Cele mai comune probleme de piele la copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De fiecare dată când pe pielea copilului apare o iritație, o umflătură, o dungă, părinții încep să-și pună semne de întrebare. Boală? Alergie? E de la căldură? Sau poate de la frig? Majoritatea problemelor de piele sunt ușor de tratat. Cere întotdeauna sfatul medicului atunci când pe pielea copilului tău apare ceva de care nu ești sigur.


1. Dermatofitoză
Dermatofitoză este o afecțiune localizată la nivelul pielii și este determinată de ciuperci numite dermatofite care trăiesc în celulele moarte de piele, păr sau unghii. Aceasta se manifestă prin apariția unei zone umflate, roșii, solzoase. Apoi zona devine ca un inel și este însoțită de senzații de mâncărime. Marginile inelului sunt fie cu blistere, fie cu scuame. Dermatofitoză se ia prin contact piele-piele cu un om sau un animal. Copiii mai pot lua boala prin folosirea acelorași prosoape sau împărțirea jucăriilor. Medicul va recomanda pentru tratament o cremă antifungică.
2. Eritem infecțios
Eritemul infecțios este o boală ușoară, care trece în câteva săptămâni. Boala debutează cu simptome de gripă. Fața este luminoasă, după care urmează înroșirea pielii. Eritemul infecțios se răspândește prin tușe și strănut. Boală trece cu multă odihnă, lichide din belșug și analgezice (NU dați copiilor aspirină). Cereți sfatul medicului în ceea ce privește tratamentul. Dacă cel mic are eritem infecțios, iar mama este însărcinată, trebuie consultat medicul.

3. Varicela
Boala este extrem de contagioasă, se răspândește foarte repede și se manifestă prin blistere sau puncte roșii cu senzații puternice de mâncărime pe tot corpul. Boala debutează cu puncte roșii, care apoi se transformă în blistere, apoi blisterele se sparg, se usucă și apare o crustă. Consultă medicul în ceea ce privește vaccinul antivaricela.
Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *