Idei de cadouri de Crăciun pentru cei mici

Copiii sunt cei mai entuziasmați pentru perioada care urmează. S-au străduit tot anul să fie cuminți, au încercat să fie primii din clasă și au făcut tot posibilul să nu-ți iasă din cuvânt. A venit momentul să îi răsplătești întocmai cu cadouri de Crăciun. Dacă micuțul tău nu a apucat să îi scrie Moșului, înseamnă că nu știi dacă își dorește să primească ceva în mod special. Nu îți face griji, dacă ești în impas cu ideile, te ajutăm noi, pentru că am pregătit câteva sugestii prin care ai putea să îi aduci zâmbetul pe buze, când aleargă să vadă ce primește sub brad. Până la urmă, nu e chiar atât de greu să găsești un cadou de Crăciun pentru copiii tăi.

Ajută-l să-și dezvolte imaginația

La vârste fragede, cu toții suntem ca un burete însetat de cunoaștere. Amintește-ți de perioada copilăriei tale, când erai curios să afli cât mai multe informații despre lumea care te înconjoară. La fel este și copilul tău, care e păcat să își inhibe talentele încă nedescoperite. Și cum poți afla ce îi place cel mai mult să facă, dacă nu testând, rând pe rând, mai multe activități cu care își poate ocupa timpul?

De exemplu, poți încerca să vezi dacă se pricepe la desen. De fapt, nu neapărat dacă se pricepe, pentru că nu asta contează, ci dacă îi place. Poți să-i așezi sub brad un set de pictură, din care să nu lipsească pensoanele și acuarelele cu care el poate recrea peisaje din natură care l-au impresionat sau pe care și le imaginează, portrete sau detalii pe care le-a reținut. S-ar putea să fii uimit de cât talent are la desen și, cine știe, poate va continua să facă artă din asta.

Îndrumă-l să își dezvolte spiritul competitiv

Cu siguranță cel mic este pasionat de competiție, stă în natura umană să vrem să devenim mai buni, și față de noi, dar mai ales față de alții. Nu trebuie să îl oprești, dacă îl vezi că vrea să concureze cu colegii sau prietenii lui, ci din contra. Îl poți ajuta să își dezvolte această afinitate, dăruindu-i board game-uri, cu ajutorul cărora îi va putea strânge pe toți laolaltă și porni un maraton de jocuri. Această activitate îl va ajuta să socotească mai ușor, să intuiască mișcările celorlalți, să învețe să câștige, dar mai ales să piardă, unul dintre cele mai importante lucruri în viață.

Fii alături de el în drumul spre cunoaștere

Copilul tău are nevoie de susținerea ta, ca toate noțiunile noi să i se pară o joacă, dar să nu le ia în râs. Pentru asta, va trebui să îl atragi în hora cunoașterii și să îi arăți că nimic nu este greu, atunci când îți place. Un atlas de geografie sau o carte ușor de citit pentru vârsta lui îl vor aduce mai aproape de un nivel al inteligenței ridicat.

Investește, așadar, în cadouri care să îi fie de folos pe termen lung, pentru că hainele se rup, dulciurile se consumă repede, însă cunoașterea rămâne înfiripată adânc în minte.

sursa foto: pixabay.com

 


Lasă un Comentariu...

*