de educatoare (în multe alte locuri există doar o persoana pentru o grupa de până la 10 copii). După ce am aflat toate aceste lucruri minunate, mărturisesc că singura mea temere era legată de bani. Mă temeam că prețurile vor fie peste puterile noastre și va trebui să aleg o altă variantă de grădiniță, dar, spre surprinderea mea, prețurile sunt mai mult decât decente, 1.500 lei pentru programul 8.00-18.00

În ceea ce privește mâncarea, meniul este întocmit cu ajutorul unui medic nutriționist, cuprinde gustări și preparate calde și proaspete. Mi-a plăcut că atât meniul, cât și newsletter-ul (planificarea activităților) sunt transmise săptămânal părinților în format electronic.

Aici, există supraveghere medicală zilnică în intervalul orar 9.00- 13.00, triaj epidemiologic desfășurat în fiecare dimineață și analize medicale la anumite intervale de timp sau când sunt solicitate de către asistenta medicală.

Există și sistemul video online al grădiniței, care este alcătuit din 15 camere de supraveghere, asigurând securitatea de care fiecare copil (părinte protector) are nevoie.

Așadar, am rămas impresionată de grădiniță, de spațiul de joacă, de atenția acordată fiecărui copil, de oferta educațională, dar și de prețul deloc piperat. Cu siguranță copilul meu se va simți excelent aici, iar când va veni ora plecării, s-ar putea să plângă după grădiniță, în loc să plângă după mine…

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *