Cum să îi asiguri succesul copilului tău?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Învățarea limbii germane cât mai din timp cu putință permite copilului să se bucure din plin de felul în care sună. Învățarea unei limbi străine care nu pare deloc ușoară unui adult, așa cum este limba germană, nu prezintă niciun fel de dificultate pentru un copil, deoarece micuții nu se tem deloc să se joace cu limbile străine. Ei sunt atrași de magia rimelor și cântecelor, ei aud și experimentează ritmul unui cântec, le place teribil de mult să imite pronunțarea cuvintelor noi și ciudate, să se joace cu tot felul de cuvinte prin repetiție, chiar inventând adesea propriile exemple. Prin toate aceste activități, copilul este foarte concentrat la sunetele limbii și lucrează, fără a fi pe deplin conștient, la unele dintre cele mai dificile aspecte care sunt greu de stăpânit, precum ritm, intonație, gramatică și pronunție.

Copilașii ceva mai mari pierd adesea această fascinație pentru cuvinte și sunete sau devin prea conștienți de sine și atunci sunt mai puțin susceptibili să se joace cu o limbă străină într-un mod neinhibat. Numeroasele studii efectuate până în prezent arată că există o relație puternică între abilitățile copiilor mici de a se juca cu rime și cu tot felul de cântece și abilitatea lor de a citi. Este admirabil și faptul că celor mici nu le este frică să facă greșeli, pentru ei nu există termenul „greșeală”. Orice copil are parte, pe parcursul dezvoltării sale, de o abordare de tip „am încercat și am dat greș”, însă greșelile sunt o parte importantă a procesului de învățare. În ceea ce privește învățarea limbii germane, în încercarea lor de a înțelege ce au auzit, copiii experimentează cu tot felul de cuvinte și idei și, bineînțeles, vor face greșeli. Cei mici nu învață într-un mod prea conștient, așa că pentru ei nu există reguli ale limbajului, precum nu există nici verbe și substantive neregulate.

Atunci când expunem copiii la o limbă străină la o vârstă fragedă, ei profită de avantajele acestei experiențe ca parte integrantă a dezvoltării lor. Progresul lor nu este înrăutățit sau împiedicat de teama de a greși, ceea ce se întâmplă atât de des în cazul adulților, ci pur și simplu copiii se bucură de noua limbă și ajung să o stăpânească într-un mod foarte firesc și lipsit de efort.

Dacă până acum am discutat despre cât de benefic este ca un copil să învețe limba germană de la o vârstă cât mai fragedă, haideți să vedem acum și cum învățarea limbii germane garantează succesul în viață. Se știe deja că beneficiile pe termen lung ale învățării limbii germane depășesc capacitatea de a comunica cu ceilalți.

Experții subliniază că micuții care vorbesc limbi care au rădăcini complet diferite cu tot felul de sunete și semnificații variate – așa cum sunt limbile române și germană – au o capacitate de gândire foarte extinsă. De asemenea, numeroase studii arată că prin învățarea limbii germane, copiii obțin note mai mari la școală, deoarece, în general, învățarea unei limbi străine dezvoltă abilitățile de ascultare, observare, rezolvare de probleme și gândire critică. Acestea sunt abilități transferabile, care au un beneficiu pe tot parcursul vieții, atât personal, cât și profesional.

Un copil care este încurajat să învețe și să iubească o limbă străină va fi mult mai bine pregătit pentru școală și pentru viață. Prin înscrierea la cursuri de germană pentru copii, părinții asigură succesul celor mici, deoarece capacitățile analitice se îmbunătățesc atunci când se studiază o limbă străină, abilitățile de afaceri și competențele lingvistice sunt foarte căutate de specialiștii în HR, iar creativitatea crește odată cu studierea unei limbi străine.

De asemenea, studierea limbii germane creează mai multe atitudini pozitive și mai puțin prejudecăți față de oamenii care sunt diferiți, confruntarea cu o altă cultură le permite copiilor să înțeleagă mai profund cultura lor și călătoriile internaționale sunt mai ușoare și mai plăcute atunci când se cunoaște o limbă străină.

Foarte important este și că studiul limbii germane sporește oportunitățile în domeniul guvernării, afacerilor, medicinei, dreptului, tehnologiei, militar, industriei, marketingului, iar abilități cum ar fi rezolvarea problemelor, care se ocupă de concepte abstracte, sunt sporite. În cele din urmă, copiii care învață limba germană pot participa mai eficient și mai responsabil într-o lume multiculturală, manifestă un respect mai mare față de alte popoare, întrucât studiul limbii germane stimulează înțelegerea interrelației limbii și naturii umane și apreciază mai mult diversitatea culturală.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *