Ghidul complet de alegere a ceasurilor pentru copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ceasul este un obiect care ne arată timpul, dar care ne poate învăța, deopotrivă, un lucru esențial – punctualitatea. Iată de ce, asemenea mecanisme se pot dovedi extrem de utile, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Astăzi, știm că primul ceas de tip clepsidră, cu alarmă încorporată, a fost o invenție a celebrului filosof grec Platon. Sau că primului ceas mecanic modern a fost creat de lăcătușul german Peter Henlein, în 1510. Când și unde a apărut primul model de ceasuri pentru copii rămâne a fi însă o enigmă.

Chiar și așa, ceasurile pentru copii au câștigat popularitate în timp, mai ales odată cu tehnologizarea societății și a accelerării ritmului de viață.

Utilitatea ceasurilor pentru copii, de altfel, a fost subliniată de psihologi și părinți deopotrivă.

A-i prinde copilului un ceas la încheietura mâinii înseamnă a-l familiariza, pe de o parte, cu conceptul de timp, dar și a-l responsabiliza.

Când trebuie să-și facă temele? Câte ore are voie să se joace? Câte ore poate să stea la calculator? La ce oră trebuie să fie pregătit pentru a se întâlni cu prietenii? La toate aceste întrebări, dar și la multe altele, un ceas pentru copii poate oferi răspunsul.

Găsiți în acest articolul tot ce trebuie să știți despre ceasurile pentru copii, de la modul în care ar trebui să le alegeți, până la cele mai în vogă modele.

Ghidul complet de alegere a ceasurilor pentru copii

Cum alegem un ceas pentru copii?

Dacă ați decis că e timpul ca și copilul dumneavoastră să poarte timpul la încheietura mâinii, e bine ca, înainte de achiziționarea unui ceas, să vă familiarizați cu câteva detalii importante, pe care ar fi bine să le conțină viitoarea achiziție mecanică.

Așadar, când alegem un ceas, e imperios necesar să ținem cont de:

 • Siguranța oferită de ceas

Unele companii pot utiliza diverse substanțe chimice care pot irita pielea copilului sau îi pot provoca probleme de sănătate. Studiile arată că mulți aditivi chimici, prezenți în produsele de plastic, se pot face vinovați de apariția cancerului și a tulburărilor endocrine. Tot aditivii chimici pot fi responsabili de proasta funcționare a sistemului imunitar sau de problemele legate de dezvoltare, care pot apărea la copii.

Iată de ce, este foarte important să optați pentru ceasuri care au fost supuse unor teste și care nu pun în pericol sănătatea celui mic.

De obicei, brandurile recunoscute în domeniul producției de ceasuri, nu uită să specifice, în descrierea produselor lor, că acestea sunt prietenoase cu pielea copiilor și total inofensive.

 • Rezistența la șocuri

Cei mici sunt cunoscuți ca fiind niște ștrengari care nu stau locului o clipă. Nenumăratele activități în care sunt antrenați pot implica lovirea repetată a ceasului.

Un ceas pentru copii care se sparge ușor, pe lângă faptul că nu reprezintă o investiție bună, poate cauza răni celui mic. Iată de ce, e bine să vă asigurați că modelul de ceas pentru copii pe care ați pus ochiul, este un model trainic, produs dintr-un material durabil și rezistent. Un asemenea ceas pentru copii își merită investiția, pentru că va face față cu brio nenumăratelor accidente, mai mici sau mai mari.

 • Gradul de impermeabilitate

La fel cum pot fi neatenți în timpul jocurilor, lovind ceasul de diverse alte suprafețe, tot astfel, copiii pot uita că poartă un ceas, scufundându-și mâinile sub un jet de apă. O atare acțiune poate să nu aibă repercusiuni asupra ceasului pentru copii, atât timp cât alegeți unul waterproof (impermeabil).

Unele companii, propun ceasuri moderne pentru copii, al căror grad de impermeabilitate este de 3 ATM. Asta înseamnă că un ceas poate rezista în apă, la o adâncime de până la 30 de metri, și totodată este rezistent la ploaie sau la contactul accidental cu stropii de apă.

Partea cea mai tare? Copiii își pot lua ceasul de mână direct sub duș, și nu trebuie să se despartă de el nici în vacanță, când pleacă la piscină sau la mare!

Care sunt principalele calități ale unui ceas pentru copii?

Tot mai mulți părinți optează pentru cumpărarea unui ceas pentru copiii lor. Acest fenomen poate fi explicat prin nenumăratele calități și, implicit, beneficii, pe care le poate aduce cu sine ceasurile pentru copii.

Astfel, dacă vorbim despre modelele de ceasuri pentru copii tip smartwatch, acestea pot:

 • Asigură siguranța copilului. Fie că este vorba despre o situație tipică în care copilul se pierde într-o mulțime de persoane la un eveniment, fie că este vorba despre o urgență medicală sau de un act de agresiune asupra-i, copilul are întotdeauna la dispoziție un buton special. Apăsându-l, grație dispozitivului GPS încorporat, acesta vă furnizează atât semnalul de alarmă, cât și date cu privire la coordonatele de localizare ale celui mic.

 • Pot fi o alternativă excelentă pentru telefonul mobil. Un ceas pentru copii de tip smartwatch permite stocarea în baza sa de date a numerelor de contact importante. Dacă cel mic are nevoie să vă contacteze, o poate face prin simpla apăsare a unui buton. Ce poate fi mai bun decât un ceas care are grijă de siguranța copilului, îndepărtându-l totodată de telefoanele mobile? Or, cercetătorii americani, au confirmat faptul că telefoanele mobile pot influența negativ sănătatea copiilor, în special a celor sub 12 ani, întârziindu-le dezvoltarea, făcându-i mai agresivi, privându-i de somn și creascând riscul de obezitate și de apariție a unor boli mintale în rândurile lor.

Când vorbim de ceasurile obișnuite pentru copii, principalele lor beneficii sunt:

 • Facilitează procesul de citire a ceasului. Conform pedagogilor și psihologilor, cea mai potrivită vârstă pentru a explica noțiunile de timp, oră, minut copiilor, este vârsta de 5 ani. Dacă este dornic să învețe mai devreme, cu atât mai bine!

Un ceas de mână pentru copii, viu colorat, cu personajele preferate, îl poate face să învețe mult mai rapid, mai ales că va fi tentat să-l privească întruna.

 • Responsabilizează copilul. Copiilor le place să-i imite pe cei mari. Dăruirea unui ceas, obiect pe care îl poartă de obicei adulții, îi va face să se simtă pe picior de egalitate cu aceștia, responsabilizându-i și determinându-i să se poarte frumos și rezervat.

Ce marcă de ceasuri pentru copii este cea mai vândută din lume?

La fel ca și în cazul adulților, compania care produce cea mai vândută marcă de ceasuri pentru copii este una de origine elvețiană. De această dată însă, nu este vorba de TISSOT ci de Flik Flak.

Flik Flak este un brand creat în 1987, în jurul cuvântului pasiune”.

După cum declară însăși producătorii, ceasurile pentru copii Flik Flak au fost concepute pentru a fi mai mult decât niște simple ceasuri, și anume primul brand de ceasuri pentru copii capabil să transformă experiența învățării timpului într-un proces amuzant și interactiv.

Deloc întâmplător, Flik Flak a devenit, la scurt timp după lansare, cel mai vândut ceas pentru copii din lume, poziție pe care brandul elvețian o deține până în prezent.

Care este cel mai deosebit detaliu legat de ceasurile pentru copii Flik Flak? Ei bine, Flik Flak sunt unicele ceasuri care pot supraviețui într-o mașină de spălat, la temperaturi de 40 de grade!

Ceasurile pentru copii Flik Flak sunt disponibile și în România, putând fi comandate de pe watchshop.ro.

La magazinele Watchshop găsiți aproape 100 de modele diferite de asemenea ceasuri, în culori vesele, prețul variind între 160 și 370 de lei.

Cele mai tentante oferte Flik Flak, disponibile în showroom-ul Watchshop sau pe site-ul watchshop.ro sunt ceasurile pentru copii cu personaje din desene animate. De la mașinuțele din desenul animate Cars, până la personaje celebre de la Disney sau Sanrio, toate pot fi găsite în magazinele Watchshop.

Iată câteva sugestii în acest sens:

Modele de ceasuri pentru băieți:

Modele de ceasuri pentru fetițe:

Fiecare din ceasurile Flik Flak au un mecanism de tip quartz, sunt impermeabile – 3 ATM și pot fi spălate în mașina de spălat!

În plus, achiziționarea lor de la Watchshop, vă aduce instantaneu 2 ani de garanție.

De ce ar trebui să achiziționați un ceas pentru copii de la Watchshop?

Dat fiind oferta variată de ceasuri pentru copii, e firesc să apară întrebarea de ce ar trebui să alegeți un ceas pentru copii anume de la Watchshop.

Răspunsul e simplu: pentru că achiziționarea unui ceas pentru copii de la Watchshop vine la pachet cu diverse beneficii. Iată doar câteva dintre ele:

 • Toate ceasurile pentru copii comercializate pe Watchshop sunt originale;

 • Ceasurile pentru copii, achiziționate pe Watchshop, presupun o garanție de 2 ani, care poate fi prelungită cu încă un an sau doi, contra unei sume modice. Astfel, năzbâtiile copiilor pot trece neobservate!

 • Watchshop știe cât de mofturoși pot fi unii copii. Iată de ce, ceasurile pentru copii, cumpărate de pe site-ul watchshop.ro sau direct din showroom-ul Watchshop, pot fi returnate, în decurs de 365 de zile de la achiziționare, fără a fi nevoiți să invocați motivul.

 • Pe Watchshop găsiți o gamă variată de ceasuri, extrem de colorate și haioase, pe placul tuturor, atât al fetițelor cât și al băieților. Unice și excepționale, acestea pot completa ținuta celui mic, oferindu-i un șarm aparte și aducându-i zâmbetul pe buze, ori de câte ori verifică ora.

 • Watchshop pune la dispoziția tuturor părinților care vor să cumpere un cadou pentru copii lor, ceasuri pentru copii de la mărci de renume, elvețiene sau japoneze, precum Flik Flak, Seiko sau Casio, recunoscute atât pentru calitatea lor, cât și pentru faptul că nu folosesc substanțe chimice, dăunătoare sănătății celui mic.

 • Pentru a vă asigura că primul ceas al copilului dumneavoastră va rămâne un cadou memorabil, cei de la Watchshop vă ofere posibilitatea de a grava numele copilului sau un mesaj aniversar, pentru o investiție suplimentară de doar 50 de lei! Iar gravura se face în timp record: 3-5 zile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *