De ce copilul tău ar trebui să învețe limba chineză? Cinci cele mai importante motive

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O persoană care știe limba chineză se bucură de numeroase beneficii personale și profesionale, dar în același timp, deține o mai bună înțelegere a uneia dintre cele mai bogate culturi din lume. Sunt milioane de oameni care călătoresc în China pentru a vizita sanctuarele, pentru a vedea cu ochii lor Marele Zid Chinezesc sau pentru a se plimba într-una din minunatele piețe din marile orașe, precum Beijing. Poate că n-ați spune, dar chineza este, de fapt, una dintre cele mai studiate limbi din lume. Unii o învață pentru a se descurca mai bine în afaceri, unii o învață gândindu-se la perspectivele de muncă, iar alții o învață doar din plăcere.

Ba chiar numeroase studii arată că învățarea unei alte limbi, în special limba chineză, are beneficii specifice, cum ar fi o abilitate îmbunătățită de a lua decizii și stimularea creativității. Totuși, nu puține persoane susțin că limba chineză este o limbă complicată chiar și pentru un adult, deci cum ar putea un copil să învețe chineza? Iarăși, studiile spun că este chiar indicat ca un copil să învețe limba chineză în defavoarea altei limbi.

Întâi de toate, învățarea limbii chineze este mai ușoară la vârste fragede decât la maturitate. Acest aspect este valabil pentru toate limbile, dar în special pentru chineză, care este o limbă tonală. Într-o limbă tonală, așa cum este și chineza, aceleași cuvinte pot fi pronunțate în moduri diferite. Pentru o persoană non-nativă, este mult mai ușor să învețe să stăpânească această abilitate în copilărie. Acesta este și principalul motiv pentru care experții recomandă părinților să se orienteze spre cursuri de chineză pentru copii cât cel mic încă se află la o vârstă fragedă. Mai apoi, chineza este cea mai vorbită limbă din lume, cu aproximativ  1.197.000.000 de oameni vorbitori de limbă chineză, prin urmare, 14% din populația globală vorbește limba chineză.

 Spuneam deja că una dintre cele mai bogate culturi din lume este cultura chineză. Și nu doar atât. Istoria și cultura chineză sunt, cu siguranță, cele mai vechi din lume. China este renumită pentru romanele sale frumoase, pentru povestirile scurte, pentru poezie și, mai recent, pentru excelența sa în cinematografie. Este un mare avantaj pentru un copil să ajungă să citească mari bibliografii chineze sau să vizioneze filme scurte despre istoria tumultuoasă a Chinei. Acel copil va fi un copil bogat intelectual și spiritual.

Vorbind limba chineză, la un moment dat, copilul va putea lega prietenii cu oameni care aparțin unei culturi atât de diferite. La urma urmei, China are cea mai mare populație din lume cu aproximativ 1,28 de miliarde de persoane, așa încât învățarea limbii chineze garantează accesul la comunicarea cu cât mai mulți oameni și conectarea la un nivel mai profund. Un prieten chinez v-ar putea ajuta copilul să își îmbunătățească scrisul și să înțeleagă mai bine viața de familie așa cum este ea în China.

Știm că nu s-ar zice, dar limba chineză este o limbă destul de ușor de învățat, mai ales pentru un copil. Nu este o limbă încărcată de verbe, de cuvinte la plural, de tot felul de timpuri sau de conjugări. Sunt peste 80.000 de caractereze chinezești, dar, în general, doar 3500 sunt folosite în conversații. Marii lingviști consideră că limba chineza este mai degrabă o limbă logică.

În plus, odată cu înscrierea celui mic la cursuri de chineză pentru copii, puteți fi siguri că aptitudinile sale artistice vor fi mult îmbunătățite. Toate simbolurile și caracteristicile chinezești necesită o mână stabilă, sigură, fără șovăieli. Cuvintele scrise sunt, de fapt, caractere iconografice, nu litere și sunt realizate cu mișcări sigure, nu sunt nicidecum pictate.

În cele din urmă, învățarea acesti limbi asigură copilului un început promițător în viață. În prezent, bilingvii raportează că primesc salarii chiar și cu 15-20% mai mari în comparație cu omologii lor monolingvi. În plus, vorbirea limbii chineze deschide numeroase uși spre oportunități fantastice. Economia Chinei a devenit o forță uriașă și urmează să își extindă influența pe parcursul deceniilor următoare, așa că va fi o nevoie tot mai mare de persoane vorbitoare de limba chineză care pot face legătura între China și alte țări.

În plus față de perspectivele de carieră mai bune, un copil va beneficia în mai multe moduri dacă învață chineza ca a doua limbă. Limba chineză sprijină gândirea creativă. Cercetările arată că învățarea limbii chineze contribuie la stimularea dezvoltării cognitive în rândul copiilor mici, întrucât solicită implicarea ambelor emisfere ale creierului. Iar simbolurile chinezești, acele caractere iconografice despre care am discutat mai sus contribuie enorm la dezvoltarea unor mai bune abilități motorii.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *