5 motive pentru care ar trebui să alegi o grădiniță cu predare într-o limbă străină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Din ce în ce mai mulți părinți optează pentru grădinițele cu predare într-o limbă străină din mai multe motive pe care le vom discuta astăzi. Indiferent dacă alegi o grădiniță cu predare în limba engleză, franceză sau germană, poți fi sigur că atât tu, ca părinte, cât și cel mic veți avea numai beneficii. Iată 5 motive pentru care ar trebui să alegi o grădiniță cu predare într-o limbă străină:

  1. Îi ajută pe cei mici să își dezvolte cunoștințele într-o limbă străină

Primul și cel mai important avantaj pe care o astfel de grădiniță îl are este cunoașterea timpurie a unei limbi străine. În zilele noastre, cei mici sunt înconjurați de limbi străine, de la jucăriile pe care le folosesc și care au uneori comenzi într-o limbă străină, până la desenele animate pe care le urmăresc. Învățarea se face într-un mod natural și asimilarea unei limbi străine la o vârstă atât de fragedă este un proces ușor. Copiii își pot însuși cunoștințele într-o limbă străină mult mai repede decât adulții, pot învăța noțiuni legate de vocabular, pronunție și topică într-un timp mult la scurt dacă sunt încurajați să vorbească într-o anumită limbă străină, să o folosească la jocuri și la comunicarea cu cei din jurul său.

  1. Îi ajută pe cei mici să fie mai disciplinați

Grădinițele cu predare într-o limbă străină au de regulă un sistem bine pus la punct, cu activități personalizate în funcție de ritmul de dezvoltare al copiilor, cu un orar variat, care urmărește dezvoltarea echilibrată a copilului. Spre exemplu, grădinița La Maison Blue cu predare în limba franceză pune pe primul loc securitatea afectivă a copilului și dezvoltarea autonomiei sale cu ajutorul unor activități foarte bine alese. Parcurgerea acestor activități alături de profesioniști îi ajută pe cei mici să fie și mai disciplinați, să își atingă mai repede obiectivele și să rămână concentrați pe activitățile propuse. În plus, studiile au arătat faptul că acei copii care au învățat o limbă străină de mici sunt mult mai organizați și mai receptivi la cei din jurul său.

  1. Îi ajută pe cei mici să își dezvolte creativitatea

Învățarea limbilor străine de la vârsta de 2-3 ani ajută și la dezvoltarea creativității și a imaginației. Toate jocurile și activitățile la care cei mici sunt provocați să folosească limba străină îi ajută să se dezvolte mai bine din punct de vedere creativ și să găsească soluții mai rapide la orice problemă.

  1. Îi ajută pe cei mici să își croiască viitorul

Mulți părinți își înscriu copilul la grădinițe cu predare în limbi străine, gândindu-se că acest lucru va avea un impact major asupra viitorului copilului. Este adevărat faptul că un copil care cunoaște încă de mic o limbă străină, va avea mai multe oportunități. Va putea merge la o școală cu predare într-o limbă străină, ulterior va putea pleca la o facultate apreciată în străinătate și își va găsi un job pe măsura așteptărilor sale. Se spune că un copil care vorbește cel puțin 2 limbi străine va deveni un adult apreciat la locul de muncă datorită capacității sale de a rezolva eficient orice sarcină. Croirea viitorului are loc încă din copilărie, iar toate alegerile pe care le facem pentru cei mici au un impact asupra viitorului lor.

  1. Îi ajută pe cei mici să devină mai sociabili

Copiii sunt comunicativi de felul lor, dar educația într-o grădiniță cu predare într-o limbă străină îi va ajuta să își dezvolte și mai mult abilitățile de a socializa cu cei din jurul său, atât copii, cât și adulți.

Alege și tu grădinița La Maison Bleue cu predare în limba franceză și oferă-i copilului tău șansa de a se dezvolta sănătos și echilibrat!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *