De ce se masturbează copiii și ce poți face tu?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când un părinte își surprinde copilul că se scărpina în ureche prea mult, îi spune liniștit să se potolească că poate să facă o infecție neplăcută la ureche. Când un părinte își surprinde copilul că se joacă cu organele sale genitale prea mult, brusc apar vinovații, suspiciuni, întrebări, gânduri subconștiente, acuze, amenințarea copilului în unele cazuri – și asta chiar dacă știm la nivel rațional că este un comportament încadrat în limite normale. Mai mult, evităm să discutăm subiectul, ne prefacem ca aceste lucruri nu s-au întâmplat. De ce avem aceste complexe și sentimente puternice când vine vorba de masturbare?

Majoritatea copiilor încep să își exploreze zona genitală cam de când realizează că nu mai sunt bebeluși, ci fetițe sau băieței. Tocmai când începem să ne obișnuim cu gândul că gata, nu mai avem un bebeluș, ne confruntăm brusc cu imaginea băiețelului care își descoperă erecția sau a micuței și drăgălașei fetițe care își mișcă șoldurile în sus și în jos pe pernă și are o privire încântată, cu ochișorii sclipindu-i de plăcere. Cât de prost ne simțim și cum nu știm ce să facem sau să spunem!!
Nu suntem încă pregătiți să ne privim copilașii inocenți că pe viitori adolescenți mături sexual, iar toate astea se izbesc de propriile noastre trăiri complicate despre propria sexualitate. Nu e de mirare că apar asemenea confuzii în mintea noastră.
Dacă totuși ne detașăm și analizăm la rece, ne putem da seama că are sens ca cei mici să dorească să își cerceteze propriul corp. Când ei încep să învețe importanța de a se duce la toaletă și de a nu mai face pe ei, e normal să anticipăm că vor fi la fel de curioși să descopere tot ce se află în zonă aceea a corpului lor pe care atâta vreme au avut-o ascunsă în spatele scutecelor. Băieții se vor jucă cu penisul lor. Fețele își vor pune degețelele în zona vaginala și uneori e posibil să însereze și obiecte. Mulți copii vor folosi orice ocazie că să repete acest gest pe care ei nu îl consideră nici rău, nici rușinos, indiferent dacă părinții îi văd sau nu. Aceasta explorare le produce plăcere, așa cum fiecare dintre noi știm.
Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *