Cum deslușim emoțiile copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Viața de zi cu zi ne oferă un carusel de emoții, pe care, din postura de adulți, suntem provocați să le gestionăm cât mai eficient.

Însă, când vine vorba despre copiii noștri, de foarte multe ori simțim că pășim pe nisipuri mișcătoare, având de-a face cu situații care ne bulversează, în fața cărora nu știm întotdeauna care este cea mai potrivită atitudine.

Adevărul este că orice comportament are în spate o emoție, care, odată conștientizată atât de părinte, cât și de copil, poate aduce ca prin minune rezolvarea stării conflictuale și implicit mult dorita armonie.

Printre uneltele folosite pe calea înțelegerii universului interior al propriului copil, poveștile potrivite sunt cele mai accesibile resurse, cele care aduc rezultate imediate, prin simplul motiv că al nostru copil se poate identifica cu personajul din poveste, iar cu ajutorul întrebărilor revelatoare presărate pe firul naravit, este încurajat să dea frâu liber propriilor trăiri.

O astfel de poveste este cuprinsă în paginile cartonate ale cărții ,,Speriat, furios sau vesel’’, care s-a lansat recent la Editura Casa, fiind recomandată copiilor între 2-4 ani.

 În perioada 23-25 noiembrie,  cartea face parte dintr-o ofertă specială, alături de alte titluri deosebite pentru copii.

Povestea dedicată micuților își propune să abordeze întrebări precum:

– De ce plângem uneori?

– Ce te înfurie?

– De ce îți este cel mai frică?

– De ce ne certăm?

– Care este cel mai frumos sentiment?

Odată parcursă această poveste, vom reuși să înțelegem mult mai bine care sunt preferințele copilului nostru, ce-l supără sau îl întristează, ce-i aduce bucurie și cum putem petrece timp de calitate împreună.

Relația sănătoasă părinte – copil este una care se construiește anevoios, dar este cea care oferă cele mai mari satisfacții, solicitând implicare, empatie și multă iubire.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *