Deszăpezire

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Așteptăm iarna și odată cu ea omătul cu fulgi mari și pufoși. Cu toate acestea, atunci când stai la casă în astfel de momente trebuie să te gândești și la deszăpezire.

DeszapezireNimic nu poate fi mai frumos decât să privești către Crăciun și să aștepți venirea iernii. Gândești că trebuie să ningă, visezi la derdeluș, la săniuța cu care îți plimbi copilul pe străzile din jur și de ce nu la minunatul om de zăpadă, gătit de noi toți într-o frumoasă atmosferă de familie. Iarna ne dezvăluie o atmosferă de basm, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Desigur, pe lângă activitățile frumoase enumerate mai sus, ar trebui să îți implici copilul în treburile casnice. Deszăpezirea este o nevoie pe care noi toți trebuie să o îndeplinim. Așa că, ori de câte ori afară ninge, îmbracă-ți copilul bine și ieșiți în curte cu lopeți gata pregătite de a da toată zăpada la o parte.

Începeți prin a lua totul drept o joacă, puteți face concursuri cu învingători și învinși, bulgăriți-vă ori de câte ori prindeți ocazia și astfel totul va trece foarte ușor și se va putea transforma într-o activitate extrem de plăcută.

Însă, lăsând deoparte distracția, iată cum ar trebui să procedezi prin a-ți responsabiliza copilul în acest minunat proces numit deszăpezire:

Explică-i de ce trebuie să dea zăpada la o parte!

Deszăpezirea nu este un moft! Aceasta înseamnă o procedură prin care aleile casei sunt destupate, astfel încât să poți ajunge acolo unde îți dorești. De cele mai multe ori, vântul aduce zăpada la adăpost, în dreptul ușilor, pe aleile către poarta, spre cușca cățelului casei. De aceea, deși nu putem să dăm la o parte toată zăpada, vom încerca să o adunăm pe toată într-un singur loc, pentru a ne ușura astfel trecerea pe lângă casă.

Nu îl forța!

Niciodată nu încerca să îl forțezi întrucât va percepe acest lucru ca pe o corvoadă, pe care va dori să o evite. Mai înainte de a fi o treabă casnică, prin deszăpezire se poate înțelege o activitate extrem de plăcută. Faceți acest lucru ori de câte ori copilul are bună dispoziție și dorește să vă însoțească. Folosește-te mai degrabă de puterea exemplului, explică-i cât de frumos era atunci când erai copil și făceai acest lucru alături de părinții tăi. În nici un caz nu îi așeza lopata în mână, ci începe tu primul, fii vesel, jucați-vă și tăvăliți-vă prin zăpadă!

Nu îi da o lopată prea mare!

Lopata prea mare nu este pentru cel mai mic membru al familiei. Acesta are nevoie de o lopata pe seama lui, mică, drăgălașă, frumos colorată. Încercați să îi confecționați acest instrument de deszăpezire acasă în cazul în care nu găsiți una pe placul său în marile magazine.

Recompensează-l cu un om de zăpadă!

Fiind zăpadă pufoasă și din belșug, vei reuși să îți convingi copilul mai ușor să participe la această acțiune dacă îi vei promite că după ce veți curăța toate aleile și veți duce la îndeplinire această deszăpezire veți face împreună un frumos om de zăpadă, pe care îl veți orna după imaginația celui mic, fiind cel mai frumos din cartier.

Atunci când nu ai timp să petreci astfel de clipe frumoase alături de familia ta ori atunci când stratul de zăpadă este prea consistent, poți apela la servicii de profesioniști. Aceștia vor reuși să deszăpezească curtea casei tale ușor, fără niciun efort, într-un termen extrem de scurt. Prețurile nu sunt foarte crescute, iar raportul calitate preț este cel pe care îl aștepți.

Indiferent de orice, omătul este un motiv de bucurie pentru întreaga familie, așa că nu rata nicio clipă din a transforma bucuria zăpezii în bucuria voastră!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *