Ți-ai înscris copilul la cursuri de limbă engleză? La ce ar trebui să te aștepți?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Unii dintre cei mai mari specialiști spun că cei mai mulți oameni din lume sunt multilingvi și că toți am putea să fim, deoarece nimeni nu este exilat în mod riguros din comunitatea lingvistică a unei persoane decât prin propria lipsă de efort și de timp. Ca o continuare, specialiștii sunt de părere că diferitele limbi protejează și hrănesc creșterea diferitelor culturi, în care pot fi descoperite nenumărate căi de cunoaștere umană. Prin urmare, viața este mult mai bogată pentru cei care cunosc mai mult decât o singură limbă.

Acestea fiind spuse, putem doar să felicităm părinții care au luat decizia de a-și înscrie copilul la cursuri de limbă engleză. Din atâtea și atâtea motive, capacitatea de a vorbi limba engleză devine din ce în ce mai importantă pentru a dobândi succes într-o lume tot mai globalizată. Limba engleză este a doua cea mai răspândită limbă din lume, cu estimări de peste un miliard de vorbitori de limbă engleză, fie ca prima lor, fie ca a doua limbă. Sintetizând, engleza este limbajul global al comunicării, ba chiar se poate afirma deja că engleza este și limbajul dominant al Internetului.

Mai ales în ultima perioadă, opțiunea de cursuri de engleză pentru copii devine tot mai luată în considerare, deoarece engleza este necesară în orice activitate de afaceri globală, ba chiar este denumită „limba de afaceri” sau „lingua franca”. Cele mai multe industrii de turism și de călătorie din întreaga lume vorbesc limba engleză. O persoană care vorbește limba engleză are mult mai multe șanse să obțină un loc de muncă în domeniul turismului, afacerilor internaționale, traducerii, științei și medicinei și al aplicării legii, printre alte cariere. Bineînțeles, engleză poate fi folosită ca un instrument pentru a evita circumstanțele dificile prin creșterea șanselor de angajare și de călătorie în afara țării de origine. Mai trebuie să menționăm și că din punct de vedere academic, instituțiile de vârf ale învățământului superior se află în Occident, iar majoritatea publicațiilor academice dintr-o serie de domenii sunt în limba engleză. Majoritatea țărilor vorbitoare de limba engleză solicită elevilor să treacă un test de bază în limba engleză înainte de a le oferi vize de studenți.

Cele mai multe cursuri de limbă engleză pentru copii folosesc căi noi și absolut captivante, utilizând tehnologia, dar și puterea de concentrare a copilului. Nu vă gândiți că urmând un astfel de curs, copilul va învăța doar expresiile cele mai uzuale ale limbii engleze. Dimpotrivă, învățarea limbii engleze nu se rezumă doar la gramatică și la vocabular, ci și la învățarea a noi sunete, expresii și modalități de a vedea lucrurile. În funcție de frecvența cursurilor de limbă engleză, copiii – în general fetele mai repede decât băieții – încep să spună cuvinte singulare precum „pisică”, „casă” sau expresii scurte, cum ar fi „Ce-i asta?”, „Este cartea mea”, „Nu pot”, „Este o mașină” fie în dialoguri, fie ca replici neașteptate. Copilul pur și simplu memorează, imitând exact pronunția, fără să își dea seama că este vorba de două sau mai multe cuvinte. Această etapă se poate întinde pe o bună bucată de timp, folosind astfel de expresii scurte sau cuvinte singulare pe care le rostește în timpul unui dialog, înainte de a fi pregătit să își creeze propriile fraze.

Construirea frazelor este o altă etapă complexă și adesea copiii construiesc fraze constând dintr-un singur cuvânt memorat la care adaugă alt cuvânt din vocabularul lor, precum „un câine maro și negru”sau „e timpul pentru joacă”. În funcție de frecvența expunerii la limba engleză și de calitatea experienței, copiii vor forma treptat fraze întregi.

E bine de știut totuși că abilitatea copilului de a înțelege limba engleză este întotdeauna mai mare decât capacitatea sa de a o vorbi. Prin urmare, nu subestimați capacitatea micuților de a înțelege. Ei sunt deja deprinși cu acest proces de înțelegere, deoarece ei înțeleg propria limbă prin intermediul unei varietăți de indicii. Chiar dacă nu înțeleg tot ceea ce aud atât în limba maternă, cât și în limba engleză, ei înțeleg esența – câteva cuvinte importante – și descifrează apoi restul vorbirii, folosind indicații diferite pentru a interpreta semnificația. Cu puțină încurajare și susținere, copiii își pot transfera abilitățile de înțelegere a limbii materne pentru a înțelege și o altă limbă străină.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *